دختري که سنش زياد شده (27 سال) و تا حالا اصلا خواستگاري نداشته براي اينکه گناه نکند بايد چکار کند؟
تفسير آيه 54 سوره فرقان؟ آيا درست است که خواندن مکرر اين ايه باعث ميشود تا شرايط امدن خواستگار خوب يا داماد خوب فراهم شود؟
الحمدلله،
الله تعالي در قرآن مي فرمايد: « الَّذِينَ لَا يَجِدُونَ نِكَاحًا حَتَّى يُغْنِيَهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ »(النور: 33).
«و كسانى كه امكانى براى ازدواج نمىيابند، بايد پاكدامنى پيشه كنند تا خداوند از فضل خود آنان را بىنياز گرداند».
پس هر کس موفق به ازدواج نشد، خداوند به او توصيه ميکند صبر و عفاف را پيشه کند و بدانها گزينه ي ديگري پيشنهاد نمي کند.
پس امر به عفاف و پاکدامني شده است، و براي آنکه شخص در گناه نيافتد بايد اسباب گناه را از خود دور کند و به الله تعالي توکل کند و از خدا بخواهد تا او را صبور نمايد.
شما بايد کارهاي زير را انجام دهيد:
اول: اين که همواره نگاه خود را از نظر حرام حفظ کنيد، و همچنين از مطالعه و مشاهده ي مجله ها و فيلم هايي که تصاوير مبتذل يا محرک در آن نمايش داده مي شود خودداري کنيد.
الله تعالي مي فرمايد: «وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ » [نور:30]
« و به زنان با ايمان بگو چشمهاى خود را (از نگاه به نامحرمان) فروگيرند، و دامان خويش را حفظ کنند و زينت خود را -جز آن مقدار که نمايان است- آشکار ننمايند و (اطراف) روسرىهاى خود را بر سينه خود افکنند (تا گردن و سينه با آن پوشانده شود)»
دوم: سعي کنيد اوقات فراغت خود را با تلاوت قرآن و مطالعه و گوش سپردن به مواعظ بگذرانيد و نگذاريد تنها بمانيد و نگذاريد تنها و بيکار بمانيد.
سوم: روزه گرفتن، زيرا اولا توصيه پيامبر اكرم صلى الله عليه و سلم ميباشد براى مهار شهوت، و ثانيا هنگام پر خورى شهوت تحريك ميشود ولى كمتر خوردن و يا روزه گرفتن از شدت شهوت ميكاهد.
چهارم: هرگاه خواستگار مناسبي آمد، بوي جواب مثبت دهيد و سعي کنيد انتظارات خود را معقولانه تر کنيد. و اگر احيانا خواستگار مسني آمد، باز چنانکه فرد خوبي بود وي را رد نکنيد. وتوجه داشته باشيد كه رسول الله صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ زماني كه پنجاه و سه ساله بود با عائشه رَضِيَ اللَّهُ عَنْهَا كه نه ساله بود ازدواج نمود و ازطرفي پيامبر صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ زماني كه بيست و پنج ساله بود با خديجه رَضِيَ اللَّهُ عَنْهَا كه چهل ساله بود و پانزده سال از پيامبرصَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ بزرگتر بود، قبل از اين كه به پيامبري مبعوث شود، ازدواج نمود و اين اولين ازدواج پيامبرصَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ بود.
اما تفسير آيه ي 54 فرقان بصورت زير است:
« وَهُوَ الَّذِي خَلَقَ مِنَ الْمَاءِ بَشَرًا فَجَعَلَهُ نَسَبًا وَصِهْرًا وَكَانَ رَبُّكَ قَدِيرًا»
«و اوست ذاتي كه از آب بشري آفريد» يعني: از آب نطفه، انساني تمام اندام آفريد «آنگاه براي او پيوند نسبي و سببي قرار داد» مراد از نسب: ولادت است وآنچه كه از آن پديد ميآيد؛ از رابطه پدري، مادري، پدر يا مادربزرگي، فرزندي، برادري، خواهري، عمويي، دايي بودن و فرزندانشان. مراد از صهر: رابطه پديدآمده از ازدواج در ميان شوهر و خانواده همسرش، همسر و خانواده شوهرش و ميان هر دو خانواده با يكديگر است پس نزديكان همسر براي شوهر، خواهران اويند و نزديكان شوهر براي همسر، پدر شوهر است و رابطه خويشاوندي، هر دوي آنها را در بر ميگيرد و همه اين رابطهها از آن آب ناچيز پديد مي آيد.
صاحب تفسير «في ظلال القرآن» ميگويد: «از مرد نسب پديد ميآيد و از زن خويشاوندي و تفسير (نسبا و صهرا) اين است». «و پروردگارت همواره تواناست» كه آفرينش انسان و تقسيم وي به دو جنس ذكر شده، از جمله تواناييهاي بزرگ و بينظير وي است.
اما اينکه خواندن مکرر اين آيه باعث خواهد شد که شرايط امدن خواستگار خوب يا داماد خوب فراهم شود، نياز به دليل شرعي دارد وگرنه سخني باطل است. و ما هيچ دليلي براي صحت اين ادعا نيافتيم. بنابراين چنين سخني قابل قبول نيست.
براى معلومات بيشتر در مورد ازدواج ميتوانيد به سايت خانواده خوشبخت (BlestFamily.Com) مراجعه فرماييد.
والله اعلم
وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com |