Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445920
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (فحقکم عليهن ألا يوطئن فرشکم من تکرهون، و لايأذن في بيوتکم لمن تکرهون) «حق شما بر زنانتان اين است که ناموستان را حفظ کنند و کسي را که دوست نداريد به خانه‌هايتان راه ندهند»

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خير النساء من تسرک إذا أبصرت، و تعطيک إذا أمرت، و تحفظ غيبتک في نفسها و مالک) «بهترين زنان زني است که وقتي به او نگاه مي‌کني، تو را خوشحال ووقتي که به او امر مي‌کني تو را اطاعت کند و در غياب تو حافظ خود و مال شما باشد». [صحیح ابن ماجه 3299].

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (والمرأة راعية في بيت زوجها و مسئولة عن رعيتها) «وزن در خانه شوهرش نگهدار و در برابر زيردستانش مسئول است». متفق عليه : بخاری (893)، مسلم (1829).

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌فرمايد : (إياکم و الدخول علي النساء، قيل يا رسول الله : أفرأيت الحمو – و هو قريب الزوج کأخيه و ابن أخيه و عمه و ابنعمه و نحوهم – قال : الحموالموت). «از داخل شدن بر زنان بپرهيزيد، گفته شد اي رسول خدا! نظرت درباره حمو (نزديکان شوهر مانند برادر و پسر برادر و عمو و پسر عمو و مانند آنها) چيست؟ فرمود : حمو مرگ است».متفق عليه : بخاری (5232)، مسلم (2172)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌فرمايد : (من أتي حائضا أو امرأة في دبرها، أو کاهنا فصدقه بما يقول فقد کفر بما أنزل علي محمد) «هر کس در زمان قاعدگي يا از غير محل نسل با همسرش آميزش کند يا نزد کاهني برود و آنچه را (کاهن) مي‌گويد تصديق کند، به آنچه بر محمد صلی الله علیه وسلم  نازل شده کافر شده است».ابن ماجه (639)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد: (والذي نفسي بيده، ما من رجل يدعوا امرأته إلي فراشه فتأبي عليه إلا کان الذي في السماء ساخطا عليها حتي يرضي عنها). «قسم به ذاتي که جانم در دست او است هر مردي که همسرش را به بسترش فراخواند و او سرباز زند، ذاتي که در آسمان است از او ناراضي مي‌شود تا وقتي که شوهرش از او راضي شود».مسلم (1436)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

حکم پوشیدن لباسی که آمیخته از ابریشم و پارچه معمولی باشد

حکم پوشیدن لباسی که آمیخته از ابریشم و پارچه معمولی باشد

 

پيامبر (صلي الله عليه وسلم) ميفرمايد: هر چيزي كه زياد آن حرام باشد كم آن نيز حرام است. و در حديث ديگري فرموده اند كه: ابريشم براي مردان حرام است. در حالي كه حديثي ديده ام كه فكر كنم اسماء دختر امام ابوبكر رضي الله عنه به ايشان لباسي دادند كه سر آستين و مقداري از لباس ابريشمي بود و ايشان فرمودند اگر ابريشم به اين مقدار كم باشد مشكلي نداردو پوشيدند اگر روايات صحيح هستند.

 

الحمدلله،

حديثي که شما نقل کرده ايد که: (پيامبر صلي الله عليه وسلم ميفرمايد هر چيزي كه زياد آن حرام باشد كم آن نيز حرام است). ما عين يا مشابه اين حديث را سراغ نداريم که وارد شده باشد، آنچه که هست حديث زير است که فقط در رابطه با شراب آمده :

(کل مسکر حرام، و ما أسکر کثيره فقليله حرام) «هر مست‌کننده‌اي حرام است و هر چه مقدار زياد آن مست‌کننده باشد، مقدار اندک آن نيز حرام است». ابن ماجه (3392).

يعني اگر يک نوشيدني خوردن زياد آن باعث مستي گردد، در آنصورت خوردن کم آن هم حرام است، ولي تطبيق اين مسئله بر حرير نياز به دليل دارد، وانگهي شريعت پوشيدن لباس ابريشمي را بر مردان حرام کرده ولي لباسي که ترکيبي از مقدار اندکي ابريشم با پارچه غير ابريشمي باشد در حکم لباس ابريشم نيست، در کتاب "الحجه البالغه" دهلوي آمده است ‌كه درآنصورت اسم لباس (ابرشم) برآن اطلاق نمي‌شود و شايد براي نيازي باشد.

و حتي در صحيح بخارى و مسلم از انس رضي الله عنه روايت شده است كه پيامبر صلى الله عليه وسلم براى عبدالرحمن بن عوف و زبير اجازه داد كه حرير بپوشند، زيرا مبتلا به خارش بدن (بعلت حشره كنه) بودند.

و يا با وجود آنکه در حديث صحيح وارد شده که پيامبر صلي الله عليه وسلم فرمودند: «أُحِلَّ الذَّهَبُ وَالْحَرِيرُ لِإِنَاثِ أُمَّتِي وَحُرِّمَ عَلَى ذُكُورِهَا» صحيح نسائي (4754).

يعني: «طلا و ابريشم براي زنان امت من حلال قرار داده شده اند و براي مردان امت من حرام هستند»

با اين وجود در شرايط ضروري استفاده از طلا براي مردان جايز مي باشد، چنانکه عرفجة پسر اسعد روز جنگ "كُلاب" بينيش قطع شد و يك بينى نقره اى بجاى آن ساخت ولى اين بينى نقره گنديد و بو گرفت، پس پيامبر صلى الله عليه و سلم او را امر فرمود كه يك بينى طلايى را بجاى آن بسازد (روايت ابوداوود 4232).

بنابراين نتيجه مي گيريم استعمال طلا يا پوشيدن ابريشم در حالت ضرورت (مانند بيماري پوستي) و يا استفاده از تکه اي از آن براي پوشاندن قسمتهاي سوراخ لباس جايز است، در کتاب "فقه السنة" سيد سابق آمده است: « ..آنچه‌كه تا بحال در‌باره حرير و ديبا گفته شد، مربوط بحرير خالص بود و اما حرير مخلوط اگر بيشترش حرير باشد بنزد شافعيه، لباس آن حرام است‌، و اگر نيمه ياكمتر از آن‌، حرير بود، حرام نيست‌. چون اكثريت حكم‌ كل را دارد. امام نووي‌ گفته است‌: لباس مختلط از حرير و غيرآن‌، حرام نيست مگر اينكه وزن حرير بيشتر باشد».

و در كتاب "الحجة البالغة" دهلوي آمده است‌: چون در هنگام عذر مقصود از آن رفاه و اشرافيگري نيست‌، بلكه براي مداوا و شفا است‌. و ما اين احکام را از روي مجموع احاديث وارده درباره تحريم طلا و ابريشم براي مردان و نيز احاديث وارده درباره جواز استفاده آن دو در هنگام ضرورت درمي يابيم.

به فتواي (2424) و (5777) نيز مراجعه کنيد.

 

والله اعلم

وصلى الله على نبينا محمد وعلى اله وصحبه وسلم

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.