Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445930
 
 
 

پيامبر -صلى الله عليه وسلم- فرمود: (إذا دعي أحدکم إلي الوليمة فليأتها) «اگر يکي از شما به وليمه (عروسی که در آن امر خلاف شرع نباشد) دعوت شد، بايد براي آن بيايد». متفق عليه : بخاری (5173)، مسلم (1429)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (شر الطعام طعام الوليمة، يمنعها من يأتيها، و يدعي إليها من يأباها، و من لم يجب الدعوة فقد عصي الله و رسوله) «بدترين عذا، غذاي وليمه‌اي است که فقراي نيازمند از آن منع و ثروتمندان بي‌نياز به آن دعوت شوند، وکسي که دعوت وليمه را اجابت نکند به راستي نافرماني خدا و رسول او را کرده است». متفق عليه : مسلم (1432)، بخاري و مسلم اين حديث را بصورت موقوف از ابوهريره روايت کرده‌اند، بخاری (5177).

******************

از انس روايت است : (ما رأيت رسول الله صلی الله علیه وسلم  أولم علي امرأة ما أولم علي زينب، فإنه ذبح شاة) «نديده‌ام که پيامبر صلی الله علیه وسلم  به اندازه‌اي که براي زينب وليمه داده، براي ساير زنانش بدهد، او براي زينب يک گوسفند ذبح کرد». متفق عليه: مسلم (1428)، اين لفظ مسلم است، بخاری (5171

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  به عبدالرحمن بن عوف فرمود: (أولم ولو بشاة) «وليمه بده اگرچه گوسفندي باشد». متفق عليه : بخاری (5153)، مسلم (1427)

******************

بريده بن حصيب رضی الله عنه گفت: (لما خطب علي فاطمة رضي الله عنها قال : قال رسول الله صلی الله علیه وسلم  : إنه لابد للعرس من وليمة) «وقتي که علي از فاطمه رضي الله عنها خواستگاري کرد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : براي عروسي وليمه لازم است». صحیح ابن ماجه (2419)

******************

سنت است که مرد در هنگام آميزش با زن خویش بگويد : (بسم الله اللهم جنبنا الشيطان و جنب الشيطان ما رزقتنا) «به نام خدا، خداوندا! شيطان را از ما و از آنچه به ما عطا مي‌کني دور بگردان»، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (فإن قضي بينهما ولد لن يضره الشيطان أبدا) «اگر کودکي از آن دو متولد شود، شيطان هرگز به او ضرر نمي‌رساند». متفق عليه : بخاری (5165)، مسلم (1434)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

آیا اعتکاف با احتلام و استمناء و خروج مذی باطل می گردد و لازم به قضاء دارد؟

آیا اعتکاف با احتلام و استمناء و خروج مذی باطل می گردد و لازم به قضاء دارد؟

 

الحمدلله،

احتلام – خروج منی در خواب – تاثیری بر صحت اعتکاف ندارد، زیرا یک امر غیر اختیاری است، اما اگر خروج منی بر اثر استمناء باشد، علماء درباره باطل شدن اعتکاف اختلاف نظر دارند؛ و رای راجح آنست که باطل می گردد. امام نووی رحمه الله در کتاب "المجموع" می گوید: «اگر با دستش استمناء کند؛ چنانکه منی انزال نکند اعتکافش باطل نمی شود و خلافی در این باره نیست، اما اگر انزال کند؛ بغوی و رافعی گفتند: صحیح آنست که باطل می گردد».

و در کتاب "دائرة المعارف فقهی" چنین آمده: «نزد حنفیه و مالکیه و حنابله و شافعیه استمناء با دست اعتکاف را باطل می کند، بجز بعضی از شافعیه حکم به عدم بطلان داده».

اما خروج مذی اعتکاف را باطل نمی کند، امام ابن قدامه بعد از بیان حرمت تحریک عمدی شهوت گفته: «اگر کسی خود را تحریک کند و انزال کند اعتکافش باطل است، و اگر انزال نکند فاسد نمی شود، و این رای ابوحنیفه و شافعی در یکی از دو قول منتسب به اوست، و شافعی در جای دیگری گفته: در هر دو حالت (چه انزال کند یا نکند) اعتکاف باطل است، و امام مالک نیز آنرا باطل می داند، زیرا اقدام به تحریک شهوت حرام است و (چون این کار حرام را می کند) اعتکاف باطل است همانگونه که اگر انزال کند اعتکاف باطل است، ولی نزد ما (حنابله) اقدام به تحریک شهوت روزه و حج را باطل نمی کند و به همان ترتیب اعتکاف را نیز باطل نمی کند».

همچنین خروج ودی موجب باطل شدن اعتکاف نمی گرد.

و اما درباره قضای اعتکاف؛ اگر اعتکاف واجب باشد مانند کسی که بر خود نذر اعتکاف کرده، در آنصورت در صورت ابطال اعتکافش باید آنرا قضاء نماید؛ اما اگر اعتکافش سنت و مستحبه باشد، در آنصورت علما درباره وجوب قضای آن در صورت ابطالش اختلاف رای دارند: رای راجح نزد شافعیه و حنابله عدم قضای آن است.

علامه ابن عثیمین گفته: «قضای اعتکاف واجب نیست، زیرا خود اعتکاف سنت است، (و انجام عبادت سنت بدست خود شخص است) اگر خواست انجام دهد وگرنه ترک کند. و اما قضای اعتکاف برای کسی که موفق به انجامش نشده؛ اصل در فعل پیامبر صلی الله علیه وسلم تاسی از (افعال عبادی) ایشان است؛ اگر کسی عادت به اعتکاف داشته اما بخاطر وجود عذری موفق به اعتکاف رمضان نشده و در ماه شوال آنرا قضاء کرد، پس (عمل او صحیح بوده) زیرا پیامبر صلی الله علیه وسلم (که در شوال قضاء نموده) برای وی اسوه و قدوه است».

و در حدیث صحیح آمده که یکبار پیامبر صلی الله علیه وسلم اعتکاف رمضان را در ماه شوال قضاء نمودند.

 

والله اعلم

وصلی الله وسلم علی محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com

 

 

 

 

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.