Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465909
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (أحق ما أوفيتم من الشروط، أن توفوا به ما استحللتم به الفروج) «سزاوارترين شروطي که بايد به آن وفا کنيد شروط نکاح است». متفق عليه : بخاری (5151)، مسلم (1418)

******************

از انس بن مالک رضی الله عنه  روايت است : (أن عبدالرحمن بن عوف جاء إلي رسول الله صلی الله علیه وسلم  و به أثر صفرة فسأله رسول الله صلی الله علیه وسلم  فأخبره أنه تزوج امرأة من الأنصار، قال: کم سقت لها؟ قال : زنة نواة من ذهب، قال رسول الله صلی الله علیه وسلم  أولم ولو بشاة) «عبدالرحمن بن عوف نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد در حاليکه آثار زردي (زعفران يا حنا) بر او ديده مي‌شد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  از حال او پرسيد، (عبدالرحمن بن عوف) در پاسخ گفت که با زني از انصار ازدواج کرده است. پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : چقدر مهريه برايش قرار داده‌اي؟ گفت به اندازه وزن يک هسته خرما طلا، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : وليمه بده اگرچه گوسفندي باشد». متفق عليه : بخاری (5153)، مسلم (1427)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم وقتي ازدواج کسی را تبريک مي‌گفت مي‌فرمود : (بارک الله لکم و بارک عليکم، و جمع بينکما في خير) «خداوند خودتان و ازدواجتان را پربرکت و اجتماعتان را پرخير کند». ابن ماجه (1905)

******************

از ابن عباس روايت است: (أن جارية بکراً أتت النبي صلی الله علیه وسلم  فذکرت له أن أباها زوجها و هي کارهة، فخيرها النبي -صلى الله عليه وسلم). «دختري (بکر) نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد وبه او گفت که : پدرش بدون رضايتش، او را به عقد کسي درآورده است، پيامبر صلی الله علیه وسلم  او را (در فسخ عقد) اختيار داد». صحیح ابن ماجه (4711)

******************

از خنساء بنت خدام أنصاري روايت است: (أن أباها زوجها و هي ثيب، فکرهت ذلک، فأتت رسول الله -صلى الله عليه وسلم- فرد نکاحها). «او بيوه بود و پدرش بدون رضايت او، او را به عقد کسي درآورد، نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  رفت و نکاحش را باطل کرد». مسلم (886)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (لاتنکح الأيم حتي تستأمر، ولاتنکح البکر حتي تستأذن، قالوا : يا رسول الله و کيف إذنها؟ قال : أن تسکت) «بيوه تا از او دستور نگرفتند ازدواج داده نشود، و دوشيزه هم تا از او اجازه گرفته نشود، به ازدواج کسي داده نشود. گفتند : اي رسول خدا، اجازه (رضايت) بکر چگونه است؟ فرمود : اين است که ساکت بماند». صحیح ابن ماجه (2100)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

موسيقي و اثرات منفي آن

موسيقي و اثرات منفي آن

موسيقي نامي آشناست براي مردم اين دوره، و از بزرگترين مصايب و فتنه هاي اين دوران محسوب مي گردد.

 جاي گرفتن آن در بسياري از اشياء و وسايل زندگي همچون ساعت ها، زنگ ها، اسباب بازي هاي کودکان، رايانه و تلفن و غيره بيش از پيش بر اين بلا و مصيبت دامن زده است، به گونه اي که اجتناب و پرهيز از آن عزمي راسخ و همتي والا مي طلبد

موسيقي و آلات آن اگر چه امروزه تطور خاصی پیدا کرده، ولی این ابزارها در طی قرن های گذشته نیز وجود داشته است . اگر به تاریخچه ی آن نگاهی کلی بیاندازیم می بینیم این ابزار از گذشته تا حال همراه و همدل فاسقان و فاجران بوده است، مجالس شراب و حکايت عشق و دلدادگي و آواز خواننده ها و خنياگران و مطربه ها بدون موسیقی معناي چندانی نمی یابد،

 

 

و از جهت دیگر موسیقی و آلات آن هیچگاه راهنما و هدایت گر بشریت نبوده است، هیچ وقت دعوت پیامبران و صالحان همراه با موسیقی و آلات آن نبوده است، وتربیت شدگان منهج نبوی همیشه از آن دوری می جستند.

 

بدون ترديد هر چیزی که اسباب فساد و تباهی را به دنبال داشته باشد شریعت اسلام نیز با آن مبارزه نموده است.

و از دلايل تحريم ترانه و موسيقى اين فرمودۀ خدای عزوجل است که می فرماید: {وَمِنَ النَّاسِ مَن يَشْتَرِي لَهْوَ الْحَدِيثِ لِيُضِلَّ عَن سَبِيلِ اللَّهِ} [لقمان: 6]

«و از مردمان‌ كساني‌ هستند كه‌ خريدار سخنان‌ لهوند تا مردم‌ را از راه‌ خدا گمراه‌ سازند»

لهوالحديث: هر چيزي‌ است ‌كه‌ مردم‌ خود را به‌ آن‌ سرگرم‌ مي‌كنند؛ مانند آوازخواني، موسيقي، افسانه‌گويي‌ و داستان‌ سرايي ، فیلم ها و سریال های بیهوده

عبدالله بن مسعود- رضي الله عنه - سوگند مي خورد که هدف و مراد  از اين آيه غناء و آواز طرب انگيز است[1]، همچنین جماعتي ديگر از صحابه اي مانند: ابن عباس، ابوامامه، عايشه و ابن عمر نيز لهو الحديث را به موسيقي ساز و آواز، تفسير کرده اند.

 

بدون شک موسیقی و فیلم ها مستهجن در جهان امروزی سبب گمراهی بسیاری از انسان ها شده و وقت های مفیدی را از انسان ها گرفته، ساعت ها و لحظاتی که می توان برای تلاوت قران و تفکر در آیات خداوند و انجام کارهای مفید سپری کرد صرف خوشگذرانی با موسیقی، آواز و فیلم ها شده است.

 

و از دیگر دلايل تحريم ترانه و موسيقى حديثى است كه از رسول اكرم - صلى الله عليه وآله وسلم - روايت است كه فرمودند:

«ليكونن من أمتى قوم يستحلون الحر والحرير والخمر والمعازف»[2].

«در أمت من گروهى خواهد آمد كه فاحشهء زنا، أبريشم ـ براى مردان ـ شراب و آلات موسيقى را حلال مى كنند.

همچنین ابوعامر و أبي مالک اشعري - رضي الله عنهما - روايت نموده اند که پيامبر - صلى الله عليه وسلم - فرمودند: «گروه هايي از امت من به وجود خواهند آمد که زنا، ابريشم، شراب و ساز و آواز را حلال مي پندارند»[3].

انس - رضي الله عنه - مي گويد: پيامبر - صلى الله عليه وسلم - فرمودند: «در اين امت خسف و سنگباران و مسخ صورت خواهد گرفت و اين هنگامي خواهد بود که شراب بنوشند و کنيز بگيرند و تار و آلات طرب بنوازند»[4].

بعضي از علماء همچون ابن القیم موسیقی را کلید زنا می دانند و بعضی دیگر گوش دهندگان به موسیقی را فاسقان، و شهادت آنها را مورد قبول نمی دانند.

اما ناگفته نماند گوش دادن به نغمه و آواز پرندگان و همچنین آوازهای که در وصف طبیعت و امثال آنها سروده شده اند منعی بر شنیدن آن وجود ندارد و می توان در عیدها و مراسم عروسی از آن استفاده نمود.

 

حکمت از تحريم اين پديده چيست؟

اگر با دقت به مجالس آهنگ خواني هاي مبتذل و موسيقي هاي محرک و کاباره هاي مشحون از انواع آلات لهو لعب بيانديشيد چه خواهيد يافت؟

رقاصه هاي عريان و بدکاره اي که رذالت و فحشا را به اوج رسانده اند در ميان مجلس شراب و مي خواري جولان مي دهند صداي عربده مستانه و فريادهاي جنون آميز از مستان بر مي خيزد کلمات بسيار زشت و بي شرمانه، با کمال بي ادبي و بر زبانشان جاري مي شود بدون هيچ مرزو فاصله اي مردان وزنان، اختلاط مي کنند و شرف و حيثيت خود را زير پا مي گذارند؛ در يک کلام بي بند وباري و فحشا در بدترين شکل ممکن بروز مي کند.

امروزه جوامع اسلامي را در معرض سيل آهنگ هاي مبتذل، نمايش هاي مستهجن و شراب وزن قرار مي دهند تا ديگر به اداي وظيفه و امر به معروف يا دعوت به نيکي برنخيزند.

 

حقیقت موسیقی

تجربه نشان داده است انواع مختلف آهنگها و موزيک ها نه تنها فشارهاي رواني را نمي كاهد بلكه براي شخص اعتياد آور است و او را وارد دنيايي خيالي و خارج از واقعيت مي كند

قرآن كريم تنها آرامش دهنده روح و روان انساني را محبت الهي و ياد او مي داند که محبوب و مقصود حقيقي است و مي فرمايد: أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ (الرعد:28) آگاه باشید که تنها با ذکر و یاد الله قلبها آرامش می گیرد

بدون شک هر چيزي که با اين مقصد در تضاد باشد نمي تواند آرامش دهنده حقيقي باشد، هنگام برخورد با طوفان مشکلات و مصایب موسیقی و آوازهای لهو هیچ نوع آرامشی به انسان ها نمی دهد.

فریب خورده های و معتادان موسیقی باید بدانند که این آلات در هنگام مشکلات و اضطراب روحی بمثابه مُسکّنی بیش نیست و نمی تواند آرامش دهنده واقعی باشد.

اگر نگاهی عاقلانه به غنا و موسیقی داشته باشیم در می یابیم بیشترین استفاده آن در هنگام شادی و سرخوشی است و هر مجلسی موسیقی صدر نشین آن است بسیار کم است که یاد و نامی از الله برده شود.

بیایید بار دیگر،، مانند گذشتگان صالح خویش به قرآن و یاد الله رو آوریم و با تلاوت کلام الله خانه ها و مجالس خود را نورانی کنیم، نام و یاد الله را ارامش دهنده دلهایمان قرار داده و از شنیدن موسیقی و ترانها و سخنان بیهوده پرهیز کنیم.

 

 

سایت خانواده خوشبخت

BlestFamily .Com 

=================

 

 



[1] - شعب الايمان 7/106 - تفسير ابن کثير: 6/ 333.

[2] - روايت إمام بخارى بطور تعليق.

[3] - فتح الباري: 10/ 51.

[4] - السلسة الصحيحة: 2203، ترمذي: ش 2212.


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.