حکم نقاب برای زنی که در احرام است؟
من نقاب دارم ميخواهم بدانم که در وقت طواف بايد صورت پوشيده نباشد و يا اينکه از وقتي که احرام بسته مي شود روي زن پوشيده نباشد؟ در چه مواقعي نبايد نقاب به صورت تماس پيدا کند؟ اگر در مراسم حج من نقاب را بردارم گناه دارد؟چون برايم مشکل است که نقاب به صورتم تماس نکند.لطفا جواب بدهيد.
الحمدلله،
پوشاندن صورت و دستها براي زن در وقت احرام جايز نيست، به دليل حديث ابن عمر که گفت: پيامبر صلي الله عليه وسلم فرمود: «لاتنقب المرأة المحرمة ولاتلبس القفازين». بخاري (1838).
يعني: «زني که در احرام است نه نقاب بزند و نه دستکش به دست کند».
و احرام يعني قصد انجام مناسک حج يا عمره يا هر دو با هم، و احرام در مواقيت بسته مي شود.
از ابن عباس روايت است : «إن النبي صلي الله عليه وسلم وقت لأهل المدينة ذا الحليفة، و لأهل الشام الحجة، و لأهل نجد قرن المنازل، و لأهل اليمن يلملم، و قال : هن لهن و لمن أتي عليهن من غيرهن ممن أراد الحج و العمرة، و من کان دون ذلک فمن حيث أنشأ، حتي أهل مکة من مکة»
يعني: «پيامبر صلي الله عليه وسلم «ذوالحليفه» را براي اهل مدينه و «جحفه» را براي اهل شام و «قرن المنازل» را براي اهل نجد و «يلملم» را براي اهل يمن ميقات قرار داد، سپس فرمود : اين اماکن براي آنان وکساني که از مناطق دورتر، براي اداي حج و عمره، از اين اماکن عبور ميکنند، ميقات محسوب ميشود و کسي که محل سکونتش نزديکتر از اين مواقيت به مکه باشد از هر جايي که قصد حرکت به مکه کند ميقات او به حساب ميآيد. حتي براي اهل مکه، خود مکه ميقات محسوب ميشود». متفق عليه
پس از احرام بستن؛ زن بايد نقاب و دستکش بردارد، و تا زمانيکه از احرام خارج نشده بر همان حال بماند، و بعد از خروج از احرام نقابش را بر چهره زند. البته در مدت زمان احرام در حالت عبور مردان نامحرم از کنار او، ميتواند صورتش را بپوشاند ولى نه اينكه به صورتش بچسپاند، بلكه با پرده اى جلو صورتش را بپوشاند، و اگر در اين هنگام آن پرده به صورتش برخورد كند ايرادى ندارد، به دليل حديث هشام بن عروه از فاطمه بنت منذر که گفت : «کنا نخمر وجوهنا، و نحن محرمات، و نحن مع أسماء بنت أبي بکر الصديق». الإرواء (1023).
يعني: «در حلي که با اسماء دختر ابوبکر صديق در احرام بوديم، صورتهايمان را ميپوشانديم».
خلاصه اينکه: بر زني كه محرم باشد حرام است كه دستكش بپوشد و چهره خود را با نقاب (روبند) بپوشاند، و همه اينها فقط در وقت احرام حرام است که در فوق ذکر نموديم، ولي بر زن اولاتر است كه صورت خود را با روپوش شرعى (اسلامى) در حال عبور بر مردها، يا عبور مردها بر او در تمامى حالتها؛ چه در حالت احرام و چه در غير آن، بپوشاند.
والله اعلم
وصلى الله على نبينا محمد وعلى اله وصحبه وسلم
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com
|