Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445907
 
 
 

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (أيما امرأة سألت زوجها الطلاق من غير ما بأس فحرام عليها رائحة الجنة) «هر زني که بدون سبب از شوهرش تقاضاي طلاق کند، بوي بهشت بر او حرام است». ترمذی (1199) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (المختلعات هن المنافقات) «زناني که خلع مي‌کنند (تقاضاي طلاق مي‌کنند) منافق‌اند».[صحیح ابن ماجه 6681]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله، و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها، فأرم القوم، فقلت إي و الله يا رسول الله، إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون، فقال صلی الله علیه وسلم  : فلا تفعلوا، فإنما مثل ذلک کمثل شيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها و الناس ينظرون). «شايد در ميان شما مردي باشد که آنچه را با زنش انجام داده بگويد، و يا زني باشد که آنچه را با شوهرش انجام داده تعريف کند!؟ مردم ساکت شدند، گفتم : به خدا قسم اي رسول الله! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطان نري است که شيطان ماده‌اي را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».[آداب الزفاف 72]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعا الرجل امرأته إلي فراشه فلم تأته فبات غضبان عليها لعنتها الملائکة حتي تصبح) «هرگاه مرد از همسرش خواست تا در بسترش حاضر شود و همسرش امتناع ورزيد و شوهرش از او خشمگين شد، ملائکه تا صبح او را لعنت مي‌کنند». متفق عليه : بخاری (5194)، مسلم (1436) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (إذا دعا الرجل زوجته لحاجته فلتأته و إن کانت علي التنور) «هرگاه مرد همسرش را براي نيازش فرا خواند، بايد نزد او برود اگرچه بر تنور باشد (مشغول پخت و پز باشد)». ترمذی (1170)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايحل للمرأة أن تصوم و زوجها شاهد إلا بإذنه) «جايز نيست که زن در حضور شوهرش روزه بگيرد مگر به اجازه او».بخاری (5195)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ولاتنفق امرأة شيئا من بيت زوجها، إلا بإذن زوجها، قيل و لا الطعام؟ قال : ذلک أفضل أموالنا) «زن نبايد از مال شوهرش مصرف کند، مگر اينکه شوهرش به او اجازه دهد، گفته شد حتي غذا؟ فرمود : آن بهترين اموالمان است».[صحیح ابن ماجه 1875]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (فحقکم عليهن ألا يوطئن فرشکم من تکرهون، و لايأذن في بيوتکم لمن تکرهون) «حق شما بر زنانتان اين است که ناموستان را حفظ کنند و کسي را که دوست نداريد به خانه‌هايتان راه ندهند»

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

خواستگارم درباره داشتن موبایل، و رفتن به بیرون خانه و اشتغال، و شرکت دادن زن در تصمیمات زندگی سختگیری می کند.

خواستگارم درباره داشتن موبایل، و رفتن به بیرون خانه و اشتغال، و شرکت دادن زن در تصمیمات زندگی سختگیری می کند.

 

من 22 سال دارم يه خواستگار دارم که پسري مذهبي است البته تو اينترنت با هم اشنا شديم منم دختري مذهبيم و هميشه دوست داشتم با پسري با ايمان و غيرتي ادواج کنم تقريبا 3 ماه از اشنايي ما ميگذرد چند باري قرار شد همدیگر را ببينيم ولي به خاطر يه سري مشکلات نتونستيم اون پدرش فوت کرده و عين خودم 22 سال دارد کلا سرپرستي يک خانواده ي 4 نفري بر عهده ي اوست تو اين مدت که با هم حرف زديم اخلاقش دستم اومده اون زيادي سختگيره و تند ميگيره خودشم ميگه که من سختگيرم و نميتونم عوض بشم به من ميگه من تا به امروز به خواهرم که 3 سال از خودش بزرگتره اجازه ندادم موبايل داشته باشه چون تحمل ندارم ببينم داره با يه نفر حرف ميزنه يا مزاحم داره ميگه اگه تو هم بيايي گوشيتو ازت ميگيرم يا ميگه مني که تا الان تو خانواده اي بزرگ شدم که تا حدي ازادي داشتم و هميشه کاراي خودمو خودم انجام دادم حتي اگه تو بيرون از خونه باشه حق ندارم بعد از ازدواج از خونه برم بيرون مگر اينکه همراه خودش باشه يا حق ندارم تو بيرون از خونه کار کنم البته ناگفته نماند من الان دانشجوي ترم 6 هستم خونوادم ام انتظار دارن اين درس خوندنم بيفايده نمونه و تو بيرون کار کنم ولي اين پسر با کار زن تو بيرون به شدت مخالفه ميگه زن نبايد تو بيرون باشه نامحرم هر لحظه دنبالشه و مردم چيز خوبي نميگن و اين براي شوهر خيلي دردناکه يا ميگه تو حق نداري ارتباط اجتماعيت زياد باشه من تحمل ندارم.

خلاصه نميدونم داره زيادي سختگيري ميکنه يا تو دين مقدس اسلام زن واقعا بايد اينطوري باشه عزيزان من دوست دارم درست همون طور که دين براي زن حق زندگي گذاشته و براش راهو نشون داده زندگي کنم حالا هر طور که باشه .

از شما ميخوام راهنماييم کنيد ايا حرفاي اين پسر سختگيريه يا درسته؟ ايا من از نظر قران و خدا اجازه دارم تو بيرون کار کنم ؟ اجازه دارم موبايل داشته باشم؟ اجازه دارم هر وقت لازم شد تنهايي بيرون برم؟ اجازه دارم تو همه ي مسائل مربوط به زندگيمون تو تصميماش دخالت کنم؟ چون اون ميگه تو نبايد زياد تو کاراي من دخالت کني تصميم هميشه با منه تو ميتوني مشاوره کني ولي تصميم گيري نه ، احساس ميکنم چون از بپگي که پدرش فوت کرده سرپرست خونواده بوده دوست داره هميشه قدرت داشته باشه و حکومت کنه تا امروز که اينطوري خودشو به من نشون داده من بايد هميشه بهش بله چشم بگم ولي من زندگي ميخوام نه بردگي و نوکري خواهش ميکنم راهنماييم کنيد.

 

الحمدلله،

از اينکه شما خواهر گرامي ابراز علاقه کرديد تا راهنمايي دين را درباره زن مسلمان بدانيد، و ابراز دوستي کرديد که بر اساس شريعت عمل کنيد، اين خود جاي حمد و شکر الهي دارد و اميد است الله متعال راه درست را بر شما نمايان ساخته و در عمل نيز شما را توفيق بفرمايد، فراموش نکنيم که هدف از زندگي ما در اين دنيا توجه بيش از حد به امورات دنيوي نيست، بلکه دنيا، دار آزمايش و امتحان است نه سراي بقاء، پس قطعا يک انسان عاقل از کمبودها و کاستيهاي دنيوي نااميد و ناراحت نمي شود بلکه مي کوشد که توشه اي براي آخرتش مهيا کند.

ما با توجه به مطالبي که شما براي ما نوشتيد نکاتي را ذکر مي کنيم و اميد است مورد توجه شما قرار بگيرد.

اول: بايد بدانيم که يک دختر و پسر مسلمان نامحرم با همديگر ارتباط برقرار نمي کنند، چه ديداري باشد يا تلفني يا اينترنتي، و شما ظاهرا از طريق اينترنت رابطه داشتيد که اين امر شايسته دو مسلمان نبود و حتي قصد ارتباط ديداري داشتيد، که به شما يادآوري مي کنيم اين اعمال مخالف با شرع هستند. شما که اکنون قصد ازدواج داريد بايد از طريق خواستگاري رسمي و با اطلاع و حضور خانواده ها با هم درباره زندگي آينده سخن بگويد، اما در خلوت سخن گفتن شرعي نيست، و ارتباط اينترنتي در حکم خلوت کردن است، و پيامبر خدا صلي الله عليه وسلم فرمودند:

«ما خلا رجل بامرأة إلا كان الشيطان ثالثهما» (روايت امام احمد 26/1).

 يعنى: هيچ مردى نيست كه با زن (نامحرمى) خلوت كند مگر اينكه شيطان شخص سوم بين آنها خواهد بود (تا آنها را وسوسه کند).

پس اکنون شما نبايد بيش از اين به اين رابطه تداوم بخشيد و اگر قصد ازدواج داريد بايد با اطلاع و حضور خانواده ها با هم سخن بگوئيد.

دوم: استفاده زنان از موبايل بستگي به طرز استفاده آنها دارد؛ اگر از در نيفتادن در فتنه در امان هستند و توانايي مقابله با مشکلات آنرا دارند، ايرادي ندارد که زنان از موبايل استفاده کنند. مثلا بيشتر گوشي ها سيستم فيلترينگ دارند و زن مسلمان مي تواند براي در امان ماندن فقط يکسري از شماره تلفنهاي نزديکان و خانواده خود را به گوشي معرفي کند تا فقط اين شماره ها اجازه تماس داشته باشند. بنابراين اگر زن مسلمان بگونه اي امن از موبايل استفاده کند و از خطرات آن در امان باشد، مي تواند از موبايل استفاده کند.

سوم: بيرون رفتن زن به بازار و يا مکاني خارج از خانه بايد همراه با دو شرط باشد:

1- شوهرش مطلع و راضي باشد.

2- همراه با يک محرم باشد.

با رعايت اين دو مورد زن مي تواند با رعايت حجاب کامل بيرون رود و کارهاي خود را انجام دهد.

چهارم: کارکردن زن در بيرون خانه جايز نيست مگر آنکه دو مورد زير وجود داشته باشد:

1- زن کسي را ندارد که نفقه اش را تامين کند و مجبور است براي امرار معاش در بيرون کار کند.

2- و يا اگر مشکل امرار معاش ندارد، بشرطي که در يک محيط کاملا زنانه کار و اشتغال يابد جايز است.

پس اگر شما بعنوان يک دختر مسلمان در آينده در يک محيط کاملا زنانه – مانند مدرسه دخترانه – مشغول شديد شرعا مرتکب حرام نشديد مگر آنکه شوهرتان راضي نباشد که در آنصورت رضايت شوهر ارجحيت دارد، زيرا اطاعت از شوهر واجب است و پيامبر صلي الله عليه وسلم مي فرمايد: «إذا صلت المرأة خمسها، و صامت شهرها، و حفظت فرجها، و أطاعت زوجها، قيل لها ادخلي الجنة من أي أبوابها شئت». صحيح ابن ماجه (660).

يعني: «اگر زن نمازهاي پنجگانه را بجا آورد و روزه رمضان را بگيرد و از زنا و فحشا دوري کرده و از شوهرش اطاعت کند به او گفته مي‌شود از هر دري از درهاي بهشت که مي‌خواهي داخل شو».

پس کسب رضايت شوهر در کار بيرون منزل لازم است، و بدانيد که زندگي نيک و پسنديده آنست که زوجين با هم تفاهم و نسبت به هم خشنود باشند، نه آنکه با درگيري و اختلاف با هم زندگي خود را ادامه دهند، اگر واقعا اشتغال زن در بيرون منزل باعث اختلاف خانوادگي مي شود قطعا يک زن مسلمان براي تداوم زندگي خود از کارش چشم پوشي مي کند و يک ارزش را فداي ارزش بزرگتري مي کند.

پنجم: دخالت و نظر دادن زن در خانواده امري نيک و پسنديده است، بشرطيکه افراط و تفريط نشود، اما از آنجائيکه الله متعال مرد را سرپرست خانواده کرده است، لذا اگر احيانا در تصميم نهايي شوهر نظر همسرش را نپسنديد، زن نبايد بخاطر آن ايجاد اختلاف کند  بلکه به تصميم شوهرش احترام بگذارد تا بنيان خانواده سست و ضعيف نشود و اتحاد و همبستگي بين اعضاي خانواده مستحکم تر شود. الله متعال مي فرمايد: «الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاء » (نساء 34).

يعني: مردان، سرپرست و نگهبان زنانند.

اينکه زن به تصميم نهايي توسط شوهرش احترام مي گذارد و از شوهرش در معروف اطاعت مي کند، اين نوکري نيست، بلکه اين اطاعت از امر شريعت است که اطاعت از شوهر را واجب گردانيده است، بايد با اين ديد به قضيه نگاه کنيد که اطاعت شما از شوهرتان – در معروفات – در حقيقت لبيک گفتن به حديث زير است:

«إذا صلت المرأة خمسها، و صامت شهرها، و حفظت فرجها، و أطاعت زوجها، قيل لها ادخلي الجنة من أي أبوابها شئت». صحيح ابن ماجه (660).

يعني: «اگر زن نمازهاي پنجگانه را بجا آورد و روزه رمضان را بگيرد و از زنا و فحشا دوري کرده و از شوهرش اطاعت کند به او گفته مي‌شود از هر دري از درهاي بهشت که مي‌خواهي داخل شو».

آنگاه است که زن مي تواند اميدوار باشد که در قيامت مشمول رحمت و مغفرت الهي قرار گيرد و بهشت را نصيب خود کند.

شريعت اسلام در خانواده يک سرپرست گذاشته تا بنيان خانواده را مستحکم کند، و اطاعت ساير اعضاء از سرپرست خانواده باعث تداوم و سلامت خانواده خواهد شد و از فروپاشي جلوگيري مي کند، همانگونه که يک رهبر خوب در يک کشور منجر به پيشرفت آن ملت خواهد شد بشرطيکه مردمان آن ملت بر عليه حاکم خود شورش و نافرماني نکنند مگر در معصيت و گناه که نبايد اطاعت شود.

اين نکاتي بود که باتوجه به مطالب شما ذکر کرديم، در آخر به شما خواهر محترم توصيه مي کنيم که هيچگاه دين و اوامر شريعت را فداي تمايلات نفساني نکنيد چرا که ما و شما در آزمايش هستيم و هرکس به امر شريعت پايبند باشد راه نجات را پيموده است.

و سخت گيري آن مرد شايد بخاطر ناملايمات و مشاهدات اجتماعي وي باشد که وي را به آن سمت کشانيده است هرچند بيشتر نظرات او صحيح است اما با لفظي تند بيان کرده، و يا بعضي از نظرياتش که هرچند شريعت ممنوع نکرده اما اگر او شوهر شما شود و باز بر آن خواسته ها اصرار بورزد شما بايد بخاطر اطاعت از شوهر به خواسته هاي او جامه عمل بپوشانيد تا هم از فروپاشي خانواده جلوگيري شود و هم به حديث فوق عمل کرده باشيد.

ما به اينگونه مردها توصيه مي کنيم که مواردي را که شريعت منع نکرده بر زنان سخت نگيرند، و سعي کنند با اتخاذ تدابيري بر بعضي از نگراني هاي خود فايق آيند تا بر زن و فرزندانشان فشار وارد نشود.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد وعلى آله وأصحابه والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.