Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445920
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايحل للمرأة أن تصوم و زوجها شاهد إلا بإذنه) «جايز نيست که زن در حضور شوهرش روزه بگيرد مگر به اجازه او».بخاری (5195)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ولاتنفق امرأة شيئا من بيت زوجها، إلا بإذن زوجها، قيل و لا الطعام؟ قال : ذلک أفضل أموالنا) «زن نبايد از مال شوهرش مصرف کند، مگر اينکه شوهرش به او اجازه دهد، گفته شد حتي غذا؟ فرمود : آن بهترين اموالمان است».[صحیح ابن ماجه 1875]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (فحقکم عليهن ألا يوطئن فرشکم من تکرهون، و لايأذن في بيوتکم لمن تکرهون) «حق شما بر زنانتان اين است که ناموستان را حفظ کنند و کسي را که دوست نداريد به خانه‌هايتان راه ندهند»

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خير النساء من تسرک إذا أبصرت، و تعطيک إذا أمرت، و تحفظ غيبتک في نفسها و مالک) «بهترين زنان زني است که وقتي به او نگاه مي‌کني، تو را خوشحال ووقتي که به او امر مي‌کني تو را اطاعت کند و در غياب تو حافظ خود و مال شما باشد». [صحیح ابن ماجه 3299].

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (والمرأة راعية في بيت زوجها و مسئولة عن رعيتها) «وزن در خانه شوهرش نگهدار و در برابر زيردستانش مسئول است». متفق عليه : بخاری (893)، مسلم (1829).

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌فرمايد : (إياکم و الدخول علي النساء، قيل يا رسول الله : أفرأيت الحمو – و هو قريب الزوج کأخيه و ابن أخيه و عمه و ابنعمه و نحوهم – قال : الحموالموت). «از داخل شدن بر زنان بپرهيزيد، گفته شد اي رسول خدا! نظرت درباره حمو (نزديکان شوهر مانند برادر و پسر برادر و عمو و پسر عمو و مانند آنها) چيست؟ فرمود : حمو مرگ است».متفق عليه : بخاری (5232)، مسلم (2172)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

یک زن برای انتخاب شریک زندگی اش چه معیارهایی را باید در نظر بگیرد؟

 

یک زن برای انتخاب شریک زندگی اش چه معیارهایی را باید در نظر بگیرد؟

 

الحمد لله وحده، والصلاة والسلام على نبينا محمد وآله وصحبه وبعد:

با چه کسی ازدواج کنیم؟‌ چگونه همسر آینده یمان را بشناسیم؟ چه شرایطی برای همسر در نظر بگیریم؟ و هزاران سؤال دیگر که هر روزه جوانان در ذهن خود مرور می کنند و به دنبال جواب هستند. در این جا به طور مختصر ویژگی های یک همسر مناسب برای ازدواج را ذکر می کنیم. فردی که در آینده قرار است همسر شما و پدر فرزندانتان باشد.

 

 

1.     دین: این مهم ترین صفتی است که باید در شخصی که می خواهید برای ازدواج انتخاب کنید یافت شود؛ واجب است که مرد مورد نظر مسلمان باشد و نسبت به احکام دین اسلام پایبند باشد.

2.      

3.      

همچنین ولی دختر باید در این امر تحقیقات لازم را انجام دهد تا کاملا مطمئن شود. و از مهمترین احکامی که باید پایبند آن باشد نماز است. زمانی که شخصی در انجام حق الله سهل انگاری می کند به راحتی می تواند حقوق دیگران را پایمال کند.

 

 

شخص مؤمن هیچ وقت به همسرش ظلم نمی کند؛ اگر وی را دوست داشته باشد به او احترام می گذارد و اگر دوستش نداشته باشد به او ظلم نمی کند و او را تحقیر نمی کند، این صفتی است که به ندرت در بین غیر مسلمین دیده می شود.

 الله جل و شأنه می فرماید: {و قطعاً بَرده ی با ايمان از مرد (آزاد) مشرک بهتر است، اگر چه (زيبایی يا دارایی و موقعيت او) شما را به شگفت آورد}[1]. {همانا گرامی ترين شما نزد الله پر هيز گارترين شماست}[2]. {و زنان پاک از آن مردان پاک، و مردان پاک از آن زنان پاک اند}[3] و همچنین رسول الله می فرماید: " اگر خواستگاری آمد كه دين و اخلاقش را پسنديد او را اجابت كنيد. اگر چنين نكنيد، فتنه و فساد بزرگی در زمين به وجود خواهد آمد"[4].

4.     مستحب است که وی از خانواده ی صالح و شناخته شده باشند. اگر برای زنی دو خواستگار بیاید که در دین با یکدیگر مساوی باشند در این صورت آن کسی که خانواده اش نیکو و پایبند دین باشد برای انتخاب شایسته تر است. زیرا نزدیکان نیک بر فرزندان تأثیر می گذارند. همچنین صالح بودن پدر و پدر بزرگ به نفع فرزندان است؛ الله جل جلاله می فرماید: {و اما ديوار، از آن دو نوجوان يتيم در آن شهر بود، و زير آن، گنجی متعلق به آن دو وجود داشت، و پدرشان مردی صالح بود، پس پروردگارت خواست که آنان به حد بلوغ برسند و گنج خود را بيرون آورند، اين رحمتی ازپروردگارت بود}[5] ببینید چگونه الله تعالی به دلیل اینکه پدر این دو یتیم شخصی صالح بود از اموالشان مواظبت می نماید.! پس همچنین اگر والدین، انسان های صالحی باشند الله متعال برای اکرامشان، آسایش و راحتی را فراهم می کند.

5.      

6.     همچنین خوب است که دارایی اش کفایت خود و خانواده اش را کند. زیرا زمانی که فاطمه بنت قیس رضی الله عنها نزد رسول الله صل الله علیه وسلم آمد تا با وی در مورد سه مرد که به وی پیشنهاد ازدواج داده بودند مشورت کند، رسول اکرم  صل الله علیه وسلم   چنین فرمودند: "اما معاویه مرد فقیری است و مالی ندارد..."[6] این به این معنی نیست که باید ثروتمند باشد، بلکه کافی است درآمدش برای خود و خانواده اش کفایت کند و محتاج دیگران نباشد. اما اگر دو شخص یکی ثروتمند و دیگری دین دار باشد در این صورت، شخص دین دار مقدم تر است.

7.      

8.      

9.     مستحب است که نرم خو و با زنان مهربان باشد. زیرا رسول الله  صل الله علیه وسلم   در دنباله ی حدیثی که ذکر کردیم به فاطمه بنت قیس می فرمایند: "اما ابوجهم، عصایش را از شانه اش بر نمی دارد.." کنایه از این دارد که وی دست  بزن ( کتک زدن) دارد.

10.                         

11.                        بهتر است که دارای جسمی سالم و به دور از عیب و نقص باشد؛ مانند: دور بودن از بیماری های لا علاج، عقیم بودن و یا ضعف جنسی.

12.                         

13.                        مستحب است نسبت به قرآن و سنت آگاهی و اطلاعاتی داشته باشد.

زن اجازه دارد خواستگارش را ببیند همان طور که مرد دارای چنین حقی است. این ملاقات باید با وجود یک محرم صورت گیرد نه اینکه با یکدیگر خلوت کنند یا ملاقات های بدون حاجتی با یکدیگر داشته باشند و یا با او از خانه بیرون برود.

 

سرپرست زن باید در مورد خواستگار تحقیقات لازم را انجام دهد و از نزدیکان و دوستان او اطلاعات مورد نیاز را کسب کند.

اما قبل از تمام این ها باید با دعا و در خواست از الله تعالی بخواهیم که ما را در این راه، برای انتخاب بهترین شخص یاری نماید. سپس بعد از اینکه تلاش خود را برای شناخت او انجام داده و مرد معینی را مورد نظر قرار دادیم نماز استخاره را به جا می آوریم.

از الله جل و علا خواستاریم که امورمان را آسان گرداند و همسرانی صالح و ذریه ای نیک نسیب مان گرداند.

 

 

 



[1] {وَلَعَبْدٌ مُؤْمِنٌ خَيْرٌ مِنْ مُشْرِكٍ وَلَوْ أَعْجَبَكُمْ} بقره:221

[2] {إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّـهِ أَتْقَاكُمْ} حجرات:13

[3] {وَالطَّيِّبَاتُ لِلطَّيِّبِينَ وَالطَّيِّبُونَ لِلطَّيِّبَاتِ} نور:26

[4] "إذا جاءكم من ترضون دينه وخلقه فأنكحوه، إلا تفعلوا تكن فتنة في الأرض وفساد عريض" روایت ترمذی و آلبانی آن را صحیح دانسته است.

[5] {وَأَمَّا الْجِدَارُ فَكَانَ لِغُلَامَيْنِ يَتِيمَيْنِ فِي الْمَدِينَةِ وَكَانَ تَحْتَهُ كَنْزٌ لَهُمَا وَكَانَ أَبُوهُمَا صَالِحًا فَأَرَادَ رَبُّكَ أَنْ يَبْلُغَا أَشُدَّهُمَا وَيَسْتَخْرِجَا كَنْزَهُمَا رَحْمَةً مِنْ رَبِّكَ} کهف:82

[6] "أما معاوية فرجل تَرِب لا مال له .. " روایت مسلم.


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.