آيا رنگ کردن موي سر براي زن تازه عروس براي شوهر خود جائز است يا خير؟ چون اين زن مذکور هميشه نقاب به صورت دارد و کاملا محجبه است و شوهرش از وي ميخواهد موهايش را رنگ کند آيا از دستور شوهر اطاعت کند يا خير؟ اين زن به هيچ عنوان با نامحرم برخوردي ندارد و اگر هم داشته باشد با حجاب کامل است و به هيچ عنوان مويش نمايان نميشود. جزاک الله خيرا
الحمدلله،
حکم رنگ کردن مو بارها در سايت مطرح گشته است پس لطفا به سايت مراجعه کنيد و سعي نماييد با جستجو تمامي فتاوا را در آن زمينه مطالعه نماييد.
اما حکم رنگ کردن مو براي زنان بدون استثناست و فرقي بين عروس يا زن متاهل يا مجرد يا محجبه نمي کند، اما جهت اطلاع بيشتر:
در اين زمينه برخي از علماي معاصر رنگ کردن موي سر را بدون ضرورت جايز نمي دانند بجز رنگ حنا ، اما آنچه که در آن اتفاق نظر وجود دارد رنگ کردن موي سر يا صورت بوسيله رنگ سياه است، زيرا پيامبر صلي الله عليه وسلم مي فرمايند: «غيروا هذا الشيب وجنبوه السواد»، «[رنگ] موي سفيد را تغيير دهيد و آنرا سياه نکنيد». اين حکم براي زن و مرد مشترک است.
اما ساير رنگها مانند رنگ طلايي و غير آنها مشمول حکم اين حديث نمي شوند، ولي برخي از علما رنگ مش را با استناد به اين حديث که : "«من تشبه بقوم فهو منهم»، «کسي که از گروهي تقليد کرد از جمله آنها است»"،جايز نمي دانند زيرا رنگ مش را الگوبرداري از مدلهاي غربي مي دانند.
شيخ صالح فوزان در مورد رنگ موي سر زنان مي گويد:
" رنگ کردن موي سفيد مستحب است مگر با رنگ سياه، مثلاً با حناء و وسمه و .... ولي سياه کردن موي سفيد جايز نيست، بنا به فرموده پيامبر صلي الله عليه وسلم: «غيروا هذا الشيب وجنبوه السواد»، «[رنگ] موي سفيد را تغيير دهيد و آنرا سياه نکنيد». اين حکم براي زن و مرد مشترک است.
اما در مورد موهايي که سفيد نيستند، پس به همان شکل و وضعيت اصلي و طبيعي خودشان باقي ميمانند و تغيير داده نميشوند، ولي اگر بد رنگ باشند، براي بدست آوردن رنگ مناسب، با رنگ کردن، اين زشتي مو را از بين ميبرند. اما موي طبيعي که، رنگ آن زشت نيست، آن را به حالت طبيعي خود باقي ميگذارند. زيرا دليلي براي رنگ کردن آنها وجود ندارد. اگر رنگ کردن مو به روشي باشد که تقليد از زنان کافر و مدهاي وارداتي شمرده شود، شکي در حرام بودن آن نيست و فرقي ندارد که کل موها يک رنگ زده شده باشند يا رنگارنگ باشند، (که همان مش کردن است)."( کتاب «فتاوي المرأه المسلمه»، (2/520)، شيخ صالح فوزان)
همچنين شما مي توانيد به فتواي شماره (3440) مراجعه کنيد.
والله اعلم
وصلي الله وسلم علي محمد و علي آله و اتباعه الي يوم الدين
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com |