Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445952
 
 
 

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (يا معشر الشباب من استطاع منکم الباءة فلتزوج، فإنه أغض للبصر و أحصن للفرج، و من لم يستطع فعليه بالصوم، فإنه له وجاء) «اي جماعت جوانان هر کس از شما توانايي ازدواج را دارد ازدواج کند؛ زيرا ازدواج بهتر چشم را (از حرام) مي‌پوشاند و بهتر فرج را (از حرام) محافظت مي‌کند، و کسي که نتوانست (ازدواج کند) بايد روزه بگيرد؛ چون روزه شهوت جنسي او را کم مي‌کند».متفق عليه: بخاری (5066)، مسلم (1400)

******************

از ابوهريره روايت است که: (أن امرأة جائت إلي النبي صلی الله علیه وسلم  فقالت : يا رسول الله، إن زوجي يريد أن يذهب بابني و قد سقاني من بئر أبي عتبة، و قد نفعني. فقال رسول الله صلی الله علیه وسلم  : هذا أبوک، و هذه أمک، فخذ بيد أيهما شئت. فأخذ بيد أمه، فانطلقت به) «زني نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد و گفت : اي رسول خدا! شوهرم مي‌خواهد پسرم را از من بگيرد در حالي که پسرم از چاه ابي عتبه برايم آب آورده و به من کمک کرده است. پيامبر صلی الله علیه وسلم  به پسر فرمود : اين پدرت است و اين هم مادرت، دست هر کدام از آنها را که مي‌خواهي بگير، پس دست مادرش را گرفت، پس مادرش او را با خود برد».ابوداود (2260)

******************

از عمرو بن شعيب از پدرش از جدش روايت است که زني گفت: اي رسول خدا! شکمم ظرف حمل اين پسر بود، و پستانهايم برايش شيردان و آغوشم مأواي او بود، پدرش مرا طلاق داده و مي‌خواهد او را از من بگيرد. پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (أنت أحق به مالم تنکحي) «تا زماني که ازدواج نکني تو سزاوارتر به پسرت هستي».ابوداود (2259)

******************

از ابن عباس رضی الله عنه  روايت است : زن ثابت بن قيس بن شماس نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد و گفت : اي رسول خدا! من نسبت به دين و اخلاق ثابت ايرادي ندارم، ولي از کفران و ناسپاسي با او مي‌ترسم – چون او را دوست ندارم - پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (فتردين عليه حديقته) «آيا باغش را به او پس مي‌دهدي؟ گفت : بله، پس باغ را به او پس داد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  به ثابت دستور داد تا از او جدا شود».بخاری (5276)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ثلاث جدهن جد، و هزلهن جد : النکاح و الطلاق و الرجعة) «سه چيز است که شوخي و جدي در آنها، جدي است : نکاح، طلاق و رجوع کردن».ابوداود (2180)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

والدینم مخالف هستند که برای دانشگاه به شهر دیگری بروم، آیا اجازه آنان ضرورت دارد؟

والدینم مخالف هستند که برای دانشگاه به شهر دیگری بروم، آیا اجازه آنان ضرورت دارد؟

 

نتايج کنکور اعلام شد و نتيجه من خوب درامد يعني رتبه من طوري شده که دانشگاه هاي خوب کشور هم ميتونم بروم اما پدر و مادرم اجازه نميدهند که من به شهر ديگري براي تحصيل بروم، آیا من بايد به حرفشان گوش بدهم و موقعيت تحصيل در دانشگاه هاي خوب (به عنوان مثال شهر تهران) را از دست بدم؟؟

 

الحمدلله،

خداي متعال اطاعت فرزندان از والدين را واجب کرده، و اطاعت از والدين جزوي از احسان در حق آنهاست که مي فرمايد: « وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْنًا» (عنکبوت 8).

يعني: ما به انسان توصيه کرديم که به پدر و مادرش نيکى کند.

پس شما بعنوان فرزند مي بايست از والدين خود اطاعت کنيد، مگر آنکه به امر خلاف شرعي توصيه کنند که اطاعت نمي شوند. اما در امورات مشروع – مانند هجرت براي تحصيل – مي بايست از والدين اطاعت نمود، و حال که آنها اجازه رفتننمي دهند شما مي بايست از خواسته آنها پيروي کنيد، و يا بطريقي مشروع اجازه آنها را بدست آوريد، مثلا با واسطه يک از اعضاي فاميل که داراي نفوذ نزد والدين شما باشد کمک بگيريد، بهر حال براي رفتن به شهر محل تحصيل دلخواه مي بايست والدين خود را قانع کنيد، در غير اينصورت به خواسته والدين خود عمل کنيد که قطعا خشنودي خداي متعال در آن مي باشد.

اسحاق بن راهويه رحمه الله گفته: «هرکس بقصد تحصيل علم سفر کند؛ براي سفر کردن لازمست که از والدين کسب اجازه نمود، زيرا کسب علم فضيلت است (نه فرض)، و امورات مستحب جز با اجازه والدين انجام نمي شوند». مسائل الإمام أحمد وإسحاق بن راهويه " (9 / 4654 ، 4655).

و مشهور است که امام ذهبي مدت طويلي را بخاطر عدم رضايت والدينش نتوانست براي طلب علم سفر کند، و ايشان بخاطر نيکي در حق والدينش از خواسته خود گذشت کردند تا آنکه خداي متعال فرصت آنرا برايش فراهم ساخت. "معرفة القراء الكبار" (ص 551).

و شما را آگاه کنيم که الله متعال مي فرمايد: «َعَسَى أَن تَكْرَهُواْ شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ وَعَسَى أَن تُحِبُّواْ شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَّكُمْ وَاللّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ» (بقره 216).

يعني: چه بسا چيزى را خوش نداشته باشيد، حال آن که خيرِ شما در آن است. و يا چيزى را دوست داشته باشيد، حال آنکه شرِّ شما در آن است. و خدا مى‏داند، و شما نمى‏دانيد.

از اينرو شما مي توانيد دعا کنيد که: بار الها!چنانچه رفتنم بنفع و صلاح دنيا و آخرتم هست، پس والدينم را قانع کن که به من اجازه رفتن دهند، و اگر ماندنم بنفع دنيا و آخرتم هست، پس فکر رفتن را از سرم دور کن و مرا بر ماندن قانع بفرما..

اين دعا بهترين چيزي است که در اين شرايط مي تواند راهگشا باشد، و بياد داشته باشيد چه بسا جوانان متديني که پس از قبولي در دانشگاه و مهاجرت به شهرهاي دور و همنشيني با جوانان فاسق و بي دين، دچار انحراف در فکر و اخلاق شدند، و مدرک تحصيلي را به آخرت خود فروختند، مشمول آيه زير گشتند :

« أُولَئِكَ الَّذِينَ اشْتَرَوُاْ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا بِالآَخِرَةِ فَلاَ يُخَفَّفُ عَنْهُمُ الْعَذَابُ وَلاَ هُمْ يُنصَرُونَ» (بقره 86).

يعني: اينها همان کسانند که آخرت را به زندگى دنيا فروخته‏اند؛ از اين رو (در قيامت) عذاب آنها تخفيف داده نمى‏شود؛ و کسى آنها را يارى نخواهد کرد.

 

والله اعلم

وصلى الله على نبينا محمد وعلى اله وصحبه وسلم

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.