Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445915
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (من کانت له امرأتان يميل مع أحدهما علي الأخري، جائ يوم القيامة وأحد شقيه ساقط) «هر کس دو زن داشته باشد و بين آنها عدالت برقرار نکند، روز قيامت در حالي به پيشگاه خداوند حاضر مي‌شود که يکي از پهلوهايش ساقط (افتاده) است».ابن ماجه (1969)، ولي تمايل قلبي بيشتر به يکي از آنان اشکال ندارد.

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خيرکم، خيرکم لأهله، و أنا خيرکم لأهلي) «بهترين شما کسي است که با خانواده‌اش خوش‌رفتارتر باشد و من بهترين شما براي خانواده‌ام هستم».ترمذی (3985)

******************

از علي رضی الله عنه روايت است : (صنعت طعاما فدعوت رسول الله صلی الله علیه وسلم  فجاء فرأي في البيت تصاوير فرجع فقلت : يا رسول الله، ما أرجعک بأبي أنت و أمي؟ قال : إن في البيت سترا فيه تصاوير، و إن الملائکة لاتدخل بيتا فيه تصاوير). «غذايي را درست کردم و پيامبر صلی الله علیه وسلم  را دعوت نمودم، پيامبر آمد و چند عکسي را در خانه ديد و برگشت. گفتم اي رسول خدا! پدر ومادرم فدايت باد چه چيزي باعث شد که برگردي؟ فرمود : در خانه پرده‌هاي عکس‌داري(عکس ذي روح) بود و ملائکه به خانه‌اي که در آن عکس باشد داخل نمي‌شوند». ابن ماجه (3359)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعي أحدکم إلي طعام فليجب، فإن کان مفطرا فليطعم، و إن کان صائما فليصل : يعني الدعاء) «هرگاه يکي از شما دعوت شد، دعوت را اجابت کند، پس اگر روزه نبود غذا بخوردواگر روزه بود (براي صاحب عروسی) دعا کند». بیهقی (263/7) و مسلم (1431)

******************

پيامبر -صلى الله عليه وسلم- فرمود: (إذا دعي أحدکم إلي الوليمة فليأتها) «اگر يکي از شما به وليمه (عروسی که در آن امر خلاف شرع نباشد) دعوت شد، بايد براي آن بيايد». متفق عليه : بخاری (5173)، مسلم (1429)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (شر الطعام طعام الوليمة، يمنعها من يأتيها، و يدعي إليها من يأباها، و من لم يجب الدعوة فقد عصي الله و رسوله) «بدترين عذا، غذاي وليمه‌اي است که فقراي نيازمند از آن منع و ثروتمندان بي‌نياز به آن دعوت شوند، وکسي که دعوت وليمه را اجابت نکند به راستي نافرماني خدا و رسول او را کرده است». متفق عليه : مسلم (1432)، بخاري و مسلم اين حديث را بصورت موقوف از ابوهريره روايت کرده‌اند، بخاری (5177).

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

اگر زن حامله ای روزه باشد و از وی خون خارج گردد

اگر زن حامله ای روزه باشد و از وی خون خارج گردد

 

من کل رمضان را روزه گرفتم اما احساس می کنم روزه من درست نباشد، زیرا از آنجائیکه حامله هستم ولی از بدن من خون خارج می گردد، و اکنون ضعیف شدم و توانایی روزه گرفتن هم ندارم، اگر روزه هایم نادرست بودند پس چکار کنم؟

 

الحمدلله،

علامه عبدالعزیز ابن باز رحمه الله پاسخ می دهند:

«اگر زنی در شکمش جنین باشد و روزه بگیرد و سپس از وی خون جاری گردد، روزه اش صحیح است, زریا این خون که از وی خارج می گردد که خون حاملگی است در حکم خون حیض یا نفاس نیست؛ زیرا نوزاد هنوز در شکم است، پس نفاس نیست، و خون حیض هم شمرده نمی شود چون غالبا زن حامله در حیض نمی افتد، و کسانی هم که می گویند: زن حامله ممکن است در حیض افتد، باز شرط گذاشتند که خون می بایست بر طبق عادت سابقش باشد.

پس این زنی که سوال پرسیده چنانکه خونریزی وی برایش درآمیخته و سردرگم شده و (اوقات) خونریزی متغیر است؛ و گاه به گاه خونریزی دارد و بمانند عادت سابق (که حامله نبود) نیست، در آنصورت این، خون فاسد است (نه حیض) و روزه اش صحیح بوده و نیازی به قضای آن روزه ها نیست و الحمدلله؛ زیرا خونی که از زن حامله خارج می گردد غالبا خون فاسدی است که گاها زیاد و گاهی کم و گاهی زود خارج شده و گاهی هم به تاخیر می افتد، و متنوع می باشد و لذا این خون معتبر نیست.

اما اگر فرض شود که خونریزی وی بمانند حالت سابق یعنی قبل از حاملگی باشد که (اوقات آن) متغیر نیست بلکه بمانند عادت سابق خارج می گردد، در اینحالت بعضی از اهل علم گفتند: این همان خون حیض است، و لذا بر وی لازمست که روزه نگیرد، این را گروهی از علماء فرمودند.

اما گروهی دیگر از اهل علم فرمودند: حتی اگر بمانند عادت سابقش هم باشد باز (بعنوان حیض) معتبر نیست، چرا که زن حامله قاعده نمی شود، و این قول مشهور اهل علم است. اما غالبا زن حامله دچار خونریزی آشفته و متغیری می شود که مبداء و انتهایی ندارد، این خون نزد تمام علماء نامعتبر است و بدان توجهی نمی شود و روزه و نمازش صحیح است.

و اما زنی که این حالت را دارد باید (خونریزی) را با پارچه و پوشاکی ببندد و برای هر نماز (فرضی) وضوء بگیرد، یعنی هرگاه نماز فرا رسید برای هر کدام از آن نمازها یک وضو بگیرد،  نماز بخواند هرچند که (در اثنای نماز) از وی خون خارج گردد؛ زیرا وی در حکم شخص مبتلا به سلس ادرار و زن مستحاضه است..». "فتاوى نور على الدرب" (3/1227) .

 

والله اعلم

وصلی الله وسلم علی محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.