Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445928
 
 
 

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (أيما امرأة سألت زوجها الطلاق من غير ما بأس فحرام عليها رائحة الجنة) «هر زني که بدون سبب از شوهرش تقاضاي طلاق کند، بوي بهشت بر او حرام است». ترمذی (1199) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (المختلعات هن المنافقات) «زناني که خلع مي‌کنند (تقاضاي طلاق مي‌کنند) منافق‌اند».[صحیح ابن ماجه 6681]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله، و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها، فأرم القوم، فقلت إي و الله يا رسول الله، إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون، فقال صلی الله علیه وسلم  : فلا تفعلوا، فإنما مثل ذلک کمثل شيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها و الناس ينظرون). «شايد در ميان شما مردي باشد که آنچه را با زنش انجام داده بگويد، و يا زني باشد که آنچه را با شوهرش انجام داده تعريف کند!؟ مردم ساکت شدند، گفتم : به خدا قسم اي رسول الله! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطان نري است که شيطان ماده‌اي را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».[آداب الزفاف 72]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعا الرجل امرأته إلي فراشه فلم تأته فبات غضبان عليها لعنتها الملائکة حتي تصبح) «هرگاه مرد از همسرش خواست تا در بسترش حاضر شود و همسرش امتناع ورزيد و شوهرش از او خشمگين شد، ملائکه تا صبح او را لعنت مي‌کنند». متفق عليه : بخاری (5194)، مسلم (1436) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (إذا دعا الرجل زوجته لحاجته فلتأته و إن کانت علي التنور) «هرگاه مرد همسرش را براي نيازش فرا خواند، بايد نزد او برود اگرچه بر تنور باشد (مشغول پخت و پز باشد)». ترمذی (1170)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايحل للمرأة أن تصوم و زوجها شاهد إلا بإذنه) «جايز نيست که زن در حضور شوهرش روزه بگيرد مگر به اجازه او».بخاری (5195)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ولاتنفق امرأة شيئا من بيت زوجها، إلا بإذن زوجها، قيل و لا الطعام؟ قال : ذلک أفضل أموالنا) «زن نبايد از مال شوهرش مصرف کند، مگر اينکه شوهرش به او اجازه دهد، گفته شد حتي غذا؟ فرمود : آن بهترين اموالمان است».[صحیح ابن ماجه 1875]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (فحقکم عليهن ألا يوطئن فرشکم من تکرهون، و لايأذن في بيوتکم لمن تکرهون) «حق شما بر زنانتان اين است که ناموستان را حفظ کنند و کسي را که دوست نداريد به خانه‌هايتان راه ندهند»

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

شخص مسافری در روز رمضان درحالی به خانه اش بازمی گردد که روزه نیست، او پس از بازگشت با همسرش همبستر می شود، آیا بر وی یا همسرش کفاره لازم می گردد؟

شخص مسافری در روز رمضان درحالی به خانه اش بازمی گردد که روزه نیست، او پس از بازگشت با همسرش همبستر می شود، آیا بر وی یا همسرش کفاره لازم می گردد؟

 

الحمدلله،

هرگاه مسافر از سفرش بازگردد درحالیکه روزه نباشد، و یا زن حائضه ای در روز رمضان پاک گردد، امساک و پرهیز کردن از مبطلات روزه بر آنها لازم نیست، و این رای جمهور فقها (بجز ابوحنیفه) است.

اما مردانی که بنا به عذر شرعی روزه نبودند نباید با همسر خود که – مقیم – و روزه هست در روز رمضان جماع و همبستری کند، اگر کسی عمدا با همسرش جماع کند درحالیکه حکم حرمت آنرا می داند، او گناهکار است، زیرا وی زنش را به گناه (روزه خواری) دعوت و کمک کرده است اما کفاره بر مرد لازم نیست.

و اما درباره روزه زن :

- اگر زن در این همبستری معذور باشد؛ مثلا با اکراه و اجبار وادار شده باشد، یا فراموش کرده باشد، یا نسبت به حرمت آن جهل داشته، در اینحالت بر طبق رای راجح روزه او صحیح است و نیاز به قضاء و کفاره ندارد.

- اگر بر وی اکراه نبوده باشد و با رضایت خویش حاضر به همبستری شده باشد، در آنصورت بر طبق رای جمهور فقهاء روزه وی باطل است و گناهکار می باشد و می بایست کفاره بدهد؛ به دلیل روایتی که در صحیحین از پیامبر صلی الله علیه وسلم آمده که ایشان به مردی که با زنش در روز رمضان همبسر شده بود امر نمود تا کفاره بدهد، و اصل بر تساوی زن و مرد در احکام است بجز آنچه را که شارع با نص مستثنی کرده باشد.

 

والله اعلم

وصلی الله وسلم علی محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.