Sun, 13 Apr 2025يكشنبه 24 فروردين 1404
صفحه اصليخانوادهمقالات متفرقهفقه ازدواج و طلاقسوال و جوابكليپهاي صوتيكليپهاي تصويريکتابخانهدر باره ی سايت
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9476716
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (شر الطعام طعام الوليمة، يمنعها من يأتيها، و يدعي إليها من يأباها، و من لم يجب الدعوة فقد عصي الله و رسوله) «بدترين عذا، غذاي وليمه‌اي است که فقراي نيازمند از آن منع و ثروتمندان بي‌نياز به آن دعوت شوند، وکسي که دعوت وليمه را اجابت نکند به راستي نافرماني خدا و رسول او را کرده است». متفق عليه : مسلم (1432)، بخاري و مسلم اين حديث را بصورت موقوف از ابوهريره روايت کرده‌اند، بخاری (5177).

******************

از انس روايت است : (ما رأيت رسول الله صلی الله علیه وسلم  أولم علي امرأة ما أولم علي زينب، فإنه ذبح شاة) «نديده‌ام که پيامبر صلی الله علیه وسلم  به اندازه‌اي که براي زينب وليمه داده، براي ساير زنانش بدهد، او براي زينب يک گوسفند ذبح کرد». متفق عليه: مسلم (1428)، اين لفظ مسلم است، بخاری (5171

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  به عبدالرحمن بن عوف فرمود: (أولم ولو بشاة) «وليمه بده اگرچه گوسفندي باشد». متفق عليه : بخاری (5153)، مسلم (1427)

******************

بريده بن حصيب رضی الله عنه گفت: (لما خطب علي فاطمة رضي الله عنها قال : قال رسول الله صلی الله علیه وسلم  : إنه لابد للعرس من وليمة) «وقتي که علي از فاطمه رضي الله عنها خواستگاري کرد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : براي عروسي وليمه لازم است». صحیح ابن ماجه (2419)

******************

سنت است که مرد در هنگام آميزش با زن خویش بگويد : (بسم الله اللهم جنبنا الشيطان و جنب الشيطان ما رزقتنا) «به نام خدا، خداوندا! شيطان را از ما و از آنچه به ما عطا مي‌کني دور بگردان»، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (فإن قضي بينهما ولد لن يضره الشيطان أبدا) «اگر کودکي از آن دو متولد شود، شيطان هرگز به او ضرر نمي‌رساند». متفق عليه : بخاری (5165)، مسلم (1434)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (إذا تزوج أحدکم امرأة، أو اشتري خادما، فليأخذ بناصيتها، وليسم الله عزوجل و ليدع بالبرکة، و ليقل : اللهم إني أسألک من خيرها وخير ما جبلتها عليه، و أعوذ بک من شرها و شر ما جبلتها عليه). «هرگاه يکي از شما زني را به ازدواج خود درآورد يا خادمي را خريد، دست بر پيشاني‌اش بگذارد و بسم الله بگويد و براي او از خدا طلب برکت کند ». ابوداود (2146)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

چگونه محبت خداوند را در قلب فرزند مان قرار دهیم؟ (2)

چگونه محبت خداوند را در قلب فرزند مان قرار دهیم؟ (2)

در مقاله ی قبلی آموختیم که چگونه فرزند مان را بر خداشناسی و محبت خداوند پرورش دهیم، و آن را به چندین مرحله ی سنی تقسیم نمودیم، در اینجا ادامه مقاله قبلی را پیش می گیریم و خداشناسی را برای کودکان بین سن هفت تا ده سالگی وبعد از آن مورد بررسی قرار می دهیم.

- سنین هفت تا ده سالگی

این دوره از سن کودک بسیار حائز اهمیت است، در این دوره قدرات عقلی و فکری کودک شکل می گیرد، و نیاز است مانند دوست با او بر خورد داشته باشیم و از این طریق بندگی خداوند را نیز به او بیآموزیم، مثلا اگر ما به او هدیه ی دادیم و او از ما تشکر کرد، پس از فرصت استفاده می کنیم و به او می أموزیم که خداوند نیز مستحق شکر است، چرا که خداوند نیز دو چشم گرانبها به ما داده است و دو گوش شنوا، و دیگر اعضای بدن  را برایش مثال می زنیم و به او می فهمانیم که اینها هدایایی از جانب خداوند است به همین خاطر ما باید سپاس گذار او باشیم.

در این مرحله از عمر کودکان بهتر است آنها را تشویق به مطالعه کردن نماییم، داستان ها و مجله های کودکانه و هر کتاب جذاب و مفید  می تواند در علاقه کودک نسبت به کتاب و مطالعه کردن تأثیر گذار باشد، سعی شود در انتخاب کتاب و مجلات دقت کامل را به خرج دهیم، تا در آینده اثرات منفی بر افکار آنها نداشته باشد.

پیشنهاد می شود در این مرحله ی از عمر کودک، داستان پیامبرانی مانند عیسی و یحیی به زبان کودکانه برای آنها تعریف شود.

و برای دختران در این سن می توان داستان مریم (علیها السلام) را انتخاب نمود، که چگونه وی شخصی عبادتکار و خدا دوست بود و خداوند نیز او را در آزمایش موفق و سربلند گردانید.

- سنین ده سالگی و بعد از آن

در این سن نشان های مانند استقلالی بودن کودک و تکیه بر خویشتن نمودن، و ناشنیده گرفتن نصیحت های پدر و مادر در انها بروز می یابد، به همین خاطر بیشتر متمایل به دوستانش می شود و از آنها بیشتر تآثیر می پذیرد تا پدر و مادر، پس باید  به آنها بفهمانیم که خداوند بهتر دوست برای انسان است و اینکه دوستی او با خداوند مانعی برای رفاقت او با دوستانش نمی باشد، و داستان های در این زمینه برای انها بیان می کنیم.

همچنین در این مرحله ی سنی به او می آموزیم که خداوند گاهی وقت ها بندگانش را به سختیها و مشکلات مورد ابتلا و آزمایش قرار می دهد تا بدین وسیله به درجاتش بیافزاید و او را به خودش نزدیک تر کند. همان طور که پزشک گاهی وقت ها بیمارش را داروی تلخ می خوراند تا تندرستی اش باز یابد.

در این دوره مناسب است که اسمها و صفات خداوند را برای فرزندانمان شرح دهیم صفاتی مانند: رحمان بودن خداوند، رحیم بودن، دانا بودن و حکیم بودن، بخشنده بودن، رازق بودن و دیگر صفاتهای خداوند که جلوه گر رحمت و بخشش خداوند است  برای آنها بازگو می کنیم.

ولی در کنارش صفت قوی بودن خداوند و قهار بودنش، و نفع دهنده و ضرر دهنده، پناه دهنده، نیز برای آنها ذکر می کنیم تا عقیده ایشان نسبت به الله بین خوف و رجاء باشد هم جانب رحمت خداوند در کودکان رشد یابد و هم جانب قادر بودن و عظمت ذات سبحانه و تعالی.

و سعی شود وضعیت روحی و ایمانی فرزندمان را با این عقیده تطبیق دهیم اگر مشاهده نمودیم که او نیاز به امید و قوت قلب دارد پس او را با بیان صفت های که در جانب رحمت خداوند هستند او را تشویق و دلگرم می کنیم و اگر دیدیم نیاز است او را از منکری باز داریم پس او را از عقاب خداوند بیم می دهیم، و صفت های از خداوند در این زمینه برای وی بیان می کنیم.

امید است که خداوند متعال ما را مربی و معلمی خوب و شایسته برای فرزندانمان قرار دهد.

سایت خانواده خوشبخت

BlestFamily .Com 

=================

نگارنده: أبو آنس

منبع: مقالات تربیتی سایت صید الفوائد

 

 

 

 

 

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.