من با زنی ازدواج کردم که قول داد حجاب را رعایت کند ولی الان که ازدواج کردیم مراعات نمی کند.
بنده چند ماهي است که ازدواج کردم با توجه به اينکه خانمم قبول کرده بود که احکام اسلامي را انجام دهد در اين مدت نماز و روزه و ساير موارد را رعايت نموده اما در مورد حجاب انطور که اسلام دستور داده رعايت نمي کند من بارها بهش تذکر دادم امام هنوز اصلاح کامل صورت نگرفته ايا گناهي بر گردن من است من چه کارهاي ديگري را بايد انجام بدهم با تشکر
الحمدلله،
رسول الله صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَسَلَّمَ در مورد انتخاب همسر فرمود:[ تُنْكَحُ الْمَرْأَةُ لِأَرْبَعٍ: لِمَالِهَا وَلِحَسَبِهَا وَلِجَمَالِهَا وَلِدِينِهَا؛ فَاظْفَرْ بِذَاتِ الدِّينِ تَرِبَتْ يَدَاكَ ]
«زن بخاطر چهار چيز، نکاح مي شود: بخاطر مالش، نسبش، جمالش و دينش. پس دست هايت خاک آلود گردد(جمله دعائيه).زن ديندار انتخاب کن» (بخاري (5090) مسلم (1466)).
ملاك در انتخاب همسر دينداري است، اگر همسر هم زيبا باشد و هم ديندار، زهي سعادت؛ زن ديندار مال، اولاد و خانه را حفاظت مي کند.
بنابراين شايسته است با دختري ازدواج نمود که به شرع الله تعالي مقيد باشد والتزام شرعي داشته باشد. و مطمئنا زني ملتزم به شرع در نهاد خانواده تاثير مطلوب مي گذارد و فرزنداني صالح تربيت مي کند. و اگر فرد از روز اول در انتخاب همسر بي احتياطي نکند و زن ديندار را برگزيند، در آينده هم مشکلات کمتري خواهد داشت، ولي متاسفانه هستند جواناني که الحمدلله خود اهل دين و ايمان هستند ولي در هنگام انتخاب همسر عجله کرده و يا احساسات بر آنها غلبه مي کند و لذا توصيه هاي شرع را در انتخاب همسر فراموش يا ناديده مي گيرند و يا اگر به آنها گفته مي شود که مثلا فلان دختر مناسب تو نيست، در جواب مي گويد که او را اصلاح مي کنم و يا فلاني به من قول داده که ديندار و ملتزم به شرع باشد، در حاليکه از اين امر غافلند که قول گرفتن سخت نيست ولي انجام وعده ها سخت است!
اما اگر با زني ازدواج شود که زياد پايبند احکام شرعي نباشد،چنانکه همسرش او را نهي نکند در اينصورت مرد بخاطر گناه زن مسئول است و اين شري از جانب چنين زناني است.پيامبر صلي الله عليه وسلم مي فرمايند:
«كُلُّكُمْ رَاعٍ وَكُلُّكُمْ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ، الإِمَامُ رَاعٍ وَمَسْئُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ، وَالرَّجُلُ رَاعٍ فِي أَهْلِهِ وَهُوَ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ، وَالْمَرْأَةُ رَاعِيَةٌ فِي بَيْتِ زَوْجِهَا وَمَسْئُولَةٌ عَنْ رَعِيَّتِهَا، وَالْخَادِمُ رَاعٍ فِي مَالِ سَيِّدِهِ وَمَسْئُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ». قَالَ: وَحَسِبْتُ أَنْ قَدْ قَالَ: «وَالرَّجُلُ رَاعٍ فِي مَالِ أَبِيهِ وَمَسْئُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ، وَكُلُّكُمْ رَاعٍ وَمَسْئُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ». (بخارى:893)
يعني: «هر كدام از شما مسئول است، و از هريك از شما، درمورد زير دستانش سؤال خواهد شد. رهبر جامعه، مسئول رعيت مي باشد. مرد، مسئول خانواده و زير دستانش مي باشد. زن در خانه شوهر، مسئول زير دستان خود است. خدمتگذار، مسئول است و از او در مورد اموال صاحبش و مسئوليت هاي ديگرش، سئوال خواهد شد». راوي مي گويد: به گمانم ايشان اين جمله را نيز افزود كه «مرد هم مسئول مال پدر خود مي باشد. و همه شما مسئول هستيد و از شما در مورد مسئوليت تان، سئوال خواهد شد».
شوهر نبايد به همسرش اجازه دهد که نزد نامحرم بي حجاب باشد، وگرنه او مسئول است و در گناه همسرش شريک خواهد بود، بهتر است از طريق مسالمت آميز قضيه را با ايشان مطرح کند و به ايشان يادآور شود که مثلا وعده هاي تو موجب شد که من به اين ازدواج ترغيب شوم و حال که اين پيمان شکني را از جانب تو مي بينم مايوس و دلسرد مي شوم، شايد از اين طريق به خود آيد و خود را اصلاح کند ولي اگر فايده نداشت و همسر نافرماني کرد، سعي شود از طريق بزرگان خانوده اين مسئله را به ايشان گوشزد کنيد و اگر باز فايده نداشت، پس خود را از دامان اين گناه برهانيدچرا که شوهر در گناه همسرش شريک خواهد بود و از طرفي نداشتن التزام ديني در زن باعث تاثير سوء بر فرزندان نيز خواهد شد و کار براي شما سخت تر مي شود، پس در اينصورت پيشنهاد مي شود که دين و اخلاق خود و خانواده را با انتخاب فرد ديگري بعنوان شريک زنديگي از دامان گناه و نبود اخلاق و دين در امان بداريد.
والله اعلم
وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com |