پوشيدن لباس مشکي چه حکمي دارد؟
الحمدلله،
هر رنگ لباسی جايز است و رنگ سفيد از ساير رنگها ترجيح دارد. در حديث آمده: «الْبَسُوا الْبَيَاضَ فَإِنَّهَا أَطْهَرُ وَأَطْيَبُ وَكَفِّنُوا فِيهَا مَوْتَاكُمْ» «لباس سفيد بپوشيد و اموات را نيز در لباس سفيد كفن كنيد، زيرا رنگ سفيد پاكتر و جالبتر است». ابوداود (4061) و الباني گفته صحيح است.
و از براءبن عازب رضی الله عنه روايت است كه: رسول اكرم صلی الله علیه وسلم ميانه قد بود و من او را در يك لباس سرخ ديدهام، چنان زيبا بنظر مىرسيد كه هيچ چيزى را زيباتر از وى نديده بودم.
البته بر اساس حدیث ابن عمر لباس قرمز یا سرخ خالص (برای مردها نه برای زنها) جایز نیست. (مسند أحمد وابن ماجة 3591) و بهتر است که با رنگ دیگری همراه باشد (یعنی ترکیب لباس قرمز با رنگ دیگری).
و علاوه بر اين در روايات آمدهاست كه رسول اكرم صلی الله علیه وسلم لباس سبز بر تن كرده و همچنين از عمامه سياه استفاده نموده است. (بخاري).
و از ابیرمثه رفاعهی تیمی روایت شده است که فرمود: « رأَيتُ رسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ وعلَيْهِ ثَوبَانِ أَخْضَرانِ». ابوداود (4065) و ترمذی (2813)
یعنی: پیامبر صلی الله علیه وسلم را دیدم در حالی که دو لباس سبز پوشیده بود.
همچنین پوشیدن لباس با رنگ زرد برای مردها نهی شده است.
اما پوشيدن لباس مشکي مباح است ولي اگر به نشانه عزا باشد بدعت است زيرا پوشيدن لباس مشکي به نشانه عزا اصلي در اسلام و احکام آن ندارد بلکه جزو رسوم اهل کتاب است که به مرور وارد رسوم اهل بدعت شده است.
والله اعلم
وصلي الله وسلم علي محمد و علي آله و اتباعه الي يوم الدين
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com
|