Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465852
 
 
 

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (لاتنکح الأيم حتي تستأمر، ولاتنکح البکر حتي تستأذن، قالوا : يا رسول الله و کيف إذنها؟ قال : أن تسکت) «بيوه تا از او دستور نگرفتند ازدواج داده نشود، و دوشيزه هم تا از او اجازه گرفته نشود، به ازدواج کسي داده نشود. گفتند : اي رسول خدا، اجازه (رضايت) بکر چگونه است؟ فرمود : اين است که ساکت بماند». صحیح ابن ماجه (2100)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لانکاح إلا بولي و شاهدي عدل) «ازدواج بدون ولي و دو شاهد عادل صحيح نيست».صحیح ابن ماجه (7557)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (أيما امرأة لم ينکحها الولي فنکاحها باطل، فنکاحها باطل، فنکاحها باطل، فإن أصابها فلها مهرها بما أصاب منها، فإن اشتجروا فالسلطان ولي من لا ولي له) «هر زني که ولي او را ازدواج ندهد ازدواجش باطل است، ازدواجش باطل است، ازدواجش باطل است، پس اگر شوهرش با او نزديکي کرد بايد مهريه‌اش را به سبب نزديکي با او پرداخت کند، و اگر با هم مشاجره کردند حاکم سرپرست کسي است که سرپرست ندارد».ابن ماجه (1879)

******************

ابن عمر رضی الله عنه گفت : (نهي النبي صلی الله علیه وسلم  أن يبيع بعضکم علي بيع بعض، و لايخطب الرجل علي خطبة أخيه حتي يترک الخاطب قبله، أو يأذن له الخاطب). «پيامبر صلی الله علیه وسلم  از اينکه بعضي از شما بر معامله ديگري وارد شود، و يا اينه از زني خواستگاري کند که قبلاً برادرش (شخص ديگري) از او خواستگاري کرده، نهي کرده است مگر اينکه خواستگار اول منصرف شود يا به او اجازه دهد».بخاری (5142)

******************

از مغير بن شعبه روايت است: نزد پيامبر  صلی الله علیه وسلم رفتم و با او درباره زني که قصد خواستگاريش داشتم صحبت کردم، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (إذهب فانظر إليها، فإنه أجدر أن يؤدم بينکما) «برو او را نگاه کن چون اين امر رابطه بين شما را پايدارتر مي‌کند».نسایی (69/6) و ترمذی (1093)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم ‌فرمود :(إذا ألقي الله في قلب امري خطبة امرأة، فلابأس أن ينظر إليها) «اگر خداوند خواستگاري زني را به قلب کسي القا کرد، باکي نيست که به او نگاه کند».ابن ماجه (1864)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

آیا دختری که نامزد است برای بیرون رفتن از منزل نیاز به اجازه ی شوهرش دارد؟

آیا دختری که نامزد است برای بیرون رفتن از منزل نیاز به اجازه ی شوهرش دارد؟

 

اگر دختري عقد باشد و هنوز خانه شوهرش نرفته باشه براي بيرون رفتن از منزل پدري بايد از وشوهرش اجازه بگيرد؟

 

الحمدلله،

هرگاه دختر و پسري بصورتي که شرع تعيين کرده به عقد هم در آمدند، از آن لحظه به بعد – يعني پس از پايان صيغه ي عقد – آن دختر و پسر شرعا زن و شوهر همديگر هستند و لذا تمامي حقوق متقابل بر طرفين ثابت مي گردد و هر نوع ارتباط آنها با هم کاملا جايز و شرعي است.

و منظور از اثبات حقوق طرفين نسبت به هم، اينست که زن يکسري حقوق دارد که بايد شوهر آنرا مراعت کند و بلعکس؛ مرد نيز يکسري حقوق بر گردن همسرش دارد که بايد زن او آنها را مراعت نمايد.

از عبدالله ابن عمر رضي الله عنه روايت است که پيامبر صلي الله عليه وسلم فرمودند:

«كُلُّكُمْ رَاعٍ وَكُلُّكُمْ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ، الإِمَامُ رَاعٍ وَمَسْئُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ، وَالرَّجُلُ رَاعٍ فِي أَهْلِهِ وَهُوَ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ، وَالْمَرْأَةُ رَاعِيَةٌ فِي بَيْتِ زَوْجِهَا وَمَسْئُولَةٌ عَنْ رَعِيَّتِهَا.. ».(بخارى:893)

«هر كدام از شما مسئول است، و از هريك از شما، درمورد زير دستانش سؤال خواهد شد. رهبر جامعه، مسئول رعيت مي باشد. مرد، مسئول خانواده و زير دستانش مي باشد. زن در خانه شوهر، مسئول زير دستان خود است..».

يکي از حقوق مرد بر همسر ش اينست که حافظ ناموس شوهرش باشد و از شوهر خويش در معروف اطاعت کند.

حاکم و غيره از حديث ابوسعيد روايت مي‌کنند که پيامبر صلي الله عليه وسلم  فرمود : (حق الزوج علي زوجته أن لو کانت به قرحة فلحستها ما أدت حقه) «حق شوهر بر همسرش آنقدر است که اگر زخمي بر شوهرش باشد و آنرا با زبانش پاک کند باز هم حق او را ادا نکرده استم. زن خردمند و هوشيار زني است که آنچه را خداوند و رسول او بزرگ دانسته‌اند بزرگ بداند و حق شوهرش را به خوبي ادا کند و در اطاعت از او کوشش نمايد؛ چون اطاعت از شوهر موجب وارد شدن به بهشت مي‌شود، پيامبر صلي الله عليه وسلم  مي‌فرمايد : (إذا صلت المرأة خمسها، و صامت شهرها، و حفظت فرجها، و أطاعت زوجها، قيل لها ادخلي الجنة من أي أبوابها شئت) «اگر زن نمازهاي پنجگانه را بجا آورد و روزة رمضان را بگيرد و از زنا دوري کرده و از شوهرش اطاعت کند به او گفته مي‌شود از هر دري از درهاي بهشت که مي‌خواهي داخل شو».

 پس اي زن مسلمان دقت کن که چگونه پيامبر صلي الله عليه وسلم  اطاعت از شوهر را از موجبات دخول به بهشت دانسته و آنرا در رديف نماز و روزه قرار داده است، پس از او اطاعت کن و از نافرماني او بپرهيز، چون نافرماني از او، خشم خداي سبحان را به همراه دارد. پيامبر صلي الله عليه وسلم  مي‌فرمايد : (والذي نفسي بيده، ما من رجل يدعوا امرأته إلي فراشه فتأبي عليه إلا کان الذي في السماء ساخطا عليها حتي يرضي عنها)مسلم. «قسم به ذاتي که جانم در دست او است هر مردي که همسرش را به بسترش فراخواند و او سرباز زند، ذاتي که در آسمان است از او ناراضي مي‌شود تا وقتي که شوهرش از او راضي شود».

مرد سرپرست زن و خانواده اش است و زن مي بايست از مرد خود اطاعت نمايد و اينجاست که تقواي شخص مهم است، زيرا زن متدين و باتقوا خود را موظف به اطاعت از شوهرش مي داند و لذا مشکلي در اين ناحيه وجود نخواهد داشت. و اطاعت شوهر بر اطاعت پدر و مادر اولاتر است زيرا از لحظه ي عقد به بعد، سرپرست زن شوهرش است نه والدين زن..

بنابراين هرچند که دختر و پسر عقد کرده هنوز عروسي نکرده باشند، باز زن مي بايست حقوق شوهرش را مراعات کند و بدون اجازه ي او به جايي نرود هرچند که پدر و مادرش به او امر کنند نبايد موجبات ناخشنودي شوهرش را فراهم کند و زن عاقل کسي است که از همان ابتدا اعتماد شوهرش را جلب کند زيرا زندگي زناشويي بايد تقويت گردد و ابتداي آن بسيار مهم است که نبايستي از همان اول سست گردد و بدون شک نارضايتى شوهر از زن قبل از عروسي پايه هاي زندگي را سست مي کند و دختر و پسر عقد کرده بايد مواظب حساسيت هاي اين دوران باشند.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.