Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445924
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (تنکح المرأة لأربع: لمالها، و لحسبها و لجمالها، و لدينها، فاظفر بذات الدين تربت يداک)«زن بخاطر چهار چيز براي ازدواج انتخاب مي‌شود : مال و دارائي، اصل و نسب، زيبائي و ديانت؛ پس زن ديندار را انتخاب کن، دستهايت خاک‌آلوده شود».متفق عليه: بخاری (5090)، مسلم (1466)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (يا معشر الشباب من استطاع منکم الباءة فلتزوج، فإنه أغض للبصر و أحصن للفرج، و من لم يستطع فعليه بالصوم، فإنه له وجاء) «اي جماعت جوانان هر کس از شما توانايي ازدواج را دارد ازدواج کند؛ زيرا ازدواج بهتر چشم را (از حرام) مي‌پوشاند و بهتر فرج را (از حرام) محافظت مي‌کند، و کسي که نتوانست (ازدواج کند) بايد روزه بگيرد؛ چون روزه شهوت جنسي او را کم مي‌کند».متفق عليه: بخاری (5066)، مسلم (1400)

******************

از ابوهريره روايت است که: (أن امرأة جائت إلي النبي صلی الله علیه وسلم  فقالت : يا رسول الله، إن زوجي يريد أن يذهب بابني و قد سقاني من بئر أبي عتبة، و قد نفعني. فقال رسول الله صلی الله علیه وسلم  : هذا أبوک، و هذه أمک، فخذ بيد أيهما شئت. فأخذ بيد أمه، فانطلقت به) «زني نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد و گفت : اي رسول خدا! شوهرم مي‌خواهد پسرم را از من بگيرد در حالي که پسرم از چاه ابي عتبه برايم آب آورده و به من کمک کرده است. پيامبر صلی الله علیه وسلم  به پسر فرمود : اين پدرت است و اين هم مادرت، دست هر کدام از آنها را که مي‌خواهي بگير، پس دست مادرش را گرفت، پس مادرش او را با خود برد».ابوداود (2260)

******************

از عمرو بن شعيب از پدرش از جدش روايت است که زني گفت: اي رسول خدا! شکمم ظرف حمل اين پسر بود، و پستانهايم برايش شيردان و آغوشم مأواي او بود، پدرش مرا طلاق داده و مي‌خواهد او را از من بگيرد. پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (أنت أحق به مالم تنکحي) «تا زماني که ازدواج نکني تو سزاوارتر به پسرت هستي».ابوداود (2259)

******************

از ابن عباس رضی الله عنه  روايت است : زن ثابت بن قيس بن شماس نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد و گفت : اي رسول خدا! من نسبت به دين و اخلاق ثابت ايرادي ندارم، ولي از کفران و ناسپاسي با او مي‌ترسم – چون او را دوست ندارم - پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (فتردين عليه حديقته) «آيا باغش را به او پس مي‌دهدي؟ گفت : بله، پس باغ را به او پس داد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  به ثابت دستور داد تا از او جدا شود».بخاری (5276)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

حکم نقاب برای زنی که در احرام است؟

حکم نقاب برای زنی که در احرام است؟

 

من نقاب دارم ميخواهم بدانم که در وقت طواف بايد صورت پوشيده نباشد و يا اينکه از وقتي که احرام بسته مي شود روي زن پوشيده نباشد؟ در چه مواقعي نبايد نقاب به صورت تماس پيدا کند؟ اگر در مراسم حج من نقاب را بردارم گناه دارد؟چون برايم مشکل است که نقاب به صورتم تماس نکند.لطفا جواب  بدهيد.

 

الحمدلله،

پوشاندن صورت و دست‌ها براي زن در وقت احرام جايز نيست، به دليل حديث ابن عمر که گفت: پيامبر صلي الله عليه وسلم فرمود: «لاتنقب المرأة المحرمة ولاتلبس القفازين». بخاري (1838).

يعني: «زني که در احرام است نه نقاب بزند و نه دستکش به دست کند».

و احرام يعني قصد انجام مناسک حج يا عمره يا هر دو با هم‌، و احرام در مواقيت بسته مي شود.

از ابن عباس روايت است : «إن النبي صلي الله عليه وسلم وقت لأهل المدينة ذا الحليفة، و لأهل الشام الحجة، و لأهل نجد قرن المنازل، و لأهل اليمن يلملم، و قال : هن لهن و لمن أتي عليهن من غيرهن ممن أراد الحج و العمرة، و من کان دون ذلک فمن حيث أنشأ، حتي أهل مکة من مکة»

يعني: «پيامبر صلي الله عليه وسلم «ذوالحليفه» را براي اهل مدينه و «جحفه» را براي اهل شام و «قرن المنازل» را براي اهل نجد و «يلملم» را براي اهل يمن ميقات قرار داد، سپس فرمود : اين اماکن براي آنان وکساني که از مناطق دورتر، براي اداي حج و عمره، از اين اماکن عبور مي‌کنند، ميقات محسوب مي‌شود و کسي که محل سکونتش نزديکتر از اين مواقيت به مکه باشد از هر جايي که قصد حرکت به مکه کند ميقات او به حساب مي‌آيد. حتي براي اهل مکه، خود مکه ميقات محسوب مي‌شود». متفق عليه

 

پس از احرام بستن؛ زن بايد نقاب و دستکش بردارد، و تا زمانيکه از احرام خارج نشده بر همان حال بماند، و بعد از خروج از احرام نقابش را بر چهره زند. البته در مدت زمان احرام در حالت عبور مردان نامحرم از کنار او، مي‌تواند صورتش را بپوشاند ولى نه اينكه به صورتش بچسپاند، بلكه با پرده اى جلو صورتش را بپوشاند، و اگر در اين هنگام آن پرده به صورتش برخورد كند ايرادى ندارد، به دليل حديث هشام بن عروه از فاطمه بنت منذر که گفت : «کنا نخمر وجوهنا، و نحن محرمات، و نحن مع أسماء بنت أبي بکر الصديق». الإرواء (1023).

يعني: «در حلي که با اسماء دختر ابوبکر صديق در احرام بوديم، صورت‌هايمان را مي‌پوشانديم».

 

خلاصه اينکه: بر زني كه محرم باشد حرام است كه دستكش بپوشد و چهره خود را با نقاب (روبند) بپوشاند، و همه اينها فقط در وقت احرام حرام است که در فوق ذکر نموديم، ولي بر زن اولاتر است كه صورت خود را با روپوش شرعى (اسلامى) در حال عبور بر مردها، يا عبور مردها بر او در تمامى حالتها؛ چه در حالت احرام و چه در غير آن، بپوشاند.

 

والله اعلم

وصلى الله على نبينا محمد وعلى اله وصحبه وسلم

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.