Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445920
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : ) أکمل المؤمنين إيمانا أحسنهم خلقا، و خيارکم خيارکم لنسائهم ) «کاملترين مؤمنان از لحاظ ايمان،خوش اخلاقترين آنان‌اند و بهترين شما کساني هستندکه براي همسرانشان بهترند»ترمذی (1172)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  که وقتي از او سؤال شد حق همسران ما بر ما چيست؟ فرمود : (أن تطعمها إذا طعمت و تکسوها إذا اکتسيت ولاتضرب الوجه و لاتقبح ولاتهجر إلا في البيت) «هرگاه غذا خوردي به او هم غذا بدهي، و هرگاه لباس خواستي براي او هم لباس فراهم کني (غذا و پوشاکش را فراهم کن)، و به صورت او نزني و به او ناسزا نگوئي و تنها در خانه بسترش را ترک کن».ابوداود (2128)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد: (ألا إن لکم علي نسائکم حقا و لنسائکم عليکم حقا) «آگاه باشيد که همسرانتان بر شما حقي دارند همانطور که شما بر آنان حقي داريد».ترمذی (1173

******************

از علي رضی الله عنه روايت است : (لعن رسول الله صلی الله علیه وسلم  المحلل و المحلل له) «پيامبر صلی الله علیه وسلم  محلل(حلال کننده زني که سه طلاق شده) و محلل له(مردي که زن برايش حلال شده – شوهر اول) را لعنت کرده است».ترمذی (1128)

******************

در صحيح مسلم از ابوهريره روايت است که پيامبر صلی الله علیه وسلم  از نکاح شغار نهي کرد. و فرمود شغار اين است که مردي، به مردي ديگر بگويد : (زوجني ابنتک و أزوجک ابتني، أو زوجني أختک و أزوجک أختي) «دختر را به ازدواج من در بياور، تا من (در مقابل)، دخترم را به ازدواج تو درآورم، يا خواهرت را به ازدواج من در بياور تا من هم (در مقابل) خواهرم را به ازدواج تو درآورم».مسلم (1416) در حديثي ديگر فرمودند : (لاشغار في الإسلام) «در اسلام شغار نيست».مسلم (1415)

******************

از عمرو بن شعيب از پدرش از جدش روايت است : (أن مرثد بن أبي مرثد الغنوي کان يحمل الأساري بمکة، و کان بمکة بغي يقال لها عناق، و کانت صديقته، قال : جئت إلي النبي صلی الله علیه وسلم  فقلت : يا رسول الله أنکح عناقا؟ قال : فسکت عني فنزلت : ) وَالزَّانِيَةُ لاَيَنکِحُهَا إلاَّ زَانٍ أو مُشرکٌ ( فدعاني فقرأها علي وقال : لاتنکحها) «مرثد بن ابي مرثد غنوي اسيران را به مکه حمل مي‌کرد، در مکه زن زناکاري به نام عناق که دوست مرثد بود زندگي مي‌کرد، مرثد گفت : نزد رسول الله صلی الله علیه وسلم  رفتم و گفتم : اي رسول خدا! آيا عناق را به ازدواج خود درآورم؟ مرثد گويد : پيامبر در جواب من ساکت ماند، سپس اين آيه نازل شد:) وَالزَّانِيَةُ لاَينَکِحُهَا إلاَّ زَانٍ أو مُشرکٌ ( مرا صدا زد و آيه را برايم خواند، و فرمود : با او ازدواج نکن».ابوداود (2037)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

نکات خانه‌داری

نکات خانه‌داری

چای خوش‌طعم!
تهیه‌ی یک چای تازه‌دم، خوش‌رنگ و خوش‌ عطر، دست‌کمی از پختن یک غذای خوشمزه ندارد. در زیر به چند نکته‌ی سودمند درباره‌ی چای اشاره می‌کنیم:
تهیه‌ی یک چای خوش‌طعم، اندکی حوصله می‌خواهد. برای صرفه‌جوئی در سوخت، ابتدا سماور یا کتری را از آب پر نکنید، بلکه نخست قدری آب داخل آن بریزید (بعداً پس از دم کردن چای می‌توانید به آن آب اضافه کنید). همینکه آب داخل کتری یا سماور به نقطه‌ی جوش رسید و نخستین غُل را زد، چای خود را دم کنید. توجه داشته باشید که اولاً هیچگاه برای تسریع در درست کردن چای، آب گرم داخل سماور نریزید، بلکه همیشه از آب سرد استفاده کنید. ثانیاً نگذارید آب سماور زیاد بجوشد، چون چای شما را بد رنگ و بدمزه خواهد ساخت. ضمناً قوری را نیز قبل از دم کردن چای، اندکی گرم کنید. یعنی ابتدا قوری را تا نیمه از آب جوش پر کنید و سپس دوباره خالی نمائید. حالا همینکه مشاهده کردید آب جوش آمده، چای را درون قوری بریزید و روی آن آب جوش باز کنید. در مورد برخی از چای‌ها لازمست قبلاً چای را بشوئید. به این معنی که ابتدا اندکی آب جوش درون قوری بریزید و خالی کنید تا خاک چای شسته شود و چای آمادگی بیشتری برای دم کشیدن پیدا کند. وقتی قوری را به اندازه‌ی کافی از آب پر کردید، آب سماور یا کتری را نیز اضافه کنید. سپس قوری را روی سماور بگذارید و در صورت امکان، دستمال تمیزی روی آن بیندازید تا چای بهتر دم بکشد!
معمولاً چای ظرف مدت ۳ تا ۵ دقیقه دم می‌کشد، ولی توجه داشته باشید که چای انواع مختلف دارد و هر نوع چای، دارای طبیعت خاصی است. برخی از چای‌ها زود دم می‌کشد و پاره‌ای دیگر، به اصطلاح «دیردم» هستند. بر اثر تجربه و تمرین، پی خواهید برد که چای شما از کدام نوع است و مدت مناسب برای دم کشیدن نوع چای و همچنین سلیقه‌ی خود را خواهید یافت. در همه حال باید مراقب باشید که چای شما نجوشد، وگرنه همه‌ی زحمات شما بر باد خواهد رفت!

چای تگری!
چای سرد یا به اصطلاح «آیس‌تی» -Ice Tea- از جمله نوشیدنی‌های تابستانی است که در عین حال اگر با لیموترش استفاده شود جلوی عطش را می‌گیرد. بهترین راه درست کردن «آیس‌تی» آن است که پس از افزودن آب سرد و قطعات یخ، مقدار اندکی آب بسیار داغ، روی کیسه‌ی چای بریزید. با این کار قطعات یخ کاملاً ذوب خواهد شد و طعم بهتری به چای خواهد بخشید.

برای تنوع!
هر چند طعم طبیعی یک چای خوب، با هیچ طعم و مزه‌ای قابل مقایسه نیست، ولی اگر مایلید برای تنوع، طعم و مزه‌ی چای خود را عوض کنید، به جای استفاده از شکر یا قند، می‌توانید آب‌نبات‌های لیموئی یا آب‌نبات‌های سخت با طعم نعنائی داخل چای بیندازید. به سرعت ذوب می‌شود و چای را شفاف و خوشمزه می‌کند. از آن گذشته، طعم لیموئی به برخی از مردم شادی و نشاط می‌بخشد و به عبارت دیگر فرح‌انگیز است. برخی از مردم، درون قوری چای، زعفران یا هل می‌اندازند. دلیل‌شان هم این است که چای، خوشمزه و خوش‌عطر خواهد شد. این بستگی به سلیقه‌ی هر کس دارد، ولی توجه داشته باشید که در ریختن زعفران افراط نکنید. مقدار اندکش مفید و مقدار زیاد آن زیانبخش است. از سوی دیگر، بهترین نوع هل نیز برای چای، هل سبز می‌باشد. چند دانه‌ی هل را به جای آن که در قوری بیندازید، می‌توانید درون قوطی چای خشک قرار دهید تا عطر آن را به خود بگیرد. به طور کلی چای خشک، بوی هر چیز را خیلی زود به خود می‌گیرد. از این‌رو هیچ‌گاه در قوطی چای را باز نگذارید.

قهوه فوری!
یکی از خانم‌های کدبانو معتقد است که نه تنها نوع قهوه در طعم و مزه‌ی آن مؤثر است، بلکه چگونگی درست کردن آن نیز حائز اهمیت است. او راز این کار را چنین بیان کرد:
ابتدا آب را جوش آورید، سپس قهوه‌ی فوری (مانند نسکافه و غیره) را داخل آب بریزید. بگذارید تا آب دوباره به نقطه‌ی جوش برسد تا آنکه حباب‌های آن به طرف بالا بیاید. بلافاصله شعله را خاموش کنید. بگذارید قهوه، یکی دو دقیقه به همین حال بماند، سپس آن را درون فنجان بریزید و بنوشید. او ادعا می‌کند که راز این کار در جوش دوم نهفته است و مزه‌ی قهوه‌ای که به این طریق درست شود، با همه‌ی قهوه‌ها فرق دارد. البته اگر از یک ظرف زنگ‌ناپذیر استفاده کنید بهتر است.

چکار کنیم شیر سر نرود؟
شیر درون بادیه، برخلاف ظاهر آرامش، گاهی اگر به جوش بیاید، خشمگین‌تر از شیر بادیه و جنگل می‌شود! با علم به اینکه انواع شیرهای محلی و غیرپاستوریزه را برای پیشگیری از تب مالت و بیماری‌های دیگر لااقل باید مدتی در حدود نیم‌ساعت جوشاند، بد نیست به چند نکته در رابطه با شیر، تشخیص شیر خالص و جلوگیری از سر رفتن شیر و مهار کردن خشم آن اشاره کنیم:
برای آنکه شیر هنگام جوشیدن سر نرود، می‌توانید از شیرجوش‌های مخصوص استفاده کنید و اگر چنین ظرفی در اختیار ندارید، لبه‌ی ظرف خود یعنی قسمت بالای آن را با کمی روغن یا کره چرب کنید. کف شیر از آن حد بالاتر نخواهد آمد. یا آنکه قاشق بزرگ و تمیزی مانند قاشق‌های بزرگ چوبی و یا ملاقه، داخل شیر بگذارید به طوریکه دسته‌ی آن روی لبه‌ی‌ ظرف قرار گیرد. درپوش‌های توری نیز از سر رفتن شیر جلوگیری خواهد کرد. در گذشته، از این‌گونه درپوش‌ها و ظروف دو طبقه برای گرفتن سرشیر نیز استفاده می‌کردند. به این معنی که وقتی شیر کف می‌کرد، سرشیر آن در محفظه‌ای واقع در طبقه‌ی بالا جمع می‌شد و بالاخره اگر شعله‌ی چراغ را پائین بکشید و شیر را به آرامی و با حرارت ملایم بجوشانید، احتمال سر رفتن آن اندک خواهد شد.

جرم‌گیری ساده!
آبی که در سماور و یا کتری می‌جوشانیم، به واسطه‌ی وجود املاح، به مرور زمان یک لایه‌ی آهکی بر جدار داخلی سماور یا کتری بر جای می‌گذارد که به تدریج سخت و ضخیم می‌شود و جدا کردن آن دشوار می‌گردد. به همه‌ی کسانی که مایلند از شر جرم سماور یا کتری خلاص شوند، چند روش زیر را پیشنهاد می‌کنیم. سماور یا کتری خود را با مقدار مساوی آب و سرکه پر کنید. جوش آورید و یا مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و بگذارید تمام شب بماند. سپس آن را بشوئید، آب بکشید و خشک کنید. مقداری جوش شیرین داخل آب سماور یا کتری بریزید و آن را بجوشانید. جرم‌ها برطرف می‌شود. کتری را پر از آب کنید و در حدود یک نصف روز داخل یخچال بگذارید (یا به نحوی آن را سرد کنید). لایه‌ی آهکی بر اثر سرما آزاد شده، همینکه آب کتری را خالی کنید، جرم‌ها نیز خارج خواهد شد. برای از بین بردن جرم ضخیم کتری‌های آلومینیومی، آهنی یا فولادی وقتی کتری داغ است، یکباره داخل آن آب یخ بریزید. جرم آنها، سر و صدا کنان جدا خواهد شد، البته در مواردی که کتری شما فاقد جرم است، یا جرم آن قابل اهمیت نیست، از انجام این کار احتراز کنید و بالاخره اگر همیشه در پایان روز، باقیمانده‌ی آب کتری را خالی کنید و آن را خشک نمائید، عمل جرم بستن آن به تعویق خواهد افتاد.

تشخیص شیر خالص!
برای تشخیص اینکه آیا شیر خالص است یا مواد دیگری از قبیل آب، نشاسته و غیره قاطی دارد، می‌توان آزمایش‌های بیان شده را انجام داد:
یک سوزن بزرگ خیاطی پاکیزه را که از هرگونه چربی و دیگر آلودگی‌ها پاک شده است به طور عمودی در شیر فرو برده سپس بیرون بکشید. اگر نقطه‌ای یا قطره‌ای از شیر در نوک سوزن باقی ماند، شیر خالص است. در غیر این صورت، اگر چیزی باقی نماند آب قاطی دارد.

طریقه دیگر
یا اینکه مقداری از شیر را بگذارید تا سرشیر ببندد. همین که سرشیر گرفت، سرشیر را از روی شیر بردارید. اگر سرشیر به شیر چسبیده باشد، شیر خالص است. ولی اگر به آرامی کنده شود، شیر آب دارد.

علامت شیر طبیعی
شیر طبیعی دارای طعم و شیرینی خاصی است. بدیهی است شیرهای ترش‌مزه یا شور، طبیعی یا سالم نیستند. شیر خوب از لحاظ رنگ سفید مایل به زرد است نه مایل به آبی.
در اندک مدتی، لایه‌ای از خامه روی آن تشکیل می‌شود و هرگاه ظرف حاوی شیر را تکان بدهید، رنگ سفیدی در اطراف ظرف از خود باقی می‌گذارد که پس از اندک مدتی دوباره جذب شیر می‌گردد. شیر خوب، هنگام جوشاندن ته نمی‌گیرد. پس اگر ته گرفت علامت آن است که نشاسته قاطی دارد. البته منظور ما از ته گرفتن، حالت طبیعی آن نیست. زیرا اگر شیر را بجوشانیم، ته ظرف یک لایه‌ی نازک تشکیل می‌شود که سفید رنگ بوده و دانه دانه است و این بیشتر به خاطر وجود کلسیم در شیر است. چنین لایه‌ای هیچ اشکالی ندارد ولی اگر شیر را جوشاندیم و به موقع از روی اجاق برداشتیم و مشاهده کردیم که ته ظرف، لایه‌ای زرد رنگ مایل به قهوه‌ای تشکیل شده، در این صورت شیر، خالص نیست و احتمالاً نشاسته به آن افزوده‌اند.

خاصیت روغن!
هنگام جوشاندن برنج، لوبیا و حبوبات دیگر، یک کاغذ روغنی را به دیواره‌های داخلی قابلمه یا دیگ بمالید و یا چند قطره روغن خوراکی به آن اضافه کنید. این کار باعث خواهد شد که محتوی دیگ یا قابلمه دیرتر از حد معمول بجوشد و در نتیجه طعم و مزه‌ی آن بهتر و لذیذتر خواهد شد.

جدا کردن برگ‌های کلم
هنگام پختن کلم- به‌ویژه برای تهیه‌ی دلمه‌ی کلم و نظایر آن- با روش زیر به آسانی می‌توانید برگ‌های کلم را جدا کنید:
کلم را درسته درون آب قرار دهید و آب را جوش بیاورید. سپس کلم را خارج نمائید و آب آن را بگیرید. آن‌گاه برگ‌هائی را که نرم شده‌اند جدا سازید. بقیه‌ی کلم را درون آب بگذارید و این عمل را تکرار کنید تا همه‌ی برگ‌ها نرم شده و جدا شوند.

سبزی‌‌‌های یخ‌زده
سبزی‌هائی که در فریزر مانده‌اند معمولاً طعم و بوی خود را از دست می‌دهند. برای آن که دوباره عطر و بوی سبزی تازه را به آنها ببخشید، روی آن‌ها آب گرم بریزید و همه‌ی آثار آب ناشی از انجماد را از سبزی بگیرید.
اگر اینگونه سبزی را به صورت آبپز در آب گوشت بپزید طعم خوبی خواهد یافت.
نوشته شده توسط : تحریریه آشپزباشی

سایت خانواده خوشبخت

BlestFamily .Com 

=================

منبع: سايت پزشکان بدون مرز


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.