واقعا میان دروغ گفتن و بینی ” رابطه پینوکیویی ” وجود دارد

پژوهشگران علوم پزشکی می گویند دروغ گفتن معمولا نوعی اضطراب و استرس در فرد ایجاد میکند در این میان اگر چه بسیاری از افراد دروغگو سعی میکنند در زمان دروغ گفتن استرس و اضطراب خود را مخفی کنند. اما برخی تغییرات فیزیولوژیکی در رفتارشان ایجاد میشود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، اولین نشانه این است که فرد دروغگو دچار اضطراب میشود و مدام عرق میکند. همچنین در زمان دروغ گفتن صدای فرد عوض میشود. در واقع از آنجا که مغز صدای ما را کنترل میکند، در زمان دروغ گفتن ترس از لو رفتن باعث تغییر شکل صدا میشود.
جالب است که متخصصان دانشگاه گرانادا در یک مطالعه جدید ادعا کرده اند که افزایش اضطراب پس از دروغ گفتن باعث افزایش دمای نوک بینی می شود.
این متخصصان می گویند با استفاده از دوربین های تصویربرداری حرارتی از طریق بررسی چند داوطلب، موفق به کشف این پدیده شده اند.
این متخصصان پدیده تازه کشف شده را “تاثیر پینوکیوی” نامیده اند.
این متخصصان در تصاویر حاصل از دوربین های حرارتی مشاهده کرده اند که تغییرات خلقی موجب افزایش یا کاهش دمای نوک بینی و نیز عضلات اطراف گوشه داخلی چشم ها می شود.
همچنین در بررسیها و اسکنهای مغزی بسیاری از افراد مشخص شده است مغز افراد دروغگو بسیار متفاوت از افراد راستگو عمل میکند. دستگاههای دروغ سنجی که سالهای سال مورد استفاده قرار میگرفت با در نظر گرفتن حالات روحی و روانی فرد متهم مانند عرق کردن، بالا رفتن ضربان قلب، لرزش صدا و دستها و… عمل میکردند. البته بهطور کلی این دستگاهها قابل اعتماد نبودند و نمیشد به نتایج آن استناد کرد.
در سالهای اخیر با روی کار آمدن دستگاههای MRI و بررسی امواج مغزی افراد مختلف، محققان امیدوارند بتوانند وجود چنین دستگاههایی حتی در دادگاهها و شناسایی متهمان واقعی از بیگناهان استفاده کنند.
به گفته محققان نقاط برجسته و ویژهای در مغز وجود دارند که مختص دروغ گفتن و راستگویی است و اندازه این نقاط توسط MRI قابل اندازهگیری هستند.
سایت خانواده خوشبخت
BlestFamily .Com
=================
منبع: وب سايت پزشکان بدون مرز
|