زنی که زایمان کرده کی غسل کند و نماز بخواند؟
الحمد لله همسرم زایمان کرده، و اکنون می خواهم از شما بپرسم که کس باید غسل کند، و نمازهایش را بخواند؟
الحمدلله،
هرگاه زنی وضع حمل کند و بچه اش به دنیا آید، برای مدت زمانی خونریزی دارد که به آن خون نفاس گویند، و زن را نفساء نامند، تا زمانیکه زن خون نفاس دارد نباید نماز بخواند، و روزه نگیرد، و جماع او با شوهرش حرام است، تا آنکه از نفاس پاک شود و یا ایام نفاس را سپری و سپس غسل کند.
امام ترمذی در سنن خود می فرماید : «اهل علم از اصحاب پیامبر صلی الله علیه وسلم گرفته تا تابعین بعد از آنها، اجماع دارند بر اینکه زن نفساء تا چهل روز نباید نماز بخواند، مگر آنکه قبل از (اتمام) آن (چهل روز) نشانه پاکی را ببیند، که در آنصورت غسل کرده و نمازش را می خواند، اما اگر بعد از چهل روز همچنان خون را مشاهده کند؛ در اینحالت اکثر اهل علم گفتند : بیشتر از چهل روز نمی تواند ترک نماز کند، و این قول اکثر فقهاء از جمله سفیان ثوری و ابن مبارک و شافعی و احمد و اسحاق است». "سنن الترمذي" (1/256).
همچنین در فتاوای هیئت دائمی افتاء آمده : «هرگاه زن نفساء قبل از اتمام چهل روز پاکی را ببیند، باید غسل کند و نماز بخواند و روزه بگیرد، و شوهرش می تواند با وی جماع کند.
اما اگر بعد از چهل روز همچنان خونریزی تداوم داشت، باید (از آن به بعد) خود را بعنوان پاک شده حساب کند؛ زیرا بر طبق صحیح ترین اقوال علماء؛ چهل روز نهایت مدت نفاس است، و خون بعد از چهلم بعنوان خون فاسد تلقی شده و حکم خون استحاضه را دارد، مگر آنکه مصادف باشد با عادت ماهیانه اش که در آنصورت بعنوان خون حیض تلقی شده و نماز و روزه را ترک کرده و جماع شوهرش با او حرام است». "فتاوى اللجنة الدائمة" (5/417) .
والله اعلم
وصلى الله على نبينا محمد وعلى اله وصحبه وسلم
سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com
|