Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465868
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (فحقکم عليهن ألا يوطئن فرشکم من تکرهون، و لايأذن في بيوتکم لمن تکرهون) «حق شما بر زنانتان اين است که ناموستان را حفظ کنند و کسي را که دوست نداريد به خانه‌هايتان راه ندهند»

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خير النساء من تسرک إذا أبصرت، و تعطيک إذا أمرت، و تحفظ غيبتک في نفسها و مالک) «بهترين زنان زني است که وقتي به او نگاه مي‌کني، تو را خوشحال ووقتي که به او امر مي‌کني تو را اطاعت کند و در غياب تو حافظ خود و مال شما باشد». [صحیح ابن ماجه 3299].

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (والمرأة راعية في بيت زوجها و مسئولة عن رعيتها) «وزن در خانه شوهرش نگهدار و در برابر زيردستانش مسئول است». متفق عليه : بخاری (893)، مسلم (1829).

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌فرمايد : (إياکم و الدخول علي النساء، قيل يا رسول الله : أفرأيت الحمو – و هو قريب الزوج کأخيه و ابن أخيه و عمه و ابنعمه و نحوهم – قال : الحموالموت). «از داخل شدن بر زنان بپرهيزيد، گفته شد اي رسول خدا! نظرت درباره حمو (نزديکان شوهر مانند برادر و پسر برادر و عمو و پسر عمو و مانند آنها) چيست؟ فرمود : حمو مرگ است».متفق عليه : بخاری (5232)، مسلم (2172)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌فرمايد : (من أتي حائضا أو امرأة في دبرها، أو کاهنا فصدقه بما يقول فقد کفر بما أنزل علي محمد) «هر کس در زمان قاعدگي يا از غير محل نسل با همسرش آميزش کند يا نزد کاهني برود و آنچه را (کاهن) مي‌گويد تصديق کند، به آنچه بر محمد صلی الله علیه وسلم  نازل شده کافر شده است».ابن ماجه (639)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد: (والذي نفسي بيده، ما من رجل يدعوا امرأته إلي فراشه فتأبي عليه إلا کان الذي في السماء ساخطا عليها حتي يرضي عنها). «قسم به ذاتي که جانم در دست او است هر مردي که همسرش را به بسترش فراخواند و او سرباز زند، ذاتي که در آسمان است از او ناراضي مي‌شود تا وقتي که شوهرش از او راضي شود».مسلم (1436)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

به چه صورتی خارج شدن منی ، باعث می شود که غسل کرد؟

به چه صورتی خارج شدن منی ، باعث می شود که غسل کرد؟

 

ايا ميتوان مني را اينگونه تعريف کرد:ماده اي چسپنده که به صورت جهنده وبا شهوت از الت تناسلي بيرون ميايد وبايد غسل کرد در غير اين صورت نياز به غسل ندارد حتي اگر شکل مني باشد.

 

الحمدلله،

اين توضيح از مني تقريبا صحيح است فقط بايد توجه داشت که توضيح داده شده در سوال فقط براي حالت بيداري ( و نه خواب) صحيح است زيرا ممکن است شخص در خواب محتلم شود و صبح فراموش کند مگر اينکه آثار مني را بر روي بدن و لباس خود مي بيند.

يعني هنگام بيداري، خروج مني به شرطي موجب غسل مي‌شود که باشهوت همراه باشد ولي در خواب اين شرط لازم نيست به دليل فرموده پيامبر صلي الله عليه وسلم : (إذا حذفت الماء فاغتسل من الجنابة، فإذا لم تکن حاذفا تغتسل) [الإرواء 162/1]

يعني:«وقتي آبرا به حالت جهيدن بيرون کردي غسل جنابت کن ولي اگر آب به حالت جهيدن بيرون نشد غسل نکن».

شوکاني مي گويد : «حذف» پرت کردن است و اين امکان ندارد مگر اينکه همراه با شهوت باشد. به همين دليل نويسنده مي‌گويد : اين امر بيانگر آن است که آنچه بدون شهوت و بر اثر بيماري يا سرما خارج مي‌شود، غسل را واجب نمي‌کند». نيل الاوطار (275/1)

اگر کسي در خواب محتلم شود ولي آب مني نبيند، غسل بر او واجب نمي‌شود ولي اگر آب مني را ببيند و احتلامي را در خواب به ياد نداشته باشد، غسل بر او واجب مي‌شود، از عايشه روايت است : (سئل رسول الله صلي الله عليه وسلم عن الرجل يجد البلل و لايذکر احتلاما؟ فقال : يغتسل، و عن الرجل يري أنه قد احتلم و لايجد البلل؟ فقال : لاغسل عليه)ترمذي

يعني:«از پيامبر صلي الله عليه وسلم دربارة کسي که تري را مي‌بيند ولي احتلامي به ياد نمي‌آورد سؤال شد، فرمود : غسل کند و همچنين دربارة کسي که گمان مي‌کند محتلم شده، بدون اينکه رطوبتي را ببيند، سؤال شد. پيامبر صلي الله عليه وسلم در جواب فرمود : غسل بر او واجب نيست».

بنابراين توضيح وارد شده در متن سوال را اينگونه تکميلتر مي کنيم:

« ماده اي چسپنده و شيري رنگ است که معمولا به صورت جهنده وبا شهوت از الت تناسلي بيرون ميايد و اگر اين اتفاق در حالت بيداري رخ دهد بايد غسل کرد، در غير اين صورت اگر بصورت بدون جهنده و بدون شهوت باشد، نياز به غسل ندارد حتي اگر شکل مني باشد مگر اينکه در خواب مني (با هر حالتي) خارج شود و هنگام بيدار شدن متوجه آثار مني شويم که در اينصورت غسل واجب مي شود.»

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد و علي آله و اتباعه الي يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.