Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445915
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لانکاح إلا بولي و شاهدي عدل) «ازدواج بدون ولي و دو شاهد عادل صحيح نيست».صحیح ابن ماجه (7557)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (أيما امرأة لم ينکحها الولي فنکاحها باطل، فنکاحها باطل، فنکاحها باطل، فإن أصابها فلها مهرها بما أصاب منها، فإن اشتجروا فالسلطان ولي من لا ولي له) «هر زني که ولي او را ازدواج ندهد ازدواجش باطل است، ازدواجش باطل است، ازدواجش باطل است، پس اگر شوهرش با او نزديکي کرد بايد مهريه‌اش را به سبب نزديکي با او پرداخت کند، و اگر با هم مشاجره کردند حاکم سرپرست کسي است که سرپرست ندارد».ابن ماجه (1879)

******************

ابن عمر رضی الله عنه گفت : (نهي النبي صلی الله علیه وسلم  أن يبيع بعضکم علي بيع بعض، و لايخطب الرجل علي خطبة أخيه حتي يترک الخاطب قبله، أو يأذن له الخاطب). «پيامبر صلی الله علیه وسلم  از اينکه بعضي از شما بر معامله ديگري وارد شود، و يا اينه از زني خواستگاري کند که قبلاً برادرش (شخص ديگري) از او خواستگاري کرده، نهي کرده است مگر اينکه خواستگار اول منصرف شود يا به او اجازه دهد».بخاری (5142)

******************

از مغير بن شعبه روايت است: نزد پيامبر  صلی الله علیه وسلم رفتم و با او درباره زني که قصد خواستگاريش داشتم صحبت کردم، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (إذهب فانظر إليها، فإنه أجدر أن يؤدم بينکما) «برو او را نگاه کن چون اين امر رابطه بين شما را پايدارتر مي‌کند».نسایی (69/6) و ترمذی (1093)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم ‌فرمود :(إذا ألقي الله في قلب امري خطبة امرأة، فلابأس أن ينظر إليها) «اگر خداوند خواستگاري زني را به قلب کسي القا کرد، باکي نيست که به او نگاه کند».ابن ماجه (1864)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (تزوجوا الودود الولود فإني مکماثر بکم الأمم) «با زنان محبت‌گر و بچه‌‌زا ازدواج کنيد؛ چون من در ميان امت‌ها به کثرت شما افتخار مي‌کنم».ابوداود (2035)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

با نامزدم دعوام شد، به پدر و مادرم گفتم که از این لحظه به بعد او خواهر من است ولی خودش حضور نداشت، الآن پشیمانم! حکمش چیست؟

با نامزدم دعوام شد، به پدر و مادرم گفتم که از این لحظه به بعد او خواهر من است ولی خودش حضور نداشت، الآن پشیمانم! حکمش چیست؟

 

الحمدلله،

حضور داشتن همسرتان در اینجا تاثیری بر اصل موضوع ندارد، مهم نیت و همینطور کلام شما است که بر چه الفاظی جاری می شود؟ و این لفظی که شما بکار بردید بعنوان طلاق قلمداد نمی شود، بلکه ظهار غیر صریح است، و ظهار غیر صریح بستگی به نیت شوهر دارد، و نیت او می تواند بر سه منظور باشد :

1- با گفتن آن اراده ظهار داشته (زنش بر او حرام باشد همانگونه که خواهرش بر وی حرام است، در اینحالت ظهار است و باید کفاره بدهد).

3- در تکریم و احترام بمانند خواهرش است (مثلا می گوئید او همچون خواهرم برایم محترم و گرامی است، این ظهار نیست و کفاره ای هم ندارد).

و این به نیت شما – در لحظه گفتن آن لفظ – بستگی دارد که کدامیک از سه مورد مذکور است، البته قرائنی هم دلالت بر نیت می کند، مثلا وقتی انسان در وقت مشاجره به همسرش چنین سخنی بگوید، این دلالت بر حالت اول (ظهار) دارد نه حالت دوم ..

می توانید برای توضیحات بیشتر فتوای (7270) مراجعه کنید.

 

والله اعلم

وصلى الله على نبينا محمد وعلى اله وصحبه وسلم

سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com

 

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.