Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465830
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌فرمايد : (إياکم و الدخول علي النساء، قيل يا رسول الله : أفرأيت الحمو – و هو قريب الزوج کأخيه و ابن أخيه و عمه و ابنعمه و نحوهم – قال : الحموالموت). «از داخل شدن بر زنان بپرهيزيد، گفته شد اي رسول خدا! نظرت درباره حمو (نزديکان شوهر مانند برادر و پسر برادر و عمو و پسر عمو و مانند آنها) چيست؟ فرمود : حمو مرگ است».متفق عليه : بخاری (5232)، مسلم (2172)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌فرمايد : (من أتي حائضا أو امرأة في دبرها، أو کاهنا فصدقه بما يقول فقد کفر بما أنزل علي محمد) «هر کس در زمان قاعدگي يا از غير محل نسل با همسرش آميزش کند يا نزد کاهني برود و آنچه را (کاهن) مي‌گويد تصديق کند، به آنچه بر محمد صلی الله علیه وسلم  نازل شده کافر شده است».ابن ماجه (639)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد: (والذي نفسي بيده، ما من رجل يدعوا امرأته إلي فراشه فتأبي عليه إلا کان الذي في السماء ساخطا عليها حتي يرضي عنها). «قسم به ذاتي که جانم در دست او است هر مردي که همسرش را به بسترش فراخواند و او سرباز زند، ذاتي که در آسمان است از او ناراضي مي‌شود تا وقتي که شوهرش از او راضي شود».مسلم (1436)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (إذا صلت المرأة خمسها، و صامت شهرها، و حفظت فرجها، و أطاعت زوجها، قيل لها ادخلي الجنة من أي أبوابها شئت) «اگر زن نمازهاي پنجگانه را بجا آورد و روزة رمضان را بگيرد و از زنا دوري کرده و از شوهرش اطاعت کند به او گفته مي‌شود از هر دري از درهاي بهشت که مي‌خواهي داخل شو».[صحیح ابن ماجه 660]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  طولاني شدن شب نشيني (در عبادت) عبدالله بنعمر و دوري ازهمسرش را بر او انکار کرد و فرمود : (إن لزوجک عليک حقا) «همانا همسر شما بر شما حق دارد».متفق عليه :خ (1975)، مسلم (1159)

******************

اسماء بنت يزيد گفت : نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  بودم، و گروهي از زنان و مردان کنار او نشسته بودند که فرمود : (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها؟ فأرم القوم فقلت : إي والله يا رسول الله : إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون. قال فلا تفعلوا، فإنما ذلک مثل الشيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها والناس ينظرون) «شايد بعضي از مردان و زنان اسرار زناشوئي خود را بازگو کنند؟ مردم ساکت شدند، گفتم بله، به خدا قسم اي رسول خدا! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطاني نر است که شيطاني ماده را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».صحيح [آداب الزفاف البانی 72].

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

حکم کار کردن زنان در بیرون از منزل در صورتی که شوهرش اجازه دهد

حکم کار کردن زنان در بیرون از منزل در صورتی که شوهرش اجازه دهد

 

اگر کار بيرون زن گناه است پس اگر زن بيرون از خانه کار نکند شوهري که به همين سادگي با گفتن طلاق ميتواند همسرش را طلاق دهد تکليف اين زن چيست؟ نبايد کاري داشته باشد که سر بار بقيه نشود؟ اگر شوهر اجازه کار به زن بيرون از منزل را بدهد و زن با حجاب و با کمترين ارتباط با نامحرم کار کند باز هم اشکال دارد؟

 

الحمدلله،

اولا بايد گفت که کار کردن زنان در بيرون از منزل به طور مطلق و هميشه حرام نيست، بلکه بنا به شرايطي و رعايت مسائلي مهم ، کار کردن براي زن مباح مي شود. براي آشنايي با اين شرايط و مسائل به فتواي (4063) مراجعه فرماييد.

اما نفقه ي زن تا قبل از ازدواج برعهده ي پدرش است و بعد از ازدواج شوهرش موظف است تا نفقه ي همسر و فرزندانش را تامين کند و اگر احيانا شوهر در اين امر کوتاهي کند، قاضي و حاکم شرع وي را مجبور خواهد کرد تا نفقه ي اهل و عيال خويش را به نحو صحيح تامين نمايد.

اما اگر مرد همسرش را طلاق داد، باز نفقه ي آن زن تا زمان پايان عده ي زن برعهده ي شوهرش باقي مي ماند:

(يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ إِذَا طَلَّقْتُمْ النِّسَاءَ فَطَلِّقُوهُنَّ لِعِدَّتِهِنَّ وَ أَحْصُوا الْعِدَّةَ وَاتَّقُوا اللَّهَ رَبَّکُمْ لاَتُخْرِجُوهُنَّ مِنْ بُيُوتِهِنَّ وَ لاَيَخْرُجْنَ إِلاَّ أَنْ يَأْتِينَ بِفَاحِشَةٍ مُبَيِّنَة وَ تِلْکَ حُدُودُ اللَّهِ وَ مَنْ يَتَعَدَّ حُدُودَ اللَّهِ فَقَدْ ظَلَمَ نَفْسَهُ لاَتَدْرِي لَعَلَّ اللَّهَ يُحْدِثُ بَعْدَ ذَلِکَ أَمْراً(  (طلاق : 1)

«اي پيامبر وقتي که خواستيد زنان را طلاق دهيد، آنان را در وقت فرارسيدن عده (يعني آغاز پاک شدن زن از عادت ماهيانه‌اي که شوهرش در آن با او نزديکي نکرده باشد) طلاق دهيد، و حساب عده را نگه داريد، و از خدا که پروردگار شما است، بترسيد و پرهيزگاري کنيد، و زنان را ازخانه‌هايشان بيرون نکنيد و زنان هم (تا پايان عده) بيرون نروند. مگر اينکه زنان کار زشت و آشکاري انجام دهند، اينها قوانين و مقررات الهي است و هر کس از قوانين و مقررات الهي پا فراتر نهد و تجاوز کند، به خويشتن ستم مي‌کند. تو نمي‌داني چه بسا خداوند بعد از اين حادثه وضع تازه‌اي پيش آورد».

 و پس از انتهاي عده، چنانکه زن و شوهر نزد هم بازنگشتند تا زندگي خود را ادمه دهند، در آنصورت زن بايستي به خانه ي پدري خويش بازگردد و از آن به بعد نفقه ي او برعهده ي پدرش يا ولي او خواهد بود.

اگر زن مطلقه کسي را نداشت که نفقه ي وي را تامين نمايد ( مانند پدر يا برادر) و يا منبع درآمدي نداشتند تا مجبور به کارکردن در بيرون نشود، در آنصورت شرع براي زن مباح کرده که براي تامين مخارج زندگي خود و با رعايت حجاب شرعي و عدم اختلاط با مردان در بيرون کار کند.

اما اگر زن داراي شوهر باشد، بدون شک اين شوهرش است که موظف به کارکردن و تامين نيازهاي اوست، بنابراين کار مرد اينست که از طريق کسب حلال مخارج زن و بچه هايش را تامين نمايد، نه اينکه خود در منزل بماند يا کار نکند و درعوض همسرش را به کار بيرون از منزل بفرستد!

اما اگر شوهرش بيماري سختي داشت که از کارکردن بازمانده بود، در آنصورت زن مي تواند با شرايط فوق براي مخارج خودشان کارکند.

همچنين اگر نياز خانواده حکم کنند و ضرورتي باشد، مرد مي تواند به زن خويش اجازه دهد که بيرون کار کند تا کمک خرج خانواده باشد، اما بايد شرايط فوق ( يعني نداشتن تاثير سوء بر تربيت فرزندان و همسرداري، عدم اختلاط با مردان، نداشتن همکار مرد در يک اطاق؛ مثلا نبايد در محيطهاي هم مردانه و هم زنانه باشد بلکه فقط بايد در محيط کاملا زنانه باشد مانند مدارس دخترانه يا پزشک زنان) مراعات شود، درغير اينصورت اصلا جايز نيست که زن بيرون کار کند حتي اگر شوهرش به او اجازه دهد و يا زن حجاب رعايت کند يا ارتباط با مردان اندک باشد.

و اين حکم خداوند عزوجل است که بايد هر زن و مرد مومني به آن راضي باشند و کسي که به حکم خدا راضي نباشد جزو خسارتمندان خواهد شد که هيچ يار و ياوري در سراي آخرت نخواهد داشت.

خداوند تبارک و تعالي اينگونه مي فرمايد:

« فَلاَ وَرَبِّكَ لاَ يُؤْمِنُونَ حَتَّىَ يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لاَ يَجِدُواْ فِي أَنفُسِهِمْ حَرَجًا مِّمَّا قَضَيْتَ وَيُسَلِّمُواْ تَسْلِيمًا»(نساء 65)

يعني: به پروردگارت سوگند که آنها مؤمن نخواهند بود، مگر اينکه در اختلافات خود، تو را به داورى طلبند؛ و سپس از داورى تو، در دل خود احساس ناراحتى نکنند؛ و کاملا تسليم باشند.

پس‌ صرف‌ پذيرش‌ و تن‌ دادن‌ به‌ داوري‌ رسول‌ خدا صلي الله عليه وسلم كافي‌ نيست‌ تا آن‌گاه‌ كه‌ اين‌ اذعان‌ و پذيرش‌، از صميم‌ قلب‌ نبوده‌ و از رضايت‌ و اطمينان‌ و طيب‌خاطر برنخاسته‌ باشد «و تسليم‌ شوند» يعني‌: در ظاهر و باطن‌ اذعان‌ و انقيادكنند «به‌ تسليم‌شدني‌» كامل‌ كه‌ هيچ‌ ترديدي‌ در آن‌ آميخته‌ نباشد و شائبه‌ هيچ ‌مخالفتي‌ آن‌ را نيالايد. بدين‌سان‌ ملاحظه‌ مي‌كنيم‌ كه‌ حق‌ تعالي‌ ايمان‌ را كه‌ سرمايه‌ حقيقي‌ بندگان‌ صالح‌ خدا است‌، از منافقان‌ نفي‌ كرد تا آن‌گاه‌ كه‌ مقصد ومرامشان‌ داور قرار دادن‌ رسول‌ خدا صلي الله عليه وسلم نباشد. چنان‌ كه‌ در حديث‌ شريف‌ نيز آمده‌است‌: «سوگند به‌ ذاتي‌ كه‌ جانم‌ در دست اوست‌، يكي‌ از شما ايمان‌نمي‌آورد تا آن‌ كه‌ هوس‌ و خواسته‌اش‌ پيرو آن‌ چيزي‌ باشد كه‌ من‌ آورده‌ام».

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.