Fri, 29 Mar 2024جمعه 10 فروردين 1403
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 8230683
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله، و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها، فأرم القوم، فقلت إي و الله يا رسول الله، إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون، فقال صلی الله علیه وسلم  : فلا تفعلوا، فإنما مثل ذلک کمثل شيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها و الناس ينظرون). «شايد در ميان شما مردي باشد که آنچه را با زنش انجام داده بگويد، و يا زني باشد که آنچه را با شوهرش انجام داده تعريف کند!؟ مردم ساکت شدند، گفتم : به خدا قسم اي رسول الله! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطان نري است که شيطان ماده‌اي را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».[آداب الزفاف 72]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعا الرجل امرأته إلي فراشه فلم تأته فبات غضبان عليها لعنتها الملائکة حتي تصبح) «هرگاه مرد از همسرش خواست تا در بسترش حاضر شود و همسرش امتناع ورزيد و شوهرش از او خشمگين شد، ملائکه تا صبح او را لعنت مي‌کنند». متفق عليه : بخاری (5194)، مسلم (1436) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (إذا دعا الرجل زوجته لحاجته فلتأته و إن کانت علي التنور) «هرگاه مرد همسرش را براي نيازش فرا خواند، بايد نزد او برود اگرچه بر تنور باشد (مشغول پخت و پز باشد)». ترمذی (1170)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايحل للمرأة أن تصوم و زوجها شاهد إلا بإذنه) «جايز نيست که زن در حضور شوهرش روزه بگيرد مگر به اجازه او».بخاری (5195)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ولاتنفق امرأة شيئا من بيت زوجها، إلا بإذن زوجها، قيل و لا الطعام؟ قال : ذلک أفضل أموالنا) «زن نبايد از مال شوهرش مصرف کند، مگر اينکه شوهرش به او اجازه دهد، گفته شد حتي غذا؟ فرمود : آن بهترين اموالمان است».[صحیح ابن ماجه 1875]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (فحقکم عليهن ألا يوطئن فرشکم من تکرهون، و لايأذن في بيوتکم لمن تکرهون) «حق شما بر زنانتان اين است که ناموستان را حفظ کنند و کسي را که دوست نداريد به خانه‌هايتان راه ندهند»

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خير النساء من تسرک إذا أبصرت، و تعطيک إذا أمرت، و تحفظ غيبتک في نفسها و مالک) «بهترين زنان زني است که وقتي به او نگاه مي‌کني، تو را خوشحال ووقتي که به او امر مي‌کني تو را اطاعت کند و در غياب تو حافظ خود و مال شما باشد». [صحیح ابن ماجه 3299].

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

حکم کار کردن شبانه زن در مرکز نگهداری از کودکان معلول

حکم کار کردن شبانه زن در مرکز نگهداری از کودکان معلول

همسرم در یک مرکز نگهداری کودکان معلول مشغول بکار است، و در بعضی اوقات او شیفت شبانه است، آیا این جایز است؟

 

الحمدلله،

ایرادی ندارد اگر زن در مجال نگهداری از کودکان معلول کار کند، و این کار پرفایده و مفیدی است و بخاطر آن ماجور است، چرا که لازمه کار وی احسان و یاری دادن این کودکان است.

اما بر زن لازمست که در آن مکان مقید به یکسری ضوابط شرعی باشد، از جمله :

1- زن به کار کردن محتاج باشد، مثلا نیاز به کمک خرج خانواده باشد تا خللهای وارده بر خانواده را پر کند.

2- کار باید مناسب طبیعت و فطرت و خلقت زن باشد، مانند پزشکی، پرستاری، معلمی، خیاطی و امثال اینها ..

3- محل کار باید فقط در بین زنان باشد و در آنجا اختلاطی با مردان درکار نباشد.

4- زن در وقت کارش بایستی ملتزم به حجاب شرعی کامل و صحیح باشد.

5- کار او نباید بگونه ای باشد که ناچار به سفر بدون محرم شود.

6- نباید رفتن او بر سر کار توأم با عملی حرام شود، مثل خلوت کردن با راننده، یا معطر ساختن خود بگونه ایکه به مشام مردان نامحرم برسد.

7- کار کردن او نباید موجب سختی و تضییع حقوق شوهر و فرزندانش شود.

و مادام این ضوابط مراعات شود، و شوهر راضی باشد ایرادی ندارد که در شیف شبانه کار کند، مگر آنکه احساس امنیت نکند که در آنصورت شایسته است از انجام کارشبانه پرهیز کند.

منبع : سایت (الإسلام سؤال وجواب).

 

والله اعلم

وصلى الله على نبينا محمد وعلى اله وصحبه وسلم

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com

 

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.