Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465830
 
 
 

اسماء بنت يزيد گفت : نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  بودم، و گروهي از زنان و مردان کنار او نشسته بودند که فرمود : (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها؟ فأرم القوم فقلت : إي والله يا رسول الله : إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون. قال فلا تفعلوا، فإنما ذلک مثل الشيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها والناس ينظرون) «شايد بعضي از مردان و زنان اسرار زناشوئي خود را بازگو کنند؟ مردم ساکت شدند، گفتم بله، به خدا قسم اي رسول خدا! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطاني نر است که شيطاني ماده را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».صحيح [آداب الزفاف البانی 72].

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌ فرمايد : (والرجل راع في أهله و هو مسئول عن رعيته) «مرد سرپرست خانواده است ونسبت به آنان سؤال مي‌شود».متفق عليه : بخاری (893)، مسلم (1829)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايفرک مؤمن مؤمنة إنکره منها خلقا رضي منها آخر) «هيچ مرد مؤمني نبايد کينه زن مؤمني را به دل بگيرد، چون اگر رفتاري را از او نپسندد،رفتار ديگري را از او مي‌پسندد».مسلم (469)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : ) أکمل المؤمنين إيمانا أحسنهم خلقا، و خيارکم خيارکم لنسائهم ) «کاملترين مؤمنان از لحاظ ايمان،خوش اخلاقترين آنان‌اند و بهترين شما کساني هستندکه براي همسرانشان بهترند»ترمذی (1172)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  که وقتي از او سؤال شد حق همسران ما بر ما چيست؟ فرمود : (أن تطعمها إذا طعمت و تکسوها إذا اکتسيت ولاتضرب الوجه و لاتقبح ولاتهجر إلا في البيت) «هرگاه غذا خوردي به او هم غذا بدهي، و هرگاه لباس خواستي براي او هم لباس فراهم کني (غذا و پوشاکش را فراهم کن)، و به صورت او نزني و به او ناسزا نگوئي و تنها در خانه بسترش را ترک کن».ابوداود (2128)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد: (ألا إن لکم علي نسائکم حقا و لنسائکم عليکم حقا) «آگاه باشيد که همسرانتان بر شما حقي دارند همانطور که شما بر آنان حقي داريد».ترمذی (1173

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

حکم زنی که به شوهرش بگوید: من از تو طلاق شوم، و مرد بگوید: قبول

حکم زنی که به شوهرش بگوید: من از تو طلاق شوم، و مرد بگوید: قبول

 

اگر زن به شوهر خود بگويد من بر تو طلاق باشم. آيا طلاق واقع ميشود؟

و اگر شوهرش بگويد آري. باز هم طلاق واقع ميشود؟

 

الحمدلله،

هرگاه زني، شوهرش را خطاب قرار دهد و به او بگويد: من بر تو طلاق باشم، يا بگويد: من تورا طلاق دادم! و يا بگويد: من طلاق مي خواهم، و يا مشابه اين الفاظ، در اينحالت طلاقي روي نمي دهد، زيرا طلاق از جانب شوهر است نه زن، و زن مالک طلاق نيست، و الفاظ طلاق نيز از جانب مرد است. مانند اينکه مرد به زنش بگويد: تورا طلاق دادم، يا مطلقه‌اي، و ديگر مشتقات لفظ طلاق.. هرچند بي‌هدف و يا به قصد شوخي آن را بگويد و نيت طلاق ‏نداشته باشد با اين الفاظ طلاق واقع مي‌شود.

همچنين اگر زني، شوهرش را خطاب قرار دهد و به او بگويد: من بر تو طلاق باشم، و يا بگويد: من طلاق مي خواهم، و يا مشابه اين الفاظ، و شوهرش در پاسخ او بگويد: موافق هستم، يا قبول کردم، در اين حالت اگر منظور شوهر از گفتن (موافق هستم) يا (قبول کردم) يا (باشد!) اين باشد که زن طلاق شود، پس طلاق واقع مي شود، ولي اگر منظورش از گفتن آن الفاظ طلاق زن نباشد، پس طلاق هم روي نمي دهد، زيرا شوهر صراحتا لفظ طلاق را بر زبان جاري نکرده و لذا اين نوع رد و بدل کردن الفاظ از سوي زن و شوهر بستگي به نيت مرد دارد.

 

- البته در مذهب حنفيه حتي اگر مرد قصد و نيت طلاق را هم داشته باشد، باز طلاق واقع نمي شود.

- و در بين شافعيه هم بعضي از آنها گفته اند که اگر شوهر در مقابل سخن زن آن الفاظ را بگويد، جزو طلاق صريح نيست پس بستگي به نيت مرد دارد، و بعضي گفته اند که صريح است و طلاق واقع مي شود، چنانکه خطيب شربيني که در کتاب "مغني المحتاج" گفته: «اگر آن سخن را به شوهر بگويند که آيا همسرت را طلاق دادي؟، و او بگويد: آري، و يا مترادف اين جواب را بدهد، طلاق صريح است و بلافاصله طلاق روي مي دهد، زيرا کلمه (آري) و ديگر کلماتي که مترادف آن هستند در ذهن و خاطره سوال کننده بعنوان طلاق محسوب مي شود، البته بعضي گفته اند که صريح نيست (يعني اين الفاظ کنايه هستند) و نياز به نيت شوهر دارد، زيرا کلمه (آري) جزو طلاق صريح محسوب نمي شود».

- و از فقهاي معاصر نيز جناب علامه ابن عثيمين در پاسخ به سوالي در اين زمينه گفته:

هرگاه اگر زني، شوهرش را خطاب قرار دهد و به او بگويد: من بر تو طلاق باشم، و يا بگويد: من طلاق مي خواهم، و يا مشابه اين الفاظ، و شوهرش در پاسخ او بگويد: موافق هستم، يا قبول کردم، آيا طلاق روي مي دهد؟ ايشان در پاسخ مي گويند: «خير، طلاق واقع نمي شود». (منبع: سايت الاسلام سوال و جواب).

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.