Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465857
 
 
 

از انس بن مالک رضی الله عنه  روايت است : (أن عبدالرحمن بن عوف جاء إلي رسول الله صلی الله علیه وسلم  و به أثر صفرة فسأله رسول الله صلی الله علیه وسلم  فأخبره أنه تزوج امرأة من الأنصار، قال: کم سقت لها؟ قال : زنة نواة من ذهب، قال رسول الله صلی الله علیه وسلم  أولم ولو بشاة) «عبدالرحمن بن عوف نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد در حاليکه آثار زردي (زعفران يا حنا) بر او ديده مي‌شد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  از حال او پرسيد، (عبدالرحمن بن عوف) در پاسخ گفت که با زني از انصار ازدواج کرده است. پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : چقدر مهريه برايش قرار داده‌اي؟ گفت به اندازه وزن يک هسته خرما طلا، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : وليمه بده اگرچه گوسفندي باشد». متفق عليه : بخاری (5153)، مسلم (1427)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم وقتي ازدواج کسی را تبريک مي‌گفت مي‌فرمود : (بارک الله لکم و بارک عليکم، و جمع بينکما في خير) «خداوند خودتان و ازدواجتان را پربرکت و اجتماعتان را پرخير کند». ابن ماجه (1905)

******************

از ابن عباس روايت است: (أن جارية بکراً أتت النبي صلی الله علیه وسلم  فذکرت له أن أباها زوجها و هي کارهة، فخيرها النبي -صلى الله عليه وسلم). «دختري (بکر) نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد وبه او گفت که : پدرش بدون رضايتش، او را به عقد کسي درآورده است، پيامبر صلی الله علیه وسلم  او را (در فسخ عقد) اختيار داد». صحیح ابن ماجه (4711)

******************

از خنساء بنت خدام أنصاري روايت است: (أن أباها زوجها و هي ثيب، فکرهت ذلک، فأتت رسول الله -صلى الله عليه وسلم- فرد نکاحها). «او بيوه بود و پدرش بدون رضايت او، او را به عقد کسي درآورد، نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  رفت و نکاحش را باطل کرد». مسلم (886)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (لاتنکح الأيم حتي تستأمر، ولاتنکح البکر حتي تستأذن، قالوا : يا رسول الله و کيف إذنها؟ قال : أن تسکت) «بيوه تا از او دستور نگرفتند ازدواج داده نشود، و دوشيزه هم تا از او اجازه گرفته نشود، به ازدواج کسي داده نشود. گفتند : اي رسول خدا، اجازه (رضايت) بکر چگونه است؟ فرمود : اين است که ساکت بماند». صحیح ابن ماجه (2100)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لانکاح إلا بولي و شاهدي عدل) «ازدواج بدون ولي و دو شاهد عادل صحيح نيست».صحیح ابن ماجه (7557)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

حداکثر روزهای قاعدگی چقدر است؟ و زنی که 20 روز قاعده است چگونه نماز بخواند؟

حداکثر روزهای قاعدگی چقدر است؟ و زنی که 20 روز قاعده است چگونه نماز بخواند؟

 

من با مشکلي مواجه هستم که در ماه حدود 20 روز پريود مي باشم و چون بيماري روماتيسم دارم نمي توانم از قرص هاي مرتب کننده پريود استفاده نمايم حال سوال من اين است که روزه و نماز من حکمش چيست ؟

 

الحمدلله،

تا جائيکه ما مي دانيم داشتن 20 روز قاعدگي امر غيرعادي و حتي بعيد بنظر مي رسد، و ترک 20 روز نماز و روزه امر ثقيلي است!

احتمال دارد شما اشتباه محاسبه کرده باشيد، زيرا گاها زنان بعد از پاک شدن همچنان خونريزي دارند ولي اين خونريزي بعد از پاک شدن بعنوان قاعدگي محسوب نمي شود بلکه بعنوان استحاضه درنظر مي گيرند.

شما هرگاه درد اوليه که مقدمه اي براي افتادن در حيض است را احساس کرديد، اولين لکه خوني که بعد از احساس اين درد ظاهر مي شود را بعنوان اولين روز قاعدگي در نظر بگيريد و نبايد از آن لحظه به بعد نماز بخوانيد يا روزه بگيريد، بعد از آن هرگاه نشانه پاکي (مايع تقريبا کدر و زرد رنگ يا سفيد) را مشاهده کرديد بلافاصله غسل کنيد و نماز خواندن را شروع کنيد و روزه بگيريد.

پس ملاک ممنوعيت نماز خواندن: از ظهور لکه خون بعد از اولين احساس درد شروع مي شود.

ملاک خواندن نماز: ديدن نشانه پاکي بعد از سپري کردن مدتي از حيض است که معمولا مايع زرد رنگ کدري است.

و همينطور براي روزه گرفتن ...

اما گاهي بعضي از زنان با وجود آنکه نشانه پاک شدن از حيض را مي بينند، اما دوباره بعد از آن خونريزي دارند، بايد متوجه بود که اين خونريزي بعنوان حيض محسوب نمي شود و زن موظف است بعد از ديدن نشانه پاکي، غسل کند و نماز بخواند و روزه بگيرد و اگر باز خونريزي داشت نبايد به آن اهميت دهد و بلکه بايد آن خون را با آب پاک کند و جلوي خونريزي را با نوار بهداشتي گرفته و وضو بگيرد بعد نمازش را بخواند و اين خونريزي ضرري به روزه اش نمي رساند.

اما اگر بالفرض مدت زمان حيض شما قبلا از 20 روز کمتر بوده، ولي اکنون به 20 روز تبديل شده است، يعني تا بيست روز خونريزي داريد، در اينصورت جمهور علما فرموده اند هرگاه مدت خونريزي زني بيش از 15 روز باشد حکم بر استحاضه بودن مي شود، که در اين حالت زن بايد ببيند که در گذشته – يعني در زماني که عادت ماهيانه او عادي بود – چند روز را در حيض بوده، او بايد هر بار که در حيض مي افتد همان تعداد روز را بعنوان عادت ماهيانه خود درنظر بگيرد و بعد از آن تعداد روز، غسل کند و نمازش را بخواند و اگر خونريزي کرد به آن اهميت ندهد فقط بايد پارچه يا نوار بهداشتي قرار داد و هربار وضو گرفت و نماز خوانده شود و روزه نيز بگيرد.

علامه عبدالعزيز ابن باز رحمه الله مي گويد: «..هرگاه خونريزي زني به پانزده روز برسد، جمهور علما مي گويند: بعد از آن حکم به استحاضه بودن مي شود، که در اين حالت بايد به عادت معروف (سابق خود) که (مثلا) هفت يا شش (روز بوده) حکم کند، و بيشتر از آن (عادت معروف سابق) بعنوان استحاضه محسوب شده و بايد نماز بخواند و روزه بگيرد».

سماحة الشيخ عبد العزيز بن باز رحمه الله

"فتاوى نور على الدرب" (2/666) .

مثلا فرض کنيد زني معمولا 8 روز را در حيض قرار مي گرفته، اما پس از مدتي مدت زمان خونريزي او به 20 روز افزايش مي يابد، در چنين حالتي آن زن بايد اولين روز خونريزيش را ثبت کرده و پس از گذشت 8 روز، غسل کند و نمازش را بخواند و روزه بگيرد و بايد هربار خونش را پاک کند.

 

نکته: از کجا بدانيم که خونريزي زني که بيشتر از مقدار حداکثر (15 روز) است، خون حيض نيست و بلکه استحاضه است؟

پاسخ: توسط يکي از نشانه هاي زير مي توان حکم نمود که زن مساتحاضه است:

1- توسط رنگ خون: خون حيض سرخ تيره و يا سياه است اما خون استحاضه سرخ است.

2- توسط غلظت خون: خون حيض غليظ است اما استحاضه رقيق است.

3- توسط بوي خون: بوي خون حيض کريه و بد است، اما بوي خون استحاضه غير کريه است.

4- توسط انعقاد خون: خون حيض منعقد نمي شود، اما استحاضه بعد از خروج انعقاد مي يابد.

پس هرگاه زني براي مدت بيشتر از 15 روز خونريزي داشت و او در اين مدت نشانه پاک شدن از حيض (مايع زرد يا سفيد رنگ) را مشاهده نکرد و همچنان خونريزيش ادامه داشت، احتمال دارد که دچار استحاضه شده باشد.

اما او براي آنکه کشف کند که آيا خونريزيش جزو حيض شمرده مي شود يا خون استحاضه، مي تواند توسط يکي از نشانه هاي فوق به اين نکته دست يابد، بعد که تشخيص داده شد خون او نشانه هاي حيض را ندارند مثلا رنگ خونريزي او پس از گذشت 8 روز تغيير کرده و رنگ آن سرخ تر و روشن تر شده است، در اينحالت حکم بر استحاضه بودن او مي شود و اگر چنين حکمي صادر گشت، او چکار کند؟

اگر ثابت شود که او دچار استحاضه شده است، بايد بر اساس عادت رايج خود در گذشته حکم کند و همان تعداد روزهاي سابق را براي مدت حيضش درنظر بگيرد و بعد از آن غسل کند و نماز خواندنش را از سر بگيرد، و اگر خونريزي ادامه داشت به آن توجه نکند، اما بايد پارچه يا نوار بهداشتي قرار دهد و هربار براي اداي نماز فرض آن پارچه را عوض کرده و بدنش را بشويد و سپس وضو بگيرد و نمازش را بخواند و تا وقت اذان بعدي مي تواند هر قدر که خواست نماز بخواند حتي اگر احساس خروج خون کند باز ايرادي ندارد، اما با فرا رسيدن وقت نماز فرض بعدي بايد پارچه را عوض کرده و بدنش را شسته و دوباره وضو بگيرد و نمازش را بخواند.

براي روزه گرفتن هم مشکلي نخواهد داشت.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.