Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465825
 
 
 

از علي رضی الله عنه روايت است : (لعن رسول الله صلی الله علیه وسلم  المحلل و المحلل له) «پيامبر صلی الله علیه وسلم  محلل(حلال کننده زني که سه طلاق شده) و محلل له(مردي که زن برايش حلال شده – شوهر اول) را لعنت کرده است».ترمذی (1128)

******************

در صحيح مسلم از ابوهريره روايت است که پيامبر صلی الله علیه وسلم  از نکاح شغار نهي کرد. و فرمود شغار اين است که مردي، به مردي ديگر بگويد : (زوجني ابنتک و أزوجک ابتني، أو زوجني أختک و أزوجک أختي) «دختر را به ازدواج من در بياور، تا من (در مقابل)، دخترم را به ازدواج تو درآورم، يا خواهرت را به ازدواج من در بياور تا من هم (در مقابل) خواهرم را به ازدواج تو درآورم».مسلم (1416) در حديثي ديگر فرمودند : (لاشغار في الإسلام) «در اسلام شغار نيست».مسلم (1415)

******************

از عمرو بن شعيب از پدرش از جدش روايت است : (أن مرثد بن أبي مرثد الغنوي کان يحمل الأساري بمکة، و کان بمکة بغي يقال لها عناق، و کانت صديقته، قال : جئت إلي النبي صلی الله علیه وسلم  فقلت : يا رسول الله أنکح عناقا؟ قال : فسکت عني فنزلت : ) وَالزَّانِيَةُ لاَيَنکِحُهَا إلاَّ زَانٍ أو مُشرکٌ ( فدعاني فقرأها علي وقال : لاتنکحها) «مرثد بن ابي مرثد غنوي اسيران را به مکه حمل مي‌کرد، در مکه زن زناکاري به نام عناق که دوست مرثد بود زندگي مي‌کرد، مرثد گفت : نزد رسول الله صلی الله علیه وسلم  رفتم و گفتم : اي رسول خدا! آيا عناق را به ازدواج خود درآورم؟ مرثد گويد : پيامبر در جواب من ساکت ماند، سپس اين آيه نازل شد:) وَالزَّانِيَةُ لاَينَکِحُهَا إلاَّ زَانٍ أو مُشرکٌ ( مرا صدا زد و آيه را برايم خواند، و فرمود : با او ازدواج نکن».ابوداود (2037)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (لايجمع بين المرأة و عمتها ولا بين المرأة و خالتها) «جمع بين زن و عمه‌اش، زن و خاله‌اش، جايز نيست».متفق عليه: بخاری (5109)، مسلم (1408)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (من کانت له امرأتان يميل مع أحدهما علي الأخري، جائ يوم القيامة وأحد شقيه ساقط) «هر کس دو زن داشته باشد و بين آنها عدالت برقرار نکند، روز قيامت در حالي به پيشگاه خداوند حاضر مي‌شود که يکي از پهلوهايش ساقط (افتاده) است».ابن ماجه (1969)، ولي تمايل قلبي بيشتر به يکي از آنان اشکال ندارد.

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خيرکم، خيرکم لأهله، و أنا خيرکم لأهلي) «بهترين شما کسي است که با خانواده‌اش خوش‌رفتارتر باشد و من بهترين شما براي خانواده‌ام هستم».ترمذی (3985)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

حکم کسی که زن دوم مردی شود و آن زن می داند که موجب از هم پاشیدن خانواده اول مرد می شود!

حکم کسی که زن دوم مردی شود و آن زن می داند که موجب از هم پاشیدن خانواده اول مرد می شود!

 

مي خواستم بدانم که اگر شخصي چيزي را به خود روا نداشته باشد و به ديگران روا داشته باشد گناهکار است يا خير؟

مثلا اگر کسي زن دوم کسي شود در صورتي که مي داند زندگي زن و بچه هاي او از هم مي پاشد. و در حاليکه خود دوست ندارد که بر سر دختر، مادر ، و خودش هوو آيد و هوو را چيزي بد مي شمارد و زن دوم مي شود چون مي داند براي شوهرش عزيزتر مي شود زيرا زن اول آن مرد سن و سالش به مراتب از او زيادتر است.

 

الحمدلله،

زني که بعنوان همسر دوم يا سوم يا چهارم مردي در مي آيد، در ذات خود مرتکب هيچ گناهي نشده است، زيرا او مرتکب کار گناهي نشده است، بلکه او بنا به جواز شريعت مبني بر جواز چهار زن بطور همزمان براي يک مرد، با مرد همسرداري ازدواج کرده است، بنابراين او خلاف امر خداوند عمل نکرده تا بگوييم به دليل اينکه وارد زندگي زن ديگري شده است، پس گناهکار است، زيرا اگر بر طبق گفته هاي سوال کننده او با اين عمل خود مرتکب گناه مي شد، پس الله تعالي هرگز به گناه جواز نمي داد و حکم چهار زن همزمان را براي مردان تشريع نمي نمود.

هر چند که ممکن است زن اول مرد به سبب ازدواج مجدد شوهرش ناراحت شود، ولي اين امر موجب معصيت کسي نيست.

زن مومن و متقي آنکسي است که بجاي ناراحت نمودن خويش از بابت ازدواج مجدد شوهرش، سعي در کسب توشه براي آخرت خويش خواهد شد، زيرا دنيا براي همه تمام خواهد شد و همه چه با خوشي و چه با غم بالاخره اين دنيا را ترک خواهند گفت، و خوشا به حال آنکسي که بجاي تمرکز بر امورات دنيايي خويش، وقت و انرژي و توجه خود را صرف قيامت خويش مي کند و به ناخوشيهاي دنيا زياد توجهي نمي کند.

زن خردمند و هوشيار زني است که آنچه را خداوند و رسول او بزرگ دانسته‌اند بزرگ بداند و حق شوهرش را به خوبي ادا کند و در اطاعت از او کوشش نمايد؛ چون اطاعت از شوهر موجب وارد شدن به بهشت مي‌شود، پيامبر صلي الله عليه وسلم  مي‌فرمايد : (إذا صلت المرأة خمسها، و صامت شهرها، و حفظت فرجها، و أطاعت زوجها، قيل لها ادخلي الجنة من أي أبوابها شئت) «اگر زن نمازهاي پنجگانه را بجا آورد و روزة رمضان را بگيرد و از زنا دوري کرده و از شوهرش اطاعت کند به او گفته مي‌شود از هر دري از درهاي بهشت که مي‌خواهي داخل شو».

پس توصيه اينست که با همسر دوم شوهر خويش کنار بيايد و سعي کند با او بخوبي رفتار نمايد و موجبات خوشنودي خداوند و شوهر و خانواده اش را فراهم آورد، و به شيطان ميدان سوء استفاده ندهد که مبادا از اين ناحيه دچار معصيت و سوء رفتار شود.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.