Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445949
 
 
 

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (أيما امرأة سألت زوجها الطلاق من غير ما بأس فحرام عليها رائحة الجنة) «هر زني که بدون سبب از شوهرش تقاضاي طلاق کند، بوي بهشت بر او حرام است». ترمذی (1199) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (المختلعات هن المنافقات) «زناني که خلع مي‌کنند (تقاضاي طلاق مي‌کنند) منافق‌اند».[صحیح ابن ماجه 6681]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله، و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها، فأرم القوم، فقلت إي و الله يا رسول الله، إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون، فقال صلی الله علیه وسلم  : فلا تفعلوا، فإنما مثل ذلک کمثل شيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها و الناس ينظرون). «شايد در ميان شما مردي باشد که آنچه را با زنش انجام داده بگويد، و يا زني باشد که آنچه را با شوهرش انجام داده تعريف کند!؟ مردم ساکت شدند، گفتم : به خدا قسم اي رسول الله! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطان نري است که شيطان ماده‌اي را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».[آداب الزفاف 72]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعا الرجل امرأته إلي فراشه فلم تأته فبات غضبان عليها لعنتها الملائکة حتي تصبح) «هرگاه مرد از همسرش خواست تا در بسترش حاضر شود و همسرش امتناع ورزيد و شوهرش از او خشمگين شد، ملائکه تا صبح او را لعنت مي‌کنند». متفق عليه : بخاری (5194)، مسلم (1436) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (إذا دعا الرجل زوجته لحاجته فلتأته و إن کانت علي التنور) «هرگاه مرد همسرش را براي نيازش فرا خواند، بايد نزد او برود اگرچه بر تنور باشد (مشغول پخت و پز باشد)». ترمذی (1170)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايحل للمرأة أن تصوم و زوجها شاهد إلا بإذنه) «جايز نيست که زن در حضور شوهرش روزه بگيرد مگر به اجازه او».بخاری (5195)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ولاتنفق امرأة شيئا من بيت زوجها، إلا بإذن زوجها، قيل و لا الطعام؟ قال : ذلک أفضل أموالنا) «زن نبايد از مال شوهرش مصرف کند، مگر اينکه شوهرش به او اجازه دهد، گفته شد حتي غذا؟ فرمود : آن بهترين اموالمان است».[صحیح ابن ماجه 1875]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (فحقکم عليهن ألا يوطئن فرشکم من تکرهون، و لايأذن في بيوتکم لمن تکرهون) «حق شما بر زنانتان اين است که ناموستان را حفظ کنند و کسي را که دوست نداريد به خانه‌هايتان راه ندهند»

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

حدود آرايش براي زنان چیست؟

حدود آرايش براي زنان چیست؟

 

سؤالي که بسياري از خواهران مؤمن مي پرسند: حدود آرايش براي زنان چقدر است؟ منظور برداشتن موي صورت و ابرو..

شنيده ايم که در احاديث آمده است اين کار حرام است اما در روزگار کنوني که هر کس دوست دارد قدري مرتب تر باشد ابروان دست نخورده و موي پشت لب و احيانا صورت چهره زيبايي به انسان نمي بخشد اگر چنين است پس آقايان هم نبايد ريش خود را کوتاه کنند و بايد همانند صحابه زلف بگذارند در حالي که ديده ايم علماي بزرگواري که ريش را مي تراشيدند ومي دانيم که آنان به راحتي دچار کارهاي حرام (تراشيدن ريش اگر حرام باشد) نمي شدند. لطفا راهنمايي کنيد.

 

الحمدلله،

حدود آرايش براي زنان چنين است که: هرنوع آرايش صورت براي شوهر جايز است بشرطيکه:

1- ابرو کوتاه يا باريک يا اصلاح نشود، خلاصه اينکه به موهاي ابرو دست زده نشود.

2- برداشتن موهاي صورت زنان (بجز ابروها) اشكالى ندارد.

 

دليل اين ممنوعيت هم حديث صحيحي از فرمايشات پيامبر صلي الله عليه وسلم است:

پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمودند: «لعن الله الواشمات والمستوشمات والنامصات والمتنمصات والمتفلجات للحسن المغيرات خلق الله» بخاري (5931) ومسلم (2125).

 يعنى: "خدا لعنت كرده است کسي که خال کوبي مي‌کند و آنکه خواهان خال کوبي کنند، و کسي که ابروها را باريک مي‌کند و آنكه خواهان باريک کردن آنهاست، و کسي که بين دندانها به منظور زيبايي فاصله ميافكند، اينها کساني هستند که آفرينش خدا را دگرگون مي‌کنند.

رسول الله  صلي الله عليه وسلم ‏ کساني را كه ابروي خود را مي‌چينند مورد لعن و نفرين قرار داده است؛ به اين صورت: «لعن رسول الله  صلي الله عليه وسلم ‏ النامصة والمتنمصة». «نامصه» به زني گفته مي‌شود كه به زعم و خيال خودش موي ابروي خود را به خاطر آرايش و زيبا شدن بر مي‌دارد. و «متنمصه» به کسي گفته مي‌شود كه اين كار آرايش را انجام مي‌دهد.

بنابراين برداشتن موهاي ابرو با هر وسيله اي که باشد حرام و جزو گناهان کبيره بشمار مي رود.

اما چنانچه موي صورت زنان به حدي زياد باشد و يا آنکه ريش يا سبيل داشته باشند، در اين شرايط زنان مي توانند موهاي اين نواحي را بردارند و ايرادي ندارد تا موهاي ريش و سبيل را بردارند تا به حالت زنانگي خود بازگردند.

همچنين زنان مي توانند موهاي ساير اعضاي بدن خود را از قبيل موي دستها و ساق پا يا جاي ديگري را از بدن خويش بردارند و ايرادي بر آن نيست، زيرا شريعت آنرا نهي نکرده است.

اما همانطور که گفته شد تحت هيچ شرايطي جايز نيست که موهاي ابرو را باريک کرد، زيرا اين عمل شيطاني است و خدا و رسول خدا صلي الله عليه وسلم بدان راضي و خشنود نيستند، و مهم نيست که قصد زن يا مرد از برداشتن ابرويش زيبايي باشد يا چيز ديگري.. مهم آنست که اين عمل بر خلاف اوامر پيامبر صلي الله عليه وسلم است که هرکس به اوامر او اعتنا نکند گناهکار است.

زيرا خداوند متعال به ما چنين دستور مي دهند که: «وَمَا آتَاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَاكُمْ عَنْهُ فَانتَهُوا» (حشر 7).

يعني: و آنچه را که رسول خدا براى شما آورده بگيريد (و اجرا کنيد)، و از آنچه نهى کرده خوددارى نماييد.

و مي فرمايد: «فَلْيَحْذَرِ الَّذِينَ يُخَالِفُونَ عَنْ أَمْرِهِ أَن تُصِيبَهُمْ فِتْنَةٌ أَوْ يُصِيبَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ» (نور 63).

يعني: پس آنان که فرمان او را مخالفت مى‏کنند، بايد بترسند از اينکه فتنه‏اى دامنشان را بگيرد، يا عذابى دردناک به آنها برسد.

 

خلاصه اينکه زنان مي توانند خود و چهره ي خود را براي شوهر خويش آرايش کنند، اما نبايد از محدوده ي شريعت خارج شوند و محدوده ي شرع اينست که زنان و مردان حق ندارند موهاي ابروي خويش را کوتاه يا باريک کنند، و هرکس با هر بهانه و توجيهي که بخواهد اين حدود را بشکند مي بايست منتظر عقاب الهي باشد.

اما مردها نيز موظف هستند تا ريش بگذارند، و سبيل خود را کوتاه نمايند و دليل اين حکم نيز امر رسول خدا صلي الله عليه وسلم است که فرمودند: «خالفوا المشركين، وفروا اللحى، وأحفوا الشوارب» يعنى: با مشركين مخالفت ورزيد، ريش بگذاريد، و سبيلها را بچينيد. (صحيح بخارى)

 

بنابراين هرکس از اين امر سرپيچي کند او گناهکار است، حال چه بظاهر يک عالم ديني باشد! و يا هر مسلمان ديگري، فرقي ندارد هرکس اين امر را ترک کند او گناهکار است.

و بايد ما تابع سنت پيامبرمان باشيم و دين را از او بياموزيم نه از سيماي ظاهري علمايان بي تقوايي که موجب انحراف ديگران مي شوند!

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.