Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445937
 
 
 

از عمرو بن شعيب از پدرش از جدش روايت است که زني گفت: اي رسول خدا! شکمم ظرف حمل اين پسر بود، و پستانهايم برايش شيردان و آغوشم مأواي او بود، پدرش مرا طلاق داده و مي‌خواهد او را از من بگيرد. پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (أنت أحق به مالم تنکحي) «تا زماني که ازدواج نکني تو سزاوارتر به پسرت هستي».ابوداود (2259)

******************

از ابن عباس رضی الله عنه  روايت است : زن ثابت بن قيس بن شماس نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد و گفت : اي رسول خدا! من نسبت به دين و اخلاق ثابت ايرادي ندارم، ولي از کفران و ناسپاسي با او مي‌ترسم – چون او را دوست ندارم - پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (فتردين عليه حديقته) «آيا باغش را به او پس مي‌دهدي؟ گفت : بله، پس باغ را به او پس داد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  به ثابت دستور داد تا از او جدا شود».بخاری (5276)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ثلاث جدهن جد، و هزلهن جد : النکاح و الطلاق و الرجعة) «سه چيز است که شوخي و جدي در آنها، جدي است : نکاح، طلاق و رجوع کردن».ابوداود (2180)

******************

از عبدالله بن زمعه روايت است که گفت : از پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (يعمد أحدکم فيجلد امرأته جلد العبد فلعله يضاجعها من آخر يومه) «بعضي از شما همسرشان را مانند برده شلاق مي‌زنند، در حاليکه شايد در آخر همان روز با او همبستر شوند».متفق عليه : بخاری (4992)، مسلم (2855)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (أيما امرأة سألت زوجها الطلاق من غير ما بأس فحرام عليها رائحة الجنة) «هر زني که بدون سبب از شوهرش تقاضاي طلاق کند، بوي بهشت بر او حرام است». ترمذی (1199) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (المختلعات هن المنافقات) «زناني که خلع مي‌کنند (تقاضاي طلاق مي‌کنند) منافق‌اند».[صحیح ابن ماجه 6681]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله، و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها، فأرم القوم، فقلت إي و الله يا رسول الله، إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون، فقال صلی الله علیه وسلم  : فلا تفعلوا، فإنما مثل ذلک کمثل شيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها و الناس ينظرون). «شايد در ميان شما مردي باشد که آنچه را با زنش انجام داده بگويد، و يا زني باشد که آنچه را با شوهرش انجام داده تعريف کند!؟ مردم ساکت شدند، گفتم : به خدا قسم اي رسول الله! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطان نري است که شيطان ماده‌اي را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».[آداب الزفاف 72]

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

شوهرم طلاق خورد که دیگر به فیلم مبتذل نگاه نکند ولی باز نگاه کرد! آیا طلاق روی داده؟

شوهرم طلاق خورد که دیگر به فیلم مبتذل نگاه نکند ولی باز نگاه کرد! آیا طلاق روی داده؟

 

اگر مرد به فيلمهاي سوپر نگاه کند بعد زن از او بخواهد که قسم طلاق بخورد که ديگر نگاه نکند ولي مرد بعدا دوباره نگاه کرده و از اين قضيه چندين سال گذشته و الان يک فرزند هم دارند آيا طلاق افتاده يا خير؟

 

الحمدلله،

به اين نوع طلاق، طلاق معلق گويند.

طلاق معلق، طلاقي است که مرد، وقوع طلاق را به شرطي معلق کرده باشد مانند اينکه به همسرش بگويد: اگر به فلان مکان رفتي تو را طلاق داده‌ام. و حکم اين طلاق اين است که اگر زوج هنگام تحقق شرط، نيت طلاق را داشته باشد، طلاق واقع مي‌شود.

ولي اگر قصد تشويق بر انجام يا ترک کاري يا مانند آنرا داشته باشد، اين نوع طلاق، سوگند به حساب مي‌آيد و اگر چيزي را که بر آن سوگند خورده، واقع نشد بر او چيز واجب نمي‌گردد و اگر آن چيز واقع شد کفاره سوگند بر او واجب مي‌شود.

و آنچه که شما انجام داده ايد، ظاهرا براي تشويق بر ترک گناهي بوده است، يعني شما لفظ طلاق را بر زبان جاري کرده ايد تا ديگر مرتکب گناه تماشاي فيلم مبتذل نشويد، و اين سوگند تلقي مي شود و طلاق روي نداده، و چون اکنون آن سوگند را شکسته ايد بايد کفاره سوگند بپردازيد، که عبارتست از:

1- سيرکردن ده مسکين از غذاهاي معمولي و متوسطي که به خانواده خود مي‌دهيد.

2- لباس پوشانيدن ده مسکين.

3- آزاد کردن برده‌اي.

اگر کسي نتواند يکي از اين موارد را به جاي آورد بايد سه روز روزه بگيرد.

ولي اگر بتواند يکي از سه مورد فوق را انجام دهد، جايز نيست روزه را کفاره سوگندش قرار دهد.

خداوند متعال مي‌فرمايد :

«لاَيُؤَاخِذُکُمْ اللَّهُ بِاللَّغْوِ فِي أَيْمَانِکُمْ وَلَکِنْ يُؤَاخِذُکُمْ بِمَا عَقَّدْتُمْ الأَيْمَانَ فَکَفَّارَتُهُ إِطْعَامُ عَشَرَةِ مَسَاکِينَ مِنْ أَوْسَطِ مَا تُطْعِمُونَ أَهْلِيکُمْ أَوْ کِسْوَتُهُمْ أَوْ تَحْرِيرُ رَقَبَةٍ فَمَنْ لَمْ يَجِدْ فَصِيَامُ ثَلاَثَةِ أَيَّامٍ ذَلِکَ کَفَّارَةُ أَيْمَانِکُمْ إِذَا حَلَفْتُمْ»  (مائده : 89)

«خداوند شما را به خاطر سوگندهاي بيهوده و بي‌اراده مؤاخذه نمي‌کند ولي شما را در برابر سوگندهايي که از روي قصد و اراده خورده‌ايد مؤاخذه مي‌کند، کفاره اين گونه سوگندها عبارت است از: خوراک دادن به ده نفر مسکين، از غذاهاي معمولي و متوسطي که به خانواد خود مي‌دهيد يا جامه دادن به ده نفر از مساکين و يا آزاد کردن برده‌اي، اما اگر کسي (هيچ يک از اين سه کار را نتوانست و توانايي انجام آنها را) نيافت، سه روز روزه (بگيرد) اين کفاره سوگندهايي است که مي‌خوريد».

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.