حکم لکه و خونی که قبل از حیض و پس از پاک شدن دیده شود
من به دليل مشکل تيروييد حدود هشت سال است برنامه حيضم تغيير کرده يعني هميشه دو روز قبل و بعد حيض لکه بيني دارم و حيض و لکه روي هم تقريبادوازده روز طول ميکشد.چند سال پيش که مرتب حيض ميشدم هفت روزه پاک ميشدم.آيا اين لکه بيني جزء حيض است يا نه يعني نماز بخوانم يا نه؟
الحمدلله،
اگر مايع زرد يا تيره اي (شبيه به رنگ خون حيض) در زمان معمول عادت هر ماه يا نزديک به زمان آن ديده شود از مقدمات حيض باشد، يعني همراه با عوارض قاعدگي – از قبيل درد و گرفتگي عضلات – باشد و متصل به جاري شدن خون حيض باشد، در حکم حيض است و نبايد نماز خوانده شود.
اما اگر لکه اي خون مشاهده شود درحاليکه وقت معمول ماهيانه فرا نرسيده و هيچ علائمي از حيض از قبيل کمردرد و گرفتگي عضلات بدن و امثال آن عارض نشده باشد، حکم به حيض داده نمي شود و فقط بايد آلودگي را از روي بدن يا احيانا لباس زيرين بشوئيد و وضوء گرفته نمازتان را بخوانيد.
از علامه ابن عثيمين رحمه الله سوال شد : مايع تيره اي که يک الي دو روز قبل از عادت ماهيانه خارج مي شود بعنوان حيض محسوب مي شود يا خير؟
ايشان پاسخ دادند : «مايع تيره اي که يک يا دو روز قبل از عادت ماهيانه مي آيد بعنوان حيض حساب نمي شود، به دليل حديث ام عطيه رضي الله عنها که گفت: «كُنَّا لا نَعُدُّ الْكُدْرَةَ وَالصُّفْرَةَ شَيْئًا» (بخاري 326) «ما مايع زرد و تيره را خون حيض، بحساب نميآورديم»». "لقاء الباب المفتوح" (14/36) .
به فتواي مشابهي از جناب علامه در (2647) مراجعه کنيد.
همچنين اگر لکه خوني بعد از پاک شدن مشاهده شود حکم حيض را ندارد، و نشانه هاي پاک شدن از حيض را در فتواي (4469) ذکر کرديم.
پس اگر نشانه پاکي ظاهر شود، هر خوني بعد از آن ديده شود در حکم پارگي رگ است و فقط خون و محل آلودگي بر روي بدن و لباس را مي شوئيد و نمازتان را مي خوانيد.
زيرا ام عطيه رضي الله عنها مي گويد: « كُنَّا لاَ نَعُدُّ الصُّفْرَةَ وَالْكُدْرَةَ بعد الطُّهْرِ شَيْئاً» أبو داود (307).
يعني: «ما مايع زرد و تيره اي را که بعد از پاکي مي آمد چيزي به حساب نمي آورديم».
اما مشاهده لکه هاي خوني قبل از پايان مدت قاعدگي بعنوان حيض محسوب شده و نماز خواندن در آن ايام جايز نيست.
والله اعلم
وصلى الله على نبينا محمد وعلى اله وصحبه وسلم
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com
|