آیا مایعی که بدون شهوت از آلت خارج شود نجس است؟
اگر بدون هیچ دلیلی فقط به علت ورزش کردن یا راه رفتن از الت تناسلی ماده ای چسپنده خارج شود ایا نجس است؟
الحمدلله،
آنچه که از آلت انسان خارج می شد؛ یا ادرار است و یا منی و یا مذی و ویا ودی.
حال اگر ادرار و مذی و ودی از بدن انسان خارج گردند (به هر دلیلی که باشد) چون نجس هستند پس لازمست که محل آغشته شدن بدن و لباس را به ادرار و منی و مذی با آب پاک شست، زیرا همانطور که اشاره شد، این موارد همگی نجس هستند.
دليل نجس بودن ادرار حديث أنس است که گفت : (أن أعرابيا بال في المسجد فقام إليه بعض القوم، فقال رسول الله صلی الله علیه وسلم : دعوه ولاتزرموه، قال : فلما فرغ دعا بدلو من ماء فصبه عليه) «يک نفر اعرابي (صحرانشين) در مسجد ادرار کرد بعضي از مردم به سوي او بلند شدند (تا او را منع کنند). پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : او را به حال خود رها کنيد وباعث حبس ادرارش نشويد. انس گفت : وقتي تمام شد (پيامبر) سطلي آب درخواست کرد و آن را بر محل ادرار ريخت». متفق عليه
و ماده ی چسپنده در حقیقت مذی است که از بدن خارج شده و لذا لازمست بدن و لباس آلوده به مذی را شست وگرنه نماز فرد قبول نیست.
مذی آب سفيد و رقيق و لزجي است که نجس می باشد و به همين دليل پيامبر صلی الله علیه وسلم دستور داده تا با خروج آن، آلت تناسلي شسته شود :
از علي رضي الله عنه روايت است که گفت : (کنت رجلا مذاء، و کنت أستحيي أن أسأل النبيr بمکان ابنته، فأمرت المقداد بن الأسود فسأله فقال : يغسل ذکره و يتوضا) «مردي بودم که مذي زيادي از من خارج مي شد و به خاطر جايگاه دختر پيامبر صلی الله علیه وسلم شرم داشتم از پيامبر صلی الله علیه وسلم سؤال کنم به مقداد بن أسود گفتم تا از او سؤال کند، پس پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : آلت تناسليش را بشويد و وضو بگيرد». متفق عليه
اما ودي : آب سفيد و غليظي است که بعد از ادرار خارج ميشود و نجس است:
از ابن عباس روايت است که گفت : (المني والودي و المذي، أما المني فهو الذي منه الغسل و أما الودي و المذي فقال : اغسل ذکرک اومذاکيرک و توضأ وضوءک للصلاة) «مني وودي و مذي، اما مني چيزي است که با خارج شدن آن غسل واجب ميشود و اما دربارة ودي و مذي گفت : آلت تناسليت يا بيضههايت را بشوي و سپس مانند وضوي نمازت وضو بگير».بیهقی (115)
والله اعلم
وصلی الله وسلم علی محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين
سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com |