حکم بد حجابی عروس بر اثر فشار اطرافیان
در صورتي که يک عروس بخواهد لباس محجب در عروسي خود بپوشد اما تحت فشار خانواده ها باشد که بايد مطابق مد روز لباس بپوشد دراين صورت آن عروس چه بايد بکند؟
الحمدلله،
اولا حضور عروس در ميان مردهاي نامحرم حرام است، بنابراين عروس نبايد در مکاني باشد که در آنجا مردهاي نامحرم حضور دارند.
دوما، پوشش عروس بايد کاملا شرعي باشد و جايز نيست براي هيچ زني که در مراسم عروسي خود حجاب کامل را رعايت نکند، و بي حجابي در هنگام عروسي و يا غير آن حرام و گناه است.
اما اگر والدين يا داماد يا هر کس ديگري زن را وادار نمود تا در وقت عروسي حجاب شرعي نداشته باشد، در آنصورت عروس حق ندارد به خواسته ي آنها عمل کند، زيرا آنها به کاري غير شرعي و حرام امر مي کنند و جايز نيست که در امورات گناه و حرام از احدي از خلايق اطاعت کرد.
الله تعالي مي فرمايد: « يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُقَدِّمُوا بَيْنَ يَدَيِ اللَّهِ وَرَسُولِهِ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ سَمِيعٌ عَلِيمٌ»(حجرات 1)
يعني: اى کسانى که ايمان آوردهايد! چيزى را بر خدا و رسولش مقدّم نشمريد (و پيشى مگيريد)، و تقواى الهى پيشه کنيد که خداوند شنوا و داناست!
در اين جا به شدّت از اين نهي شده که گفته کسي ديگر بر گرفته پيامبر مقّدم داشته شود، پس هرگاه سنّت و حديث پيامبر مشخّص و واضح گرديد پيروي از آن واجب است و بايد بر گفته ديگران هرکسي که باشد مقدّم داشته شود.
و پيامبر صلي الله عليه وسلم مي فرمايد: « إِنَّمَا الطَّاعَةُ فِي الْمَعْرُوفِ»{بخاري 7145 و مسلم 1840} فقط در کار خوب بايد اطاعت کرد.
و مي فرمايد: « لَا طَاعَةَ لِمَخْلُوقٍ فِي مَعْصِيَةِ اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ»« نبايد از مخلوق در کاري که معصيت الله است اطاعت کرد.» (احمد 1/131،129،94)
بنابراين نبايد در امر بي حجابي از کسي از جمله والدين يا شوهر اطاعت کرد زيرا اطاعت کردن از امر خداوند واجب تر است و بر اطاعت از والدين يا هر کس ديگري مقدمتر است.
به فتواي (2392) مراجعه کنيد.
والله اعلم
وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com |