Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465830
 
 
 

از خنساء بنت خدام أنصاري روايت است: (أن أباها زوجها و هي ثيب، فکرهت ذلک، فأتت رسول الله -صلى الله عليه وسلم- فرد نکاحها). «او بيوه بود و پدرش بدون رضايت او، او را به عقد کسي درآورد، نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  رفت و نکاحش را باطل کرد». مسلم (886)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (لاتنکح الأيم حتي تستأمر، ولاتنکح البکر حتي تستأذن، قالوا : يا رسول الله و کيف إذنها؟ قال : أن تسکت) «بيوه تا از او دستور نگرفتند ازدواج داده نشود، و دوشيزه هم تا از او اجازه گرفته نشود، به ازدواج کسي داده نشود. گفتند : اي رسول خدا، اجازه (رضايت) بکر چگونه است؟ فرمود : اين است که ساکت بماند». صحیح ابن ماجه (2100)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لانکاح إلا بولي و شاهدي عدل) «ازدواج بدون ولي و دو شاهد عادل صحيح نيست».صحیح ابن ماجه (7557)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (أيما امرأة لم ينکحها الولي فنکاحها باطل، فنکاحها باطل، فنکاحها باطل، فإن أصابها فلها مهرها بما أصاب منها، فإن اشتجروا فالسلطان ولي من لا ولي له) «هر زني که ولي او را ازدواج ندهد ازدواجش باطل است، ازدواجش باطل است، ازدواجش باطل است، پس اگر شوهرش با او نزديکي کرد بايد مهريه‌اش را به سبب نزديکي با او پرداخت کند، و اگر با هم مشاجره کردند حاکم سرپرست کسي است که سرپرست ندارد».ابن ماجه (1879)

******************

ابن عمر رضی الله عنه گفت : (نهي النبي صلی الله علیه وسلم  أن يبيع بعضکم علي بيع بعض، و لايخطب الرجل علي خطبة أخيه حتي يترک الخاطب قبله، أو يأذن له الخاطب). «پيامبر صلی الله علیه وسلم  از اينکه بعضي از شما بر معامله ديگري وارد شود، و يا اينه از زني خواستگاري کند که قبلاً برادرش (شخص ديگري) از او خواستگاري کرده، نهي کرده است مگر اينکه خواستگار اول منصرف شود يا به او اجازه دهد».بخاری (5142)

******************

از مغير بن شعبه روايت است: نزد پيامبر  صلی الله علیه وسلم رفتم و با او درباره زني که قصد خواستگاريش داشتم صحبت کردم، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (إذهب فانظر إليها، فإنه أجدر أن يؤدم بينکما) «برو او را نگاه کن چون اين امر رابطه بين شما را پايدارتر مي‌کند».نسایی (69/6) و ترمذی (1093)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

اگر با شوهرم جماع کنم صبح بخاطر تنبلی برای غسل کردن بیدار نمی شود و نماز صبحش قضاء می شود، آیا به او نزدیک شوم؟

اگر با شوهرم جماع کنم صبح بخاطر تنبلی برای غسل کردن بیدار نمی شود و نماز صبحش قضاء می شود، آیا به او نزدیک شوم؟

 

سه ساله که ازدواج کردم شوهرم مرد دين داريه اما حدود يک سال است که نماز صبحش را نميخواند يعني قضایش را ميخواند!

اما اگر نزديکي نکنيم نمازش را به موقع ميخواند به خاطر اينکه حوصله حمام رفتن ندارد و از خوابش نمي گذرد.خيلي صدایش ميکنم چشم ميگوید ولی ولي بلند نميشود.

باهاش صحبت کردم نصيحتش کردم حتي قهر هم کردم اما فايده اي نداشته!

آيا حق دارم که چند شب باهاش نزديکي نکنم تا اينکه نمازش را بخواند؟

 

الحمدلله،

ترک نماز صبح اگر بصورت عمد ي باشد گناه بسيار بزرگي است، حتي از گناه زنا بيشتر است و عده اي از علما گفته اند که ترک عمدي يک نماز موجب کفر است، و بايد توبه کند.

بنابراين بر شوهر شما و هر مسلماني واجب است تا نمازهاي فرض را بموقع بخواند و حتي بايستي بصورت جماعت در مسجد بخواند.

در ضمن چيزي با نام قضاي نماز نداريم! قضاي نماز تنها در دو مورد مشروع است:

1- کسي که قبل از وقت نماز بخوابد و همچنان در خواب بماند و هنگام بيدار شدن متوجه شود که وقت نماز پايان يافته است.

2- کسي که به دليل مشغله ي فکري بکلي فراموش کرده که وقت نماز شده و هنگامي که بياد مي آورد مي بيند که وقت نماز پايان يافته است.

زيرا پيامبر صلى الله عليه و سلم فرموده است: «من نسي صلاة أو نام عنها فکفارتها أن يصليها إذا ذکرها» (صحيح مسلم : 684- 315/477/1)

يعني: «هر کس نمازي را فراموش کند، يا به خواب برود و نمازش را نخواند، کفاره آن اين است که هرگاه به يادش آمد آن را بخواند».

در غير اين دو حالت قضاي نماز مشروع نيست، و هرکس نمازش را به عمد از وقت خود به تاخير اندازد مرتکب گناه بزرگي شده است.

بنابراين شما بايد شوهر خود را نصيحت کنيد تا نمازهايش را در وقت مقرر خود بخواند، و وقتي که براي نماز صبح بيدار شديد او را نيز بيدار کنيد تا نمازش را بخواند.

در کتاب ‏"حاشية الجمل على منهج الطلاب" (1/ 273) ‏آمده است: «سنت است که شخص خوابيده را براي اداي نماز بيدار کرد؛ البته اگر بداند که او عمداً (بعد از داخل شدن به) وقت نماز نخوابيده باشد و يا نسبت به حال او بي اطلاع باشد، اما اگر بداند که آن شخص (عمدا بعد از وارد شدن) وقت نماز خوابيده و خود شخص هم مي داند که اگر بخوابد تا پايان وقت بيدار نمي شود در آنصورت بيدار کردن او واجب است».

اما چنانچه بعد از بيدار کردن وي، او از رختخواب بلند نشد و دوباره خوابيد، در آنصورت دوباره وي را بيدار کنيد تا آنکه بلند شده و غسل کند و نمازش را بخواند، و سعي کنيد با روشي نيکو يعني بدور از فراهم ساختن اسباب عصبانيتش، هر بار که لازم شد وي را بيدار کنيد تا سرانجام بلند مي شود، مثلا ساعت زنگ دار را در چند قدمي او قرار دهيد تا اگر صداي زنگ بصدا درآمد ناچار شود براي خاموش کردنش از جايش برخيزد، و يا آنکه چند قطره آب بر صورتش بپاشيد.

اما اگر اسباب لازم را براي بيدار کردنش بکار برديد و تلاش خود را انجام داديد اما باز او بخاطر تنبلي و کسالت حاضر نشد که غسل کند و نماز صبحش را بخواند، و خوابيدن را بر اداي نماز ترجيح داد، در آنصورت پيشنهاد مي شود که وقت نزديکي را به بعد از نماز صبح منتقل کنيد يعني ابتدا نماز صبح بخوانيد آنگاه مقاربت داشته باشيد، و مي توانيد اين گزينه را براي شوهرتان پيشنهاد کنيد شايد او نيز از آن استقبال نمود، بدين ترتيب نماز هر دوي شما در وقت خود خوانده شود.

اما اگر همچنان مشکل حل نشد و شوهر شما حاضر نشد تا بطريقي عمل کند که نماز صبحش فوت نشود، و با وجود آنکه مي داند که وقت نماز صبح شده ولي برنمي خيزد و به خوابش ادامه مي دهد تا آنکه وقت آن تمام مي شود، در آنصورت او مرتکب گناه بزرگي شده تا جائيکه گناهش از شارب خمر و زناکار هم بيشتر است و حتي عده اي از علما قائل به تکفير چنين شخصي شده اند، و عده اي ديگر گفته اند که اگر تمام نمازهايش را ترک کند و بر ترک آنها مداومت داشته باشد کافر مي شود.

بر اين اساس؛ اگر راي آن دسته از علما را بپذيريم که ترک عمدي يک نماز را موجب کفر نمي دانند و بلکه موجب فسق و گناه کبيره دانسته اند، در آنصورت شما بعنوان همسر آن مرد تنها مسئول هستيد که براي بيدار کردن و نصيحت شوهرتان تلاش کنيد، و اگر او کوتاهي نمود گناهش به حساب خودش است ولي جايز نيست که از نزديکي و جماع با او خودداري کنيد، چرا که هرکس مسئول اعمال خويش است و گناه او به پاي شما نوشته نمي شود، و انشاءالله بخاطر کوششي که براي اصلاح شوهرتان مي کنيد مشمول اجر و پاداش الهي شويد.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.