اثرات مخرب تماس جنین با دود سیگار در دوران بارداری بسیار بیشتر از تصورات گذشته است
پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج یک بررسی جدید تاکید می کند که تماس با دود سیگار در دوران بارداری اثرات سوء روی رشد سیستم عصبی جنین بر جای می گذارد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، سیگار کشیدن میتواند موجب بروز مشکلاتی بلندمدت برای کودکتان شود. سیگار کشیدن در دوران بارداری میتواند موجب به دنیا آمدن نوزاد کم وزن، زایمان زودرس، یا حتی مرگ نوزاد شود.
سیگار کشیدن در دوران بارداری، علت ۲۰ تا ۳۰ درصد از به دنیا آمدن نوزاد با وزن کم، ۱۴ درصد از زایمانهای زودرس و ۱۰ درصد از مرگ و میر نوزادان تخمین زده شده است.
در این بررسی جدید معلوم شد نوزادانی که به واسطه تماس مادر با دود سیگار در دوران بارداری در معرض نیکوتین قرار می گیرند با مشکلات عصبی چون واکنش های حسی، فیزیولوژیکی، حرکتی و تمرکزی ضعیف مواجه می شوند.
این وضعیت در مورد مادرانی که خودشان سیگاری هستند و یا در معرض دود سیگار دیگران قرار می گیرند صدق می کند.
به گفته پزشکان سیگار کشیدن زنان در دوران بارداری با بروز بسیاری از مشکلات بهداشتی و سلامتی در کودکان مانند اختلالات یادگیری، نقص توجه ناشی از بیش فعالی و حتی چاقی مرتبط است.
هر چند تاکنون بسیاری از این اختلالات مرتبط با استعمال دخانیات در دوران بارداری در کودکان شناسایی شده اند اما در آزمایشات جدید برای اولین بار اثرات سوء و عمیق تر دود سیگار روی رشد سیستم عصبی اطفال مورد ارزیابی قرار گرفته اند.
در مطالعه جدید همچنین کارشناسان مرکز مطالعات ارزیابی و رفتارسنجی دانشگاه اسپانیایی «اوویدا آی ویرجیلی» به بررسی اثرات استنشاق دود سیگار در مادران باردار غیرسیگاری، پرداختند. نتایج ارزیابی ها تاکید کرد که حتی در مادران غیرسیگاری هم استنشاق دود سیگار اطرافیان روی رشد سیستم اعصاب مرکزی جنین اثر سوء بر جای می گذارد.
آنان اعلام کردند استنشاق دود سیگار دیگران نیز میتواند مشکلاتی را برای نوزاد به وجود بیاورد.
جزئیات این مطالعه در مجله «رشد اولیه انسان» منتشر شده است.
به گفته محققین تقریبا ۴۰% کودکان آمریکا در معرض دود دخانیات قرار دارند. در این کودکان عوارض متعدد و جدی مثل آسم، عفونتهای تنفسی، کاهش رشد ریه و کاهش تحمل فعالیت فیزیکی، بیشتر دیده می شود.
مصرف سیگار والدین در دوران بارداری و کودکی و نوجوانی ، اثرات قابل ملاحظه ای بر سلامتی از جمله بیماری های لثه، سرفه مزمن، افزایش تولید خلط، افزایش تعداد بیماریهای تنفسی و شدت آنها ایجاد می نماید.
اگر الگوی فعلی مصرف دخانیات به همین ترتیب ادامه یابد، تخمین زده می شود ۴/۶ میلیون کودک در نتیجه بیماریهای مرتبط با مصرف سیگار ، در سنین پایین فوت خواهند کرد.
سایت خانواده خوشبخت
BlestFamily .Com
=================
|