Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465836
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد: (ألا إن لکم علي نسائکم حقا و لنسائکم عليکم حقا) «آگاه باشيد که همسرانتان بر شما حقي دارند همانطور که شما بر آنان حقي داريد».ترمذی (1173

******************

از علي رضی الله عنه روايت است : (لعن رسول الله صلی الله علیه وسلم  المحلل و المحلل له) «پيامبر صلی الله علیه وسلم  محلل(حلال کننده زني که سه طلاق شده) و محلل له(مردي که زن برايش حلال شده – شوهر اول) را لعنت کرده است».ترمذی (1128)

******************

در صحيح مسلم از ابوهريره روايت است که پيامبر صلی الله علیه وسلم  از نکاح شغار نهي کرد. و فرمود شغار اين است که مردي، به مردي ديگر بگويد : (زوجني ابنتک و أزوجک ابتني، أو زوجني أختک و أزوجک أختي) «دختر را به ازدواج من در بياور، تا من (در مقابل)، دخترم را به ازدواج تو درآورم، يا خواهرت را به ازدواج من در بياور تا من هم (در مقابل) خواهرم را به ازدواج تو درآورم».مسلم (1416) در حديثي ديگر فرمودند : (لاشغار في الإسلام) «در اسلام شغار نيست».مسلم (1415)

******************

از عمرو بن شعيب از پدرش از جدش روايت است : (أن مرثد بن أبي مرثد الغنوي کان يحمل الأساري بمکة، و کان بمکة بغي يقال لها عناق، و کانت صديقته، قال : جئت إلي النبي صلی الله علیه وسلم  فقلت : يا رسول الله أنکح عناقا؟ قال : فسکت عني فنزلت : ) وَالزَّانِيَةُ لاَيَنکِحُهَا إلاَّ زَانٍ أو مُشرکٌ ( فدعاني فقرأها علي وقال : لاتنکحها) «مرثد بن ابي مرثد غنوي اسيران را به مکه حمل مي‌کرد، در مکه زن زناکاري به نام عناق که دوست مرثد بود زندگي مي‌کرد، مرثد گفت : نزد رسول الله صلی الله علیه وسلم  رفتم و گفتم : اي رسول خدا! آيا عناق را به ازدواج خود درآورم؟ مرثد گويد : پيامبر در جواب من ساکت ماند، سپس اين آيه نازل شد:) وَالزَّانِيَةُ لاَينَکِحُهَا إلاَّ زَانٍ أو مُشرکٌ ( مرا صدا زد و آيه را برايم خواند، و فرمود : با او ازدواج نکن».ابوداود (2037)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (لايجمع بين المرأة و عمتها ولا بين المرأة و خالتها) «جمع بين زن و عمه‌اش، زن و خاله‌اش، جايز نيست».متفق عليه: بخاری (5109)، مسلم (1408)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (من کانت له امرأتان يميل مع أحدهما علي الأخري، جائ يوم القيامة وأحد شقيه ساقط) «هر کس دو زن داشته باشد و بين آنها عدالت برقرار نکند، روز قيامت در حالي به پيشگاه خداوند حاضر مي‌شود که يکي از پهلوهايش ساقط (افتاده) است».ابن ماجه (1969)، ولي تمايل قلبي بيشتر به يکي از آنان اشکال ندارد.

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

دروغ نزد کودکان و راه های درمان آن

دروغ نزد کودکان و راه های درمان آن

دروغ گویی یکی از عاداتی که در کودکان وجود دارد و معمولا تا سنین بزرگسالی این عادت سوء همراه ایشان وجود دارد، این عادت بد در دوران کودکی، بیشتر اوقات به خاطر ترس به وجود می آید، بویژه هنگامی که ترس کتک خوردن و یا تنبیه در مقابل کارهای اشتباه آنها وجود داشته باشد، در این هنگام کودک شما برای رهایی از سرزنش یا تنبیه اقدام به دروغ گفتن می کند.

وجود این عادت بد در کودک سبب به وجود آمدن صفت های بد دیگری همچون دزدی و خیانت می شود.

قبل از اینکه چگونگی درمان این عادت بد را مورد بررسی قرار دهیم، بهتر است به انواع دروغ های که نزد کودکان شکل می گیرد، اشاره ی مختصری داشته باشیم، تا بهتر بتوانیم شیوۀ درمان را مورد بررسی قرار دهیم:http://fazza.ae/wall/files/2011/08/%D8%B9%D9%84%D8%A7%D8%A7%D8%A7%D8%AC-%D8%A7%D9%84%D9%83%D8%B0%D8%A8.gif

دروغ خیالی: این نوع دروغ معمولا نشأت از داستان های خیالی دارد که در ذهن کودک وجود دارد.

کودکان در سنین پایین قادر به تشخیص بین حقیقت و خیال نیستند، مثلا اگر خروسی زیبایی را ببیند که داری پرهای قشنگی است، ممکن است بگویند گربه ای را با پرهای قشنگ دیده اند. این نوع دروغ تقریبا یک نوع اشتباه ذهنی نزد کودکان است.

دروغگویی ادعایی: کودک برای نشان دادن و اظهار قوت شخصیت خویش، به این نوع دروغ گویی رو می آورد.

دروغگویی انتقامی: هنگامی بین دو تا کودک خصومت و کینه به وجود آید، برای انتقام از همتای خویش اقدام به دروغ گویی علیه او می کند، در این مواقع بر ما واجب است از صحیح بودن سخنان کودک متأکد گردیم، و  تا مجال بیشتر برای دروغ های آنها باز نگردد.

دروغگویی دفاعی:  این نوع دروغ به خاطر ترس کودک از والدین یا معلم شکل می گیرد- هنگامی کودک دچار خطا یا اشتباه می شود به خاطر فرار از تنبیه اقدام به دروغ می کند تا از خود دفاع کند.

و گاهی وقت ها کودکان برای دفاع از دوستان خود به این دورغ گویی رو می آورند، مثلا: اگر یکی از دانش آموزان شیشه بنجره کلاس درس را شکسته باشد، دوستان وی برای دفاع از او، سعی دارند از او رفع اتهام کنند، در این حالات بر مربی و معلم است که در آینده، از شهادت آنها استفاده نکند، تا به خطا و اشتباه خویش پی ببرند.

دروغ گویی مزمن: هنگامی که دروغ نزد کودک تبدیل به عادت شده و اصلا نمی توان به سخنانش اعتماد کرد.

علاج دروغگویی نزد کودکان

نخست: اسباب دروغگویی کودک خود را شناسایی کرده، سپس تشخیص دهید که دروغگویی از چه نوعی (خیالی – انتقامی – ادعایی- مزمن و ..) است؟ یا به عبارت دیگر علت دروغگویی فرزند خویش را بیابید.

دوم: مراعات سن کودک. چون کودکان درسن پایین حقیقت را از خیال تشخیص نمی دهند.

سوم: حاجات و نیازهای طفل خود را مورد بررسی قرار دهید، گاهی وقت ها عدم توجه والدین به نیازهای کودک، او را مجبور به دورغ گفتن می کند.

چهارم: خوبی و مهربانی پیشه کردن با کودکان، سعی با کنید با کودکان خود دوست باشید؛ اگر کودک احساس اضطراب و خوف از شما داشته باشد ممکن است عادت دروغگویی در او به وجود آید.

پنجم: دوری از تنبیه، و سعی در بخشیدن هنگام ارتکاب خطا، اگر کودکان در هنگام مرتکب خطا تنبیه شود ناخواسته برای فرار از عقوبت به دورغ گویی رو می أورد.

ششم: هیچ وقت دروغگویی کودک خود را تحسین نکنید و در مقابل دورغ آنها نخندید، زیرا این حرکت شما سبب تشویق کودک برای دروغگویی می شود.

هفتم: زشتی و بدی دروغگویی را برای کودکان خود شرح دهید،  می توان از داستان های کودکانه که در این زمینه تألیف شده، استفاده کنید.

هشتم: هشدار دادن به کودک هنگام دروغ گویی، یا به عبارت دیگر او را متوجه سازید که شما از دورغ گفتن آنها مطلع می شوید.

نهم: والدین باید الگوی شایسته برای فرزندان خود باشند.

 در خانواده ی که والدین به شیوه های مختلف دروغ می گویند – فرزندان نمی توانند از این عادت بد رهایی پیدا کنند.

دهم: التزام به قول و وعده ی که به فرزندان داده شده است.

چون فرزندان نسبت به این قضیه بسیار حساس اند، عدم وفا به قولی که به آنها داده شده، یک نوع درس عملی برای ترویج دروغگویی است.

سایت خانواده خوشبخت

BlestFamily .Com 

=================

 

منبع: مقالات تربتی وب سایت صید الفوائد

 

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.