Mon, 07 Apr 2025دوشنبه 18 فروردين 1404
صفحه اصليخانوادهمقالات متفرقهفقه ازدواج و طلاقسوال و جوابكليپهاي صوتيكليپهاي تصويريکتابخانهدر باره ی سايت
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9455354
 
 
 

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (لاتنکح الأيم حتي تستأمر، ولاتنکح البکر حتي تستأذن، قالوا : يا رسول الله و کيف إذنها؟ قال : أن تسکت) «بيوه تا از او دستور نگرفتند ازدواج داده نشود، و دوشيزه هم تا از او اجازه گرفته نشود، به ازدواج کسي داده نشود. گفتند : اي رسول خدا، اجازه (رضايت) بکر چگونه است؟ فرمود : اين است که ساکت بماند». صحیح ابن ماجه (2100)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لانکاح إلا بولي و شاهدي عدل) «ازدواج بدون ولي و دو شاهد عادل صحيح نيست».صحیح ابن ماجه (7557)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (أيما امرأة لم ينکحها الولي فنکاحها باطل، فنکاحها باطل، فنکاحها باطل، فإن أصابها فلها مهرها بما أصاب منها، فإن اشتجروا فالسلطان ولي من لا ولي له) «هر زني که ولي او را ازدواج ندهد ازدواجش باطل است، ازدواجش باطل است، ازدواجش باطل است، پس اگر شوهرش با او نزديکي کرد بايد مهريه‌اش را به سبب نزديکي با او پرداخت کند، و اگر با هم مشاجره کردند حاکم سرپرست کسي است که سرپرست ندارد».ابن ماجه (1879)

******************

ابن عمر رضی الله عنه گفت : (نهي النبي صلی الله علیه وسلم  أن يبيع بعضکم علي بيع بعض، و لايخطب الرجل علي خطبة أخيه حتي يترک الخاطب قبله، أو يأذن له الخاطب). «پيامبر صلی الله علیه وسلم  از اينکه بعضي از شما بر معامله ديگري وارد شود، و يا اينه از زني خواستگاري کند که قبلاً برادرش (شخص ديگري) از او خواستگاري کرده، نهي کرده است مگر اينکه خواستگار اول منصرف شود يا به او اجازه دهد».بخاری (5142)

******************

از مغير بن شعبه روايت است: نزد پيامبر  صلی الله علیه وسلم رفتم و با او درباره زني که قصد خواستگاريش داشتم صحبت کردم، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (إذهب فانظر إليها، فإنه أجدر أن يؤدم بينکما) «برو او را نگاه کن چون اين امر رابطه بين شما را پايدارتر مي‌کند».نسایی (69/6) و ترمذی (1093)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم ‌فرمود :(إذا ألقي الله في قلب امري خطبة امرأة، فلابأس أن ينظر إليها) «اگر خداوند خواستگاري زني را به قلب کسي القا کرد، باکي نيست که به او نگاه کند».ابن ماجه (1864)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

آیا جایز است زن در محل مخصوص اقدام به فروش اجناس کند؟

آیا جایز است زن در محل مخصوص اقدام به فروش اجناس کند؟

 

الحمدلله،

زن می تواند خرید کند و بفروشد و قرض بگیرد و سهامدار شود و معاملات مباحی که مرد انجام می دهد را انجام دهد، زیرا الله متعال می فرماید : «أَحَلَّ اللّهُ الْبَيْعَ وَحَرَّمَ الرِّبَا » (بقره 275).

یعنی : «خدا بيع را حلال کرده، و ربا را حرام».

و این عام است؛ هم برای زنان حلال است و هم مردان، و زنان در صدر اسلام خرید و فروش می کردند و از آن منع نمی شدند.

با این وجود بر زن واجب است که حجاب شرعی را بنحو صحیح و کامل رعایت کند، و حرام است که خودآرائی کرده و زینتش را ظاهر نماید، یا خود را معطر سازد، و یا با مرد نامحرم خلوت کند یا بدون محرم سفر کند.

اگر این ضوابط مراعات شود، ایرادی ندارد که زن در مجال خرید و فروش فعالیت داشته باشد، مادام که حجاب داشته باشد و از خودنمائی و تبرج پرهیز نماید و ایستادن وی در مکانی موجب فتنه برای خود وی یا دیگران نشود، ایرادی بر آن نیست.

از علماء هیئت دائمی افتاء سوال شد : همسری دارم که مشتاق است در روز پنج شنبه در بازاری که مردان و زنان در آن جمع هستند اقدام به خرید و فروش کند، و او زن با شرم و حیایی هم هست، آیا برای من جایز است به همسرم اجازه آنرا بدهم؟

پاسخ دادند : «برای زن جایز است چنانچه نیازی باشد بقصد خرید و فروش به بازار برود، که البته می بایست تمام بدنش را با لباسی گشاد بپوشاند بگونه ایکه فرم اعضای بدنش را نمایان نکند و با مردان اختلاطی شک برانگیز (و فتنه آور) نداشته باشد. ولی اگر نیازی به خرید و فروش نباشد بهتر است آنرا ترک کند» فتاوى اللجنة الدائمة (13/17) .

منبع : سایت (الإسلام سؤال وجواب).

 

والله اعلم

وصلى الله على نبينا محمد وعلى اله وصحبه وسلم

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com

 

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.