حکم وضوی زنانی که بر روی ناخن دست یا پای آنها رنگ ناخن یا لاک باشد
خانم هايي که به دست و يا پاي شان رنگ ناخن (لاک) ميزنند وقتي وضو ويا غسل کنند آيا غسل و يا وضوشان صحيح است؟
الحمدلله،
اگر زنها به ناخنهاي دست و پاي خود رنگ ناخن بزنند، بايد در هنگام وضو يا غسل آن رنگ را از ناخن خود کاملا پاک کنند و بعد وضو يا غسل کنند، زيرا آن رنگ موجب مي شود تا آب به سطح خارجي ناخن نرسد در حاليکه لازم است تا آب به تمام سطوح خارجي و پوست اعضاي وضو و يا کل بدن در هنگام غسل برسد، در غير اينصورت وضو يا غسل صحيح نخواهد بود و لذا نمازشان نيز صحيح نيست.
از انس رضي الله عنه روايت است: پيامبر صلى الله عليه وآله وسلم مردي را ديد که (وضو گرفته است و) به پايش به اندازه ي ناخني آب نرسيده، فرمود: ارجع فأحسن وضوءك» .
«برگرد و به نحو احسن وضو بگير». ابوداود و نسائي روايت کرده اند.
و مسلم مشابه اين حديث را از عمر ابن خطاب رضي الله عنه در کتابش آورده است: مسلم (243).
علامه ابن عثيمين رحمه الله به اين حديث استناد مي کند و مي گويد: «از هيچ چيزي (که مانع رسيدن آب به پوست شود) گذشت نمي شود هرچند که اندک باشد، و اگر ممکن بود بايستي قبل از آنکه وقت نماز تمام شود پاک گردد، وگرنه (اگر وقت کافي براي نماز نماند) مي تواند بر آن (جسمي که مانع رسيدن آب است) مسح کند مانند مسح بر جبيره»."شرح الكافي".
البته اگر زني از حناي طبيعي براي رنگ کردن ناخن دستش استفاده کند، نيازي به پاک کردن آن براي وضو يا غسل نيست، زيرا حنا بر خلاف رنگهاي ديگر مانع از رسيدن آب به سطح خارجي ناخن نمي شوند.
والله اعلم
وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com |