Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465850
 
 
 

از علي رضی الله عنه روايت است : (لعن رسول الله صلی الله علیه وسلم  المحلل و المحلل له) «پيامبر صلی الله علیه وسلم  محلل(حلال کننده زني که سه طلاق شده) و محلل له(مردي که زن برايش حلال شده – شوهر اول) را لعنت کرده است».ترمذی (1128)

******************

در صحيح مسلم از ابوهريره روايت است که پيامبر صلی الله علیه وسلم  از نکاح شغار نهي کرد. و فرمود شغار اين است که مردي، به مردي ديگر بگويد : (زوجني ابنتک و أزوجک ابتني، أو زوجني أختک و أزوجک أختي) «دختر را به ازدواج من در بياور، تا من (در مقابل)، دخترم را به ازدواج تو درآورم، يا خواهرت را به ازدواج من در بياور تا من هم (در مقابل) خواهرم را به ازدواج تو درآورم».مسلم (1416) در حديثي ديگر فرمودند : (لاشغار في الإسلام) «در اسلام شغار نيست».مسلم (1415)

******************

از عمرو بن شعيب از پدرش از جدش روايت است : (أن مرثد بن أبي مرثد الغنوي کان يحمل الأساري بمکة، و کان بمکة بغي يقال لها عناق، و کانت صديقته، قال : جئت إلي النبي صلی الله علیه وسلم  فقلت : يا رسول الله أنکح عناقا؟ قال : فسکت عني فنزلت : ) وَالزَّانِيَةُ لاَيَنکِحُهَا إلاَّ زَانٍ أو مُشرکٌ ( فدعاني فقرأها علي وقال : لاتنکحها) «مرثد بن ابي مرثد غنوي اسيران را به مکه حمل مي‌کرد، در مکه زن زناکاري به نام عناق که دوست مرثد بود زندگي مي‌کرد، مرثد گفت : نزد رسول الله صلی الله علیه وسلم  رفتم و گفتم : اي رسول خدا! آيا عناق را به ازدواج خود درآورم؟ مرثد گويد : پيامبر در جواب من ساکت ماند، سپس اين آيه نازل شد:) وَالزَّانِيَةُ لاَينَکِحُهَا إلاَّ زَانٍ أو مُشرکٌ ( مرا صدا زد و آيه را برايم خواند، و فرمود : با او ازدواج نکن».ابوداود (2037)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (لايجمع بين المرأة و عمتها ولا بين المرأة و خالتها) «جمع بين زن و عمه‌اش، زن و خاله‌اش، جايز نيست».متفق عليه: بخاری (5109)، مسلم (1408)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (من کانت له امرأتان يميل مع أحدهما علي الأخري، جائ يوم القيامة وأحد شقيه ساقط) «هر کس دو زن داشته باشد و بين آنها عدالت برقرار نکند، روز قيامت در حالي به پيشگاه خداوند حاضر مي‌شود که يکي از پهلوهايش ساقط (افتاده) است».ابن ماجه (1969)، ولي تمايل قلبي بيشتر به يکي از آنان اشکال ندارد.

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خيرکم، خيرکم لأهله، و أنا خيرکم لأهلي) «بهترين شما کسي است که با خانواده‌اش خوش‌رفتارتر باشد و من بهترين شما براي خانواده‌ام هستم».ترمذی (3985)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

آیا زن می تواند از اموال خود به خواهر و برادر فقیرش کمک کند در حالی که شوهر زن راضی نباشد؟

آیا زن می تواند از اموال خود به خواهر و برادر فقیرش کمک کند در حالی که شوهر زن راضی نباشد؟

 

خانمي هستم 35 ساله ، متاهل و صاحب سه فرزند. از زنده گي ام راضي هستم . صرف من مشکل از طرف خانواده پدرم دارم من پدر و مادر خود را از دست داده ام  داراي سه خواهر و دو برادر مي باشم . دو خواهرم ازدواج نموده است و دو برادر و يک خواهرم مجرد و داراي اقتصاد ضعيف هستند با وجود که کار هم دارند ولي بامعاش کم. من مجبور هستم که جهت جلو گيري ازحوادث بد زندگي اين دو برادر و يک خواهرم را کمک مالي نمايم زيرا معاش من نسبتا خوب است آيا از نظر اسلام جايز است که بدون اجازه شوهرم صرف از معاش خودم آنها را کمک مالي نمايم زيرا من مطمئن هستم که اگر موضوع را با شوهرم در ميان بگذارم او راضي نيست . اگر جايز نيست پس چه کار کنم ؟

 

الحمدلله،

براي پدر و مادرتان از خداوند متعال دعاي مغفرت و آمرزش داريم، و خداوند از گناهان آنها بگذرد. آمين

اما بدون شک کمک و ياري رساندن به مسلمان – خصوصا اگر برادر و خواهر نسبي باشند- واجب است و شريعت اسلام آنرا بسيار مي پسندد، و بر هر مسلماني واجب است تا به برادر و خواهر ناتوان و يا شوهر محتاج خود کمک کند.

با توجه به اينکه برادر و خواهر شما – بنا به اظهارات شما- محتاج و نيازمند هستند، لذا شما که خواهر آنها هستيد مي توانيد از اموال و دارايي شخصي خود به آنها کمک کنيد و صدقه بدهيد، و اين کمک جايز است زيرا هرکس مالک اموال خويش است و مي تواند به هر طريقي در آنها در امورات شرعي دخل و تصرف داشته باشد و کسي نمي تواند وي را مانع شود.

از اينرو شما هم مي توانيد از اموالي که متعلق به خود شماست به برادر و خواهرتان و يا هر مسلمان ديگري که نيازمند است کمک کنيد حتي اگر شوهرتان راضي نباشد، زيرا عمل شما (يعني کمک به نيازمندان) عملي مشروع است و چون از اموال شخصي خود کمک مي کنيد، لذا مخالفت شوهرتان موجب حرام شدن کمک شما به نيازمندان نخواهد شد، مگر آنکه بخواهيد بدون اجازه از اموال شوهرتان صدقه بدهيد که اين حالت جايز نيست.

اما به هر حال بهتر است که زن و مرد همديگر را در اطلاع بگذارند و شما نيز سعي کنيد به شوهرتان بگوييد که قصد داريد تا از اموال شخصي خود به برادر و خواهر محتاج خود کمک کنيد و با او مشورت کنيد، و اين امر (يعني کسب رضايت شوهر و مشورت با او) امر پسنديده و مفيدي براي ادامه روابط زناشويي خواهد شد، و موجب مي شود که زوجين به همديگر اعتماد کنند، هر چند که کسب رضايت شوهر براي زن در اينحالت واجب نيست اما امري مطلوب است، و اگر زن ترسيد که شوهرش با صدقه دادن و کمک او به محتاجين مخالف است، مي تواند بدون اطلاع شوهرش به آنها کمک کند.

چون به هر حال زن مي تواند از مال شخصي خود به هر مسلمان نيازمندي که خواست کمک و صدقه بدهد و براي اينکار نيازي نيست که شوهر از آن آگاه باشد و يا راضي باشد، زيرا مال شخصي هرکس متعلق به خودش است و کسي جز مالک حق دخل و تصرف را ندارد.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.