دلیل سنت بودن ختنه چیست؟ ختنه زنان در چه حدی باشد؟
چه حديثي واجب بودن و يا سنت بودن ختنه زن را گفته است؟
راستش من معتقدم که اسلام هيچ وقت با علم مخالفت نکرده است و همه مسائل ديني توجيه علمي دارند. از اين رو من به عنوان يک پزشک معتقدم که ختنه در زنها باعث از بين بردن اندام جنسي زنها يا همان (کليتوريس) مي شود و اين باعث سرد مزاجي زن در رابطه جنسي با همسر مي شود و آيا اين واقعا يک نوع ظلم کردن در حق آن زن نيست مگه غريزه جنسي حق مسلم زن نيست..
لطفا خيلي دقيق تر به اين مسئله نگاه کنيد.
الحمدلله،
ختنه براي مردان واجب است ولي براي زنان واجب نيست؛ اما مشروع است؛ به دليل احاديث صحيح زير :
1- پيامبر صلي الله عليه وسلم فرمودند : « الْفِطْرَةُ خَمْسٌ: الْخِتَانُ، وَالاسْتِحْدَاد، وَقَصُّ الشَّارِبِ، وَتَقْلِيمُ الأَظْفَارِ، وَنَتْفُ الإِبِطِ » بخاري (5889) ومسلم (257).
يعني : «پنج چيز جزو سرشت و طينت پاک انسان است: ختنه کردن، تراشيدن موي شرمگاه، کوتاه کردن سبيل، کوتاه کردن ناخن، وکندن موي زير بغل».
اين حديث عام است و شامل مردان و زنان مي باشد.
2- درباره واجب شدن غسل از پيامبر صلي الله عليه وسلم روايت شده که فرمودند : «إِذَا جَلَسَ بَيْنَ شُعَبِهَا الأَرْبَعِ وَمَسَّ الْخِتَانُ الْخِتَانَ فَقَدْ وَجَبَ الْغُسْلُ» مسلم (349).
يعني : « هرگاه مرد بين رانهاي زن بنشيند و ختنه گاه مرد ختنه گاه زن را لمس کند و دخول کرد، غسل بر او واجب ميگردد (اگرچه مني هم خارج نشود) ».
پيامبر صلي الله عليه وسلم در اين حديث دو بار از لفظ "ختنه" استفاده کردند، يعني ختنه شوهر و ختنه زن، و اين دليلي بر آنست که زنان نيز بمانند مردان ختنه مي کردند.
3- حديث ديگري که در ضمن بيان حکمت ختنه زنان ذکر مي شود.
اما حکمت مشروعيت ختنه زنان؛ براي تعديل کردن شهوت زنان است نه از بين بردن آن! و اين حکم در حق آنان از باب کمال و تمام است نه ظلم کردن در حق آنان آنگونه که شما تعبير کرديد، در اينجا هدف زايل کردن شهوت زن نيست بلکه تخفيف آنست، زيرا ترک ختنه موجب تشديد شهوت او شده و سببي براي افتادن در حرام گشته، که در نهايت به زيان ثبات خانواده و اجتماع مي گردد، با اين وجود نبايد در ختنه زنان زياده روي کرد بگونه ايکه شهوت و غريزه آنان از حد وسط پايين تر آيد، براي همين در حديثي آمده که : زني از زنان مدينه ختنه مي کرد، پيامبر صلي الله عليه وسلم به وي متذکر شد که : « إذا ختنت فلا تنهكي فإن ذلك أحظى للمرأة وأحب إلى البعل»
يعني : «هرگاه زنان را ختنه کردي مراقب باشد که در بريدن مبالغه نکني، چرا که اين امر (عدم مبالغه) هم براي زن و هم شوهرش پسنديده تر است». سنن ابوداود (5271) و در "سلسلة الصحيحة" (722).
در اين حديث پيامبر صلي الله عليه وسلم از مبالغه در بريدن جزء بالاي آلت تناسلي زن (خروسک يا چوچوله) نهي کردند، و نهي از مبالغه براي دو علت است :
اول : مبالغه در بريدن باعث تضعيف شهوت زن از حالت اعتدال آن شده و در نهايت موجب کراهيت و سرد مزاجي وي براي جماع با شوهرش مي گردد، و حتي باعث بي رغبتي شوهرش در همبستري با وي مي شود، و اين چيزي نيست که مطلوب شريعت باشد.
دوم : مبالغه در بريدن باعث کاستن از شادابي و طراوت زن مي شود.
و زماني سرد مزاج بروز مي کند که در ختنه مبالغه کنند و بخواهند کوليتوريس را از ته ببرند!
در کتاب "دائرة المعارف فقهي" آمده : «ختنه زنان بوسيله بريدن قسمتي از پوست بالاي مخرج ادرار است که به آن خروسک گويند، و سنت آنست که نبايستي کل آنرا بريد بلکه تنها جزء (کوچکي) از آن بريده شود». "الموسوعة الفقهية" (19/28).
دکتر حامد غوابي درباره اين ادعا که ختنه زنان باعث سردي مزاج آنها مي شود، چنين اظهار نظر مي کند : «سردي مزاج جنسي دلايل زيادي دارد، و اين ادعايي که مطرح مي شود بر اساس تحقيقات صحيح در بين زنان ختنه شده و ختنه نشده نيست، مگر آنکه واقعا ختنه فرعوني صورت گيرد! يعني بخواهند کوليتوريس را بطور کامل ببرند، اين امر منجر به سرد مزاجي جنسي مي شود و البته با فرموده پيامبر رحمت صلي الله عليه وسلم مخالفت مي کند آنجا که فرمود : « در بريدن مبالغه نکن»». بنقل از مجله عربي : " لواء الإسلام " شماره 7 و 10 از مقاله "ختنه زنان".
بنابراين شريعت حد وسط را مطلوب دانسته؛ ترک ختنه موجب تشديد شهوت، و مبالغه در بريدن ختنه باعث کاستن از لذت جماع براي زن و کاستن از طراوت وي مي گردد.
با اين وجود علماي مذاهب درباره وجوب ختنه براي زنان دو راي متفاوت دارند :
اول : شافعيه و حنابله گفتند : براي زنان و مردان واجب است.
دوم : حنفيه و مالکيه گفتند : براي مردان و زنان مستحب است.
سوم : ختنه براي مردان واجب و براي زنان مستحب است، و اين قولي از امام احمد و بعضي از فقهاي مالکيه است.
نگاه کنيد به : "المجموع" (1/367)، حاشية ابن عابدين : (6 / 751)، "مواهب الجليل" (3/259)؛ "المغني" (1 / 63) و "فتاوى اللجنة الدائمة" (5/113).
راي راجح قول سوم است؛ يعني هرچند فوايدي در ختنه زنان نهفته است که مد نظر شريعت است، با اين وجود ترک آنرا موجب گناه ندانسته است، و براي اين مي گوئيم واجب نيست، چونکه امر به وجوب آن در احاديث وارد نشده تنها در مورد مشروع بودن آن آمده اند.
اما همين که شريعت ختنه زنان را مشروع دانسته خود بزرگترين حجت و دليل نزد مسلمانان است مبني بر اينکه اين امر ضرر و زياني به زنان نمي رساند، زيرا شريعت خود مخالف زيان رساندن به آدميان است، و چيزي که در آن ضرر نهفته باشد آنرا تشريع نمي کند.
درباره ديگر فوايد ختنه زنان چنين گفته شده است :
- جلوگيري از رايحه کريهي که به دليل تراکم گنديدگي در زير کوليتوريس بوجود مي آيد.
- کاهش ميزان بروز عفونت هاي مجاري ادراري .
- کاهش نسبت عفونت هاي دستگاه مجاري تناسلي .
منبع : " الختان " نوشته دكتر محمد علي البار.
والله اعلم
وصلى الله على نبينا محمد وعلى اله وصحبه وسلم
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com
|