Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445950
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم ‌فرمود :(إذا ألقي الله في قلب امري خطبة امرأة، فلابأس أن ينظر إليها) «اگر خداوند خواستگاري زني را به قلب کسي القا کرد، باکي نيست که به او نگاه کند».ابن ماجه (1864)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (تزوجوا الودود الولود فإني مکماثر بکم الأمم) «با زنان محبت‌گر و بچه‌‌زا ازدواج کنيد؛ چون من در ميان امت‌ها به کثرت شما افتخار مي‌کنم».ابوداود (2035)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (تنکح المرأة لأربع: لمالها، و لحسبها و لجمالها، و لدينها، فاظفر بذات الدين تربت يداک)«زن بخاطر چهار چيز براي ازدواج انتخاب مي‌شود : مال و دارائي، اصل و نسب، زيبائي و ديانت؛ پس زن ديندار را انتخاب کن، دستهايت خاک‌آلوده شود».متفق عليه: بخاری (5090)، مسلم (1466)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (يا معشر الشباب من استطاع منکم الباءة فلتزوج، فإنه أغض للبصر و أحصن للفرج، و من لم يستطع فعليه بالصوم، فإنه له وجاء) «اي جماعت جوانان هر کس از شما توانايي ازدواج را دارد ازدواج کند؛ زيرا ازدواج بهتر چشم را (از حرام) مي‌پوشاند و بهتر فرج را (از حرام) محافظت مي‌کند، و کسي که نتوانست (ازدواج کند) بايد روزه بگيرد؛ چون روزه شهوت جنسي او را کم مي‌کند».متفق عليه: بخاری (5066)، مسلم (1400)

******************

از ابوهريره روايت است که: (أن امرأة جائت إلي النبي صلی الله علیه وسلم  فقالت : يا رسول الله، إن زوجي يريد أن يذهب بابني و قد سقاني من بئر أبي عتبة، و قد نفعني. فقال رسول الله صلی الله علیه وسلم  : هذا أبوک، و هذه أمک، فخذ بيد أيهما شئت. فأخذ بيد أمه، فانطلقت به) «زني نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  آمد و گفت : اي رسول خدا! شوهرم مي‌خواهد پسرم را از من بگيرد در حالي که پسرم از چاه ابي عتبه برايم آب آورده و به من کمک کرده است. پيامبر صلی الله علیه وسلم  به پسر فرمود : اين پدرت است و اين هم مادرت، دست هر کدام از آنها را که مي‌خواهي بگير، پس دست مادرش را گرفت، پس مادرش او را با خود برد».ابوداود (2260)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

آیا شهادت دو زن در مقابل یک مرد حقیقت دارد؟ علت چیست؟

آیا شهادت دو زن در مقابل یک مرد حقیقت دارد؟ علت چیست؟

 

چند مسيحي در اينترنت ايه 282 بقره را به اشتراک گذاشته اند و پرسيده اند که چرا براي شاهد، بودن 2 مرد بايد وجود داشته باشه و اگر دو مرد نبود 1 مرد و 2 زن ؟ و اين سوال پرسيدن که اسلام حرف از برابري ميزنه چرا با تناقض هست لطفا اگر امکان داره در اين رابطه توضيحي بدهيد.

 

الحمدلله،

بايد توجه داشت هميشه اينگونه نيست که در مقابل شهادت يک مرد، شهادت دو زن پذيرفته شود؛ بلکه گاهي عکس آن صادق است، و کساني که بر اين مسئله اعتراض دارند بخاطر آنست که فقه اسلامي نمي دانند و تنها با ديدن يک آيه يا حديث بلافاصله قضاوت مي کنند، حال آنکه آن آيه حکمي عام و مطلق نيست که همواره شهادت دو زن درمقابل يک مرد باشد، اين آيه فقط درباره قرض دادن و مسائل مالي هست، حال آنکه مسائل زيادي هستند که احکام شاهدان در آن با مسائل مالي متفاوت است و در آنها لزوما شهادت دو زن در مقابل شهادت يک مرد نيست.

و سوره بقره آيه 282 كه آمده: « وَاسْتَشْهِدُوا شَهِيدَيْنِ مِن رِّجَالِكُمْ فَإِن لَّمْ يَكُونَا رَجُلَيْنِ فَرَجُلٌ وَامْرَأَتَانِ مِمَّن تَرْضَوْنَ مِنَ الشُّهَدَاءِ أَن تَضِلَّ إِحْدَاهُمَا فَتُذَكِّرَ إِحْدَاهُمَا الْأُخْرَىٰ » ﴿البقرة: 282﴾

يعني: «و دو شاهد از مردانتان‌ را بر آن‌ گواه‌ بگيريد، پس‌ اگر دو مرد حاضر نبودند، يك‌ مرد را با دو زن‌ گواه‌ بگيريد از آن‌ گواهاني‌ كه ‌مي‌پسنديد كه‌ اگر يكي‌ از آن زنان فراموش‌ كرد، ديگري‌ به‌ يادش‌ آورد».

يعني: اگر يك‌ زن‌ فراموش‌ كرد، زن‌ ديگر به ‌يادش‌ آورد زيرا برخلاف‌ مردان، چنين‌ ضعفي‌ بر زنان‌ عارض‌ مي‌شود و چه ‌بسا كه‌ يك‌ بخش‌ از شهادت‌ را اين ‌يكي ‌فراموش‌ كند و بخش‌ ديگري‌ را آن‌ يكي، لذا هريك‌ از آن‌ دو، مي‌تواند در يادآوري‌ مطلب‌ به‌ رفيق‌ خود كمك‌ كند. فراموشي‌ از شهادت، فراموش‌كردن‌ جزئي‌ از آن‌ و به ‌يادآوردن‌ جزء ديگري‌ است‌.

شهادت زن معتبر است، و ميتواند مانند يك مرد گواه عادل باشد، ولى در برخى اعمال كه زن زياد سروكار با آن ندارد و خبره اش كمتر از مرد است، شهادتش كمتر از شهادت مرد به حساب ميآيد، لذا نياز به شهادت دو زن مقابل شهادت يك مرد ميباشد، مثلا و در اين مسئله خاص (آيه فوق) كه خداوند ذكر كرده دو زن در برابر يك مرد شهادت دهند، حکمي كلى و مطلق در تمام موارد نيست، بلكه در مسئله خاص و آنهم شهادت بر قرض دادن و نوشتن آنست از اينكه مال اشخاص محفوظ بماند، ولى اگر مثلا كسى آن مال را انكار كند، نزد قاضى دو زن و يك مرد شرط نيست، بلكه قاضى هر كسى كه دليل بياورد روى آن حكم ميكند يعنى چه دو مرد باشد، چه يك مرد و دو زن، و چه يك مرد، و چه فقط يك زن باشد، پس اين مسئله كه خداوند در آيه دَيْن سوره بقره بيان فرموده حكم كلى شهادت دو زن در برابر شهادت يك مرد نميباشد.

ولى در مواردى كه زن خبره اش بيشتر از خبره ى مرد است و با آن اعمال سرو كار بيشترى دارد شهادتش از شهادت مرد بيشتر است، و گاهگاهى شهادتش دو برابر شهادت مرد ميرسد، بلكه حتى در برخى موارد فقط شهادت زن قابل قبول است و شهادت مرد قبول نميشود.

استاد محمد قطب در کتاب " شبهاتي پيرامون اسلام" مي نويسد: « اين مسأله که اسلام شهادت دو زن را با شهادت يک مرد مساوي مي‌داند، دليل بر اين نيست که ارزش و جايگاه مرد در اسلام دوبرابر جايگاه زن است؛ بلکه قانونيست که در آن همه‌ي ضمانت‌هاي شهادت اعم از اين که به نفع متهم يا عليه او باشد رعايت شده است. از آنجا که امکان دارد زن با سرشت عاطفي و احساسات خروشان و متغيرش تحت تأثير عوامل پيراموني قضيه قرار و در نتيجه از حقيقت فاصله بگيرد، اسلام ضروري مي‌داند که زن ديگري در امر شهادت با او باشد تا چنانچه يکي از آن‌ها از حقيقت منحرف شد يا فاصله گرفت، ديگري مسأله را به او يادآوري کند. ممکن است متهم يا شاکي زن زيبارويي باشد که حس حسادت شاهد زن را برانگيزد يا مرد جواني باشد که غريزه‌ي پنهان يا احساسات مادري شاهد زن را تحريک کند و موارد ديگري از اين احساسات که فرد را آگاهانه يا ناخودآگاه به انحراف و گمراهي مي‌کشاند. اما زماني که دو زن درباره‌ي موضوعي سخن بگويند بسيار اندک اتفاق مي‌افتد که هردو درباره‌ي تحريف واقعيت اتفاق نظر داشته باشند و يکي از آن‌ها نيت حقيقي فرد ديگر را برملا نکند و در نتيجه حقيقت آشکار نشود! با اين وجود در مواردي که به زنان اختصاص دارد يا زن در آن به عنوان کارشناس و متخصص به شمار مي‌آيد شهادت يک زن به تنهايي مورد قبول است».

 

والله اعلم

وصلى الله على نبينا محمد وعلى اله وصحبه وسلم

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.