Mon, 14 Apr 2025دوشنبه 25 فروردين 1404
صفحه اصليخانوادهمقالات متفرقهفقه ازدواج و طلاقسوال و جوابكليپهاي صوتيكليپهاي تصويريکتابخانهدر باره ی سايت
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9479795
 
 
 

از مغير بن شعبه روايت است: نزد پيامبر  صلی الله علیه وسلم رفتم و با او درباره زني که قصد خواستگاريش داشتم صحبت کردم، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (إذهب فانظر إليها، فإنه أجدر أن يؤدم بينکما) «برو او را نگاه کن چون اين امر رابطه بين شما را پايدارتر مي‌کند».نسایی (69/6) و ترمذی (1093)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم ‌فرمود :(إذا ألقي الله في قلب امري خطبة امرأة، فلابأس أن ينظر إليها) «اگر خداوند خواستگاري زني را به قلب کسي القا کرد، باکي نيست که به او نگاه کند».ابن ماجه (1864)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (تزوجوا الودود الولود فإني مکماثر بکم الأمم) «با زنان محبت‌گر و بچه‌‌زا ازدواج کنيد؛ چون من در ميان امت‌ها به کثرت شما افتخار مي‌کنم».ابوداود (2035)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (تنکح المرأة لأربع: لمالها، و لحسبها و لجمالها، و لدينها، فاظفر بذات الدين تربت يداک)«زن بخاطر چهار چيز براي ازدواج انتخاب مي‌شود : مال و دارائي، اصل و نسب، زيبائي و ديانت؛ پس زن ديندار را انتخاب کن، دستهايت خاک‌آلوده شود».متفق عليه: بخاری (5090)، مسلم (1466)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (يا معشر الشباب من استطاع منکم الباءة فلتزوج، فإنه أغض للبصر و أحصن للفرج، و من لم يستطع فعليه بالصوم، فإنه له وجاء) «اي جماعت جوانان هر کس از شما توانايي ازدواج را دارد ازدواج کند؛ زيرا ازدواج بهتر چشم را (از حرام) مي‌پوشاند و بهتر فرج را (از حرام) محافظت مي‌کند، و کسي که نتوانست (ازدواج کند) بايد روزه بگيرد؛ چون روزه شهوت جنسي او را کم مي‌کند».متفق عليه: بخاری (5066)، مسلم (1400)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

راه درست جلوگيري از بارداري موقت و دايمي چيست؟

راه درست جلوگيري از بارداري موقت و دايمي چيست؟

 

الحمدلله،

راه درست يا شيوه درست را ما نمي دانيم، فقط آنطور که در کتب فقهي وارد شده است، از عزل که به معني داخل نکردن مني مرد در فرج زن است بحث به ميان آمده است.

عزل به معني انزال خارج از رحم است، که گاهي برخي به خاطر جلوگيري از بارداري همسران خود، هم‌چون برخي ديگر از ابزار پيشگيري از بارداري مانند قرص ضدبارداري و بستن رحم و وسايلي که مرد از آن استفاده مي‌نمايند و به آن متوسل مي‌شود. اين کار از نظر شرعي مانعي ندارد. اما چنانچه زن راضي به آن نباشد، کراهت دارد زيرا اقدام به انزال در رحم سبب بارداري مي‌شود و او نيز در مورد فرزنددار شدن داراي حق است.

امام نووي / مي‌گويد: «عزل» به معني کنار کشيدن از عمل زناشويي قبل از انزال است و از نظر ما در هر شرايطي ـ چه با رضايت يا عدم رضايت همسر ـ انجام پذيرد، کراهت دارد. زيرا منجر به عدم آفرينش فرزند مي‌شود».( شرح صحيح امام مسلم، ج 5، ص 267)

دليل بر جواز عزل و امثال آن حديثي است از جابر بن عبدالله انصاري که مي‌فرمايد: «در عصر رسول  خدا صلي الله عليه وسلم و در شرايطي که آيات قرآن نازل مي‌شدند، ما گاهي اقدام به عزل مي‌نموديم و رسول  خدا صلي الله عليه وسلم از آن باخبر بود و ما را از آن نهي نمي‌فرمود».( متفق عليه)

 

اين احاديث و امثال آن بيانگر اين حقيقت‌اند که جلوگيري از بارداري پيش از انعقاد نطفه جايز است؛ زيرا از آن روايات اين‌گونه فهم مي‌شود که رسول  خدا صلي الله عليه وسلم از آن کار باخبر بوده است و اما از آن نهي نمي‌فرمود و چنانچه کار حرامي مي‌بود از آن نهي مي‌نمود، و با سکوت خويش آن را تأييد نمي‌کرد. اما اين موضوع ـ هم‌چنان که گفته شد ـ مشروط به آن است که رسول  خدا صلي الله عليه وسلم از آن اطلاع داشته باشد، و اين سکوت از نظر اصولي، اگر همراه با آگاهي باشد حکم حديث مرفوع را دارد و ظاهر موضوع اين است که رسول  خدا صلي الله عليه وسلم از آن مطلع بوده و اسباب زيادي وجود داشته که اصحاب در مورد احکام از رسول  خدا صلي الله عليه وسلم پرسش نمايند. (نيل الاوطار، ج 6، ص 616)

ابن عبدالبر در مورد اجازه و عدم اجازه همسر مي‌گويد: علما اتفاق‌نظر دارند که بدون اجازه همسر چنين کاري روا نيست؛ زيرا در عمل زناشويي و بچه‌دار شدن زن، داراي حق اظهار نظر و تصميم‌گيري است و ابن هبيره نيز اين اجماع را مورد تصديق قرار مي‌دهد. اما علماي متأخر حنفيه عزل را چنانچه در حال مسافرت طولاني باشند، يا به خاطر بداخلاقي همسر و قصد اجرايي مرد از او انجام مي‌گيرد و جايز مي‌شمارند. (مرجع سابق)

اما در مورد شيوه هاي ديگر جلوگيري از بارداري نيز مي توان به حکم عزل قياس نمود ولي بنظر نمي رسد که اگر زن و شوهري اصلا فرزندي نداشته باشند و بعد بخواهند بطورکلي جلوي بارداري را بگيرند صحيح باشد زيرا پيامبر اکرم صلي الله عليه وسلم  در روايتي، به حکمت زاد و ولد و افزايش و پيدايش انسانها اشاره مي‌کند، آنجا که مي‌فرمايد: «ازدواج کنيد، تا جمعيت شما افزايش يابد، زيرا من در روز قيامت در بين ساير امّتها، به فراواني شما افتخار خواهم کرد.» (روايت بيهقي و عبدالرزاق)

و بر همين اساس پيامبر صلي الله عليه وسلم به مردها توصيه مي کند که زناني را براي همسري انتخاب نمايند که عقيم نباشد:

(تزوجوا الودود الولود فإني مکماثر بکم الأمم) «با زنان محبت‌گر و بچه‌‌زا ازدواج کنيد؛ چون من در ميان امت‌ها به کثرت شما افتخار مي‌کنم». [الإرواء 1784]

لذا مي توان گفت که جلوگيري از بارداري جداي از روش آن چنانکه موقت باشد ايرادي ندارد ولي اگر بصورت دائمي باشد امر پسنديده اي نيست مگر تحت شرايطي اضطراري که باعث مرگ مادر شود. والله اعلم

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد و علي آله و اتباعه الي يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.