Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445908
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعا الرجل امرأته إلي فراشه فلم تأته فبات غضبان عليها لعنتها الملائکة حتي تصبح) «هرگاه مرد از همسرش خواست تا در بسترش حاضر شود و همسرش امتناع ورزيد و شوهرش از او خشمگين شد، ملائکه تا صبح او را لعنت مي‌کنند». متفق عليه : بخاری (5194)، مسلم (1436) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (إذا دعا الرجل زوجته لحاجته فلتأته و إن کانت علي التنور) «هرگاه مرد همسرش را براي نيازش فرا خواند، بايد نزد او برود اگرچه بر تنور باشد (مشغول پخت و پز باشد)». ترمذی (1170)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايحل للمرأة أن تصوم و زوجها شاهد إلا بإذنه) «جايز نيست که زن در حضور شوهرش روزه بگيرد مگر به اجازه او».بخاری (5195)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ولاتنفق امرأة شيئا من بيت زوجها، إلا بإذن زوجها، قيل و لا الطعام؟ قال : ذلک أفضل أموالنا) «زن نبايد از مال شوهرش مصرف کند، مگر اينکه شوهرش به او اجازه دهد، گفته شد حتي غذا؟ فرمود : آن بهترين اموالمان است».[صحیح ابن ماجه 1875]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (فحقکم عليهن ألا يوطئن فرشکم من تکرهون، و لايأذن في بيوتکم لمن تکرهون) «حق شما بر زنانتان اين است که ناموستان را حفظ کنند و کسي را که دوست نداريد به خانه‌هايتان راه ندهند»

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خير النساء من تسرک إذا أبصرت، و تعطيک إذا أمرت، و تحفظ غيبتک في نفسها و مالک) «بهترين زنان زني است که وقتي به او نگاه مي‌کني، تو را خوشحال ووقتي که به او امر مي‌کني تو را اطاعت کند و در غياب تو حافظ خود و مال شما باشد». [صحیح ابن ماجه 3299].

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (والمرأة راعية في بيت زوجها و مسئولة عن رعيتها) «وزن در خانه شوهرش نگهدار و در برابر زيردستانش مسئول است». متفق عليه : بخاری (893)، مسلم (1829).

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

وقتی خانواده ام را نصیحت می کنم از من نمی پذیرند، چکار کنم؟

وقتی خانواده ام را نصیحت می کنم از من نمی پذیرند، چکار کنم؟

من وقتي خانواده و برادرانم را نصيحت مي‌کنم، آنها نمي‌پذيرند و سخنم را قطع مي‌کنند، و برايم سخت مي‌گذرد، من بايد چکار کنم؟

 

الحمدلله،

اين چيزي است که خيلي پيش مي‌آيد، و بسياري به اين شکل تو گرفتار اند، و مردان و زنان زيادي از اين مشکل شکايت دارند، به خاطر اين است که بعضي از مردم وقتي به راه خدا دعوت داده مي‌شوند، گمان مي‌کنند که هدف دعوتگر فقط اين است که او را تحت سلطه و تابع دستور خويش قرار دهد و يا از او انتقام بگيرد، و چنين گمان‌هايي بي‌شک از طرف شيطان به ذهن وارد مي‌شود.

هدف دعوتگر به راه خدا جز اصلاح و هدايت برادرانش به حق، چيزي ديگر نيست. بنابراين، من به اين پرسشگر محترم مي‌گويم که: صبر کن و از خداوند چشمداشت پاداش داشته باش، و بدان که هر آزاري به تو در راه دعوت مي‌رسد به خاطر آن خداوند به تو پاداش مي‌دهد، و اگر دعوت دعوتگر مورد پذيرش مردم واقع شود، او وظيفة خويش را انجام داده و به خاطر هدايت‌شدن مردم خداوند به او پاداش نيک خواهد داد، زيرا پيامبر صلي الله عليه وسلم به علي بن ابي طالب رضي الله عنه فرموده است: «به آرامي به راهت ادامه بده، سوگند به خدا اگر خداوند به وسيلة تو يک نفر را هدايت کند، برايت از شتران سرخ‌مو بهتر است». بخاري (2942) و مسلم (2406).

و اگر سخن دعوتگر مورد قبول واقع نشود، و در راه خدا دچار اذيت و آزار شود، خداوند به او دو پاداش خواهد داد، يکي پاداش دعوت‌دادن به راه خدا، و يکي پاداش اذيت‌شدن در راه خداوند متعال.

پيامبران عليهم السلام مورد اذيت و آزار قرار گرفتند، اما صبر نمودند، همانطور خداوند متعال به پيامبرش فرموده است: « وَلَقَدْ كُذِّبَتْ رُسُلٌ مِّن قَبْلِكَ فَصَبَرُواْ عَلَى مَا كُذِّبُواْ وَأُوذُواْ حَتَّى أَتَاهُمْ نَصْرُنَا» [انعام: 34]. يعني: «پيغمبران فراواني پيش از تو تکذيب شده اند و در برابر تکذيب‌ها شکيبائي کرده اند، و اذيت و آزار شده اند تا ياري ما ايشان را دريافته است».

و تو اي برادر بزرگوار، نبايد اذيت و آزاري که از طرف مردم به تو در راه دعوت به خدا مي‌رسد، تو را از گفتن حق باز دارد، يا باعث عقب‌نشيني تو از ميدان دعوت شود، زيرا فردي به چنين حالتي گرفتار مي‌آيد که ايمانش راسخ و محکم نباشد، همانطور که خداوند متعال فرموده است: « وَمِنَ النَّاسِ مَن يَقُولُ آمَنَّا بِاللَّهِ فَإِذَا أُوذِيَ فِي اللَّهِ جَعَلَ فِتْنَةَ النَّاسِ كَعَذَابِ اللَّهِ» [عنکبوت: 10]. يعني: «در ميان مردم کساني هستند که مي‌گويند: ايمان آورده ايم، اما هنگامي که به خاطر خدا مورد اذيت و آزار قرار گرفتند شکنجه مردمان را همسان عذاب خدا مي‌شمارند».

من به اين برادر سفارش مي‌کنم که دعوت‌دادن به راه خدا را ادامه دهد و نااميد نشود. و به خانواده‌اش توصيه مي‌کنم که بايد حق را بپذيرند، چه گويندة آن از آنها کوچکتر باشد يا هم سن آنها يا بزرگتر از آنها باشد.

 

منبع : کتاب « قواعد و رهنمونهاي بيداري اسلامي».

از فتاوي و نصائح علامه شيخ محمد صالع بن العثيمين رحمه الله تعالي

جمع آوري توسط : ابوانس علي بن حسين ابولوز

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.