Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445928
 
 
 

از علي رضی الله عنه روايت است : (صنعت طعاما فدعوت رسول الله صلی الله علیه وسلم  فجاء فرأي في البيت تصاوير فرجع فقلت : يا رسول الله، ما أرجعک بأبي أنت و أمي؟ قال : إن في البيت سترا فيه تصاوير، و إن الملائکة لاتدخل بيتا فيه تصاوير). «غذايي را درست کردم و پيامبر صلی الله علیه وسلم  را دعوت نمودم، پيامبر آمد و چند عکسي را در خانه ديد و برگشت. گفتم اي رسول خدا! پدر ومادرم فدايت باد چه چيزي باعث شد که برگردي؟ فرمود : در خانه پرده‌هاي عکس‌داري(عکس ذي روح) بود و ملائکه به خانه‌اي که در آن عکس باشد داخل نمي‌شوند». ابن ماجه (3359)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعي أحدکم إلي طعام فليجب، فإن کان مفطرا فليطعم، و إن کان صائما فليصل : يعني الدعاء) «هرگاه يکي از شما دعوت شد، دعوت را اجابت کند، پس اگر روزه نبود غذا بخوردواگر روزه بود (براي صاحب عروسی) دعا کند». بیهقی (263/7) و مسلم (1431)

******************

پيامبر -صلى الله عليه وسلم- فرمود: (إذا دعي أحدکم إلي الوليمة فليأتها) «اگر يکي از شما به وليمه (عروسی که در آن امر خلاف شرع نباشد) دعوت شد، بايد براي آن بيايد». متفق عليه : بخاری (5173)، مسلم (1429)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (شر الطعام طعام الوليمة، يمنعها من يأتيها، و يدعي إليها من يأباها، و من لم يجب الدعوة فقد عصي الله و رسوله) «بدترين عذا، غذاي وليمه‌اي است که فقراي نيازمند از آن منع و ثروتمندان بي‌نياز به آن دعوت شوند، وکسي که دعوت وليمه را اجابت نکند به راستي نافرماني خدا و رسول او را کرده است». متفق عليه : مسلم (1432)، بخاري و مسلم اين حديث را بصورت موقوف از ابوهريره روايت کرده‌اند، بخاری (5177).

******************

از انس روايت است : (ما رأيت رسول الله صلی الله علیه وسلم  أولم علي امرأة ما أولم علي زينب، فإنه ذبح شاة) «نديده‌ام که پيامبر صلی الله علیه وسلم  به اندازه‌اي که براي زينب وليمه داده، براي ساير زنانش بدهد، او براي زينب يک گوسفند ذبح کرد». متفق عليه: مسلم (1428)، اين لفظ مسلم است، بخاری (5171

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  به عبدالرحمن بن عوف فرمود: (أولم ولو بشاة) «وليمه بده اگرچه گوسفندي باشد». متفق عليه : بخاری (5153)، مسلم (1427)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

جدول شخص مسلمان در روز عرفه

جدول شخص مسلمان در روز عرفه

1- شب زودتر بخواب، تا برای عبادت و سحری آمادگی بیتشر پیدا کنی.

2- قبل از نماز صبح برای سحری خوردن بیدار شو.

3- حداقل چهار رکعت نماز در وقت سحر ادا کن و در حال سجده خیر دنیا و آخرت را از خداوند متعال بخواه (همراه با گریه و خشوع و خضوع )، و او را بسیار حمد و ثنا بگو تا رحمت و مغفره این روز را نصیب تو بگرداند.

4- قبل از طلوع فجر، وقتی را برای استغفار نمودن قرار بده تا در زمره مستغفرین در سحرگاه قرار بگیری، و خداوند می فرماید: و بالأسحار هم یستغفرون.

5- پنج دقیقه قبل از اذان صبح خودت را برای نماز آماده کن، و احساس کن که گناهانت همراه با آخرین قطره آب وضو از تو پاک می شود.

6- دعای بعد از وضو را فراموش نکن.( أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ ، وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ ، اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي مِنْ التَّوَّابِينَ ، وَاجْعَلْنِي مِنْ الْمُتَطَهِّرِينَ)

7- بعد از ادای نماز صبح در جایگاه خویش بنشین تا اینکه 15 دقیقه از طلوع آفتاب بگذرد.

8- بعد از نماز شروع به  گفتن تکبیر کن.

9- تا رسیدن به وقت نماز اشراق قرآن بخوان و سبحان الله  الحمدلله و لا اله الا الله را بر زبان بیاور، و همچنین اذکار صبحگاهی را فراموش نکن.

10- دو رکعت نماز اشراق را ادا می کنی تا فضیلت حج و عمره همراه با رسول الله را از دست ندهی، مواظب باش این فضیلت را از دست ندهی.

11- یک ساعت برای استراحت بگذار به نیت بلند شدن برای عبادت. بدون شک خواب تو نیز عبادت خواهد بود. (واگر خواستی تمام روز بیدار باش، و خودت را مشغول ذکر و دعا و تلاوت کن).

12- سپس از خواب بر می خیزی، وضو می گیری و حداقل چهار رکعت نماز سنت ضحی را ادا می کنی، بین عبادات تنوع ایجاد می کنی تا احساس خستگی نشود: تکبیر گفتن- ذکر – تلاوت قرآن – ( این ذکر را زیاد تکرار کن: لا اله الا الله وحده لا شریک له، له الملک و له الحمد و هو علی کل شیء قدیر)

13- نماز ظهر را ادا کن، تکبیر و تسبیح بگو، سپس هر چقدر برایت میسر بود قرآن را تلاوت کن.

14- نماز عصر را ادا کن، و تکبیر و تسبیح بگو. و هر چقدر برایت میسر بود قرآن را تلاوت کن.

15- یک ساعت قبل از مغرب خودت را برای دعا کردن آماده کن، با خشوع و خضوع کامل پروردگارت را فرا بخوان و خیر دنیا و آخرت را از او طلب کن، و دعا برای برادران مستضعف خویش فراموش نکن.

16- از خداوند بخواه تا قبل از غروب آفتاب در روز عرفه تو را جزو پاک شدگان از گناه و رهایی یافتگان از جهنم قرار دهد.

17- اذان مغرب: خودت را برای افطار آماده کن، و فراموش نکن که دعای شخص روزه دار مستجاب است، و مواظب باش تا به تو غرور و ریا دست ندهد که نابود کنندۀ اعمال است.

از الله تبارک و تعالی می خواهیم اعمال ما و شما را مورد قبول درگاه خودش قرار دهد.

 

سایت خانواده خوشبخت

BlestFamily .Com 

================

بر گرفته شده از نصیحتهای شیخ محمد العریفی در روز عرفه–(همراه با تصرف)

 


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.