Fri, 29 Mar 2024جمعه 10 فروردين 1403
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 8230721
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (والمرأة راعية في بيت زوجها و مسئولة عن رعيتها) «وزن در خانه شوهرش نگهدار و در برابر زيردستانش مسئول است». متفق عليه : بخاری (893)، مسلم (1829).

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌فرمايد : (إياکم و الدخول علي النساء، قيل يا رسول الله : أفرأيت الحمو – و هو قريب الزوج کأخيه و ابن أخيه و عمه و ابنعمه و نحوهم – قال : الحموالموت). «از داخل شدن بر زنان بپرهيزيد، گفته شد اي رسول خدا! نظرت درباره حمو (نزديکان شوهر مانند برادر و پسر برادر و عمو و پسر عمو و مانند آنها) چيست؟ فرمود : حمو مرگ است».متفق عليه : بخاری (5232)، مسلم (2172)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌فرمايد : (من أتي حائضا أو امرأة في دبرها، أو کاهنا فصدقه بما يقول فقد کفر بما أنزل علي محمد) «هر کس در زمان قاعدگي يا از غير محل نسل با همسرش آميزش کند يا نزد کاهني برود و آنچه را (کاهن) مي‌گويد تصديق کند، به آنچه بر محمد صلی الله علیه وسلم  نازل شده کافر شده است».ابن ماجه (639)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد: (والذي نفسي بيده، ما من رجل يدعوا امرأته إلي فراشه فتأبي عليه إلا کان الذي في السماء ساخطا عليها حتي يرضي عنها). «قسم به ذاتي که جانم در دست او است هر مردي که همسرش را به بسترش فراخواند و او سرباز زند، ذاتي که در آسمان است از او ناراضي مي‌شود تا وقتي که شوهرش از او راضي شود».مسلم (1436)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (إذا صلت المرأة خمسها، و صامت شهرها، و حفظت فرجها، و أطاعت زوجها، قيل لها ادخلي الجنة من أي أبوابها شئت) «اگر زن نمازهاي پنجگانه را بجا آورد و روزة رمضان را بگيرد و از زنا دوري کرده و از شوهرش اطاعت کند به او گفته مي‌شود از هر دري از درهاي بهشت که مي‌خواهي داخل شو».[صحیح ابن ماجه 660]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  طولاني شدن شب نشيني (در عبادت) عبدالله بنعمر و دوري ازهمسرش را بر او انکار کرد و فرمود : (إن لزوجک عليک حقا) «همانا همسر شما بر شما حق دارد».متفق عليه :خ (1975)، مسلم (1159)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

ذکر برخی از منکرات که در مراسم ازدواج صورت می گیرد.

بسم الله الرحمن الرحیم

ذکر برخی از منکرات که در مراسم ازدواج صورت می گیرد.

 

می دانیم ازدواج راهی است برای بقای نسل، و از مزایای ازدواج بین مسلمانان افزایش امت اسلامی و به دست آوردی قدرت و نیرو است. ازدواج راهی برای بنای خانواده و حفظ نفس از کشیده شدن به سوی فساد و پلیدی هاست. ازدواج باعث اصلاح دین و دنیای افراد جامعه می شود. اما همان طور که می بینیم امروزه مشکلات زیادی بر سر راه ازدواج جوانان قرار دارد؛ بزگترین این مشکلات، زیاد بودن مهریه است. در حالی که رسول الله صلی الله علیه وسلم می فرماید: "زنانی که مهریه کمتری داشته باشند بیشترین برکت را به همراه دارند"[1] پس باید تقوای الله تعالی را پیشه کنیم و همان راهی را انتخاب کنیم که رسول الله صلی الله علیه وسلم ما را به آن راهنمایی نموده است.

 

سنت این است که اعلان ازدواج، با دادن ولیمه صورت گیرد. انس رضی الله عنه می فرماید: "نبی اكرم صلی الله علیه وسلم برای هیچ یک از همسرانش به اندازه ی زینب، ولیمه نداد. وی برای جشن عروسی‌ اش یک گوسفند، ذبح كرد"[2]. اما باید دانست که تمام علما بر این اتفاق دارند که دادن غذا در مراسم ازدواج به این معنی نیست که اگر در آن اسراف و زیاده روی صورت گیرد جایز است.

 

همان طور که می دانیم در ازدواج کردن، مصلحت ها و فواید زیادی نهفته است. اما امروزه برای برپایی این مراسم منکرات بسیاری صورت می گیرد که دین اسلام، ما را از انجام آن منع می کند. زیرا این گناهان، باعث نابودی تقوای قلب و عدم توفیق می شود. از جمله ی این منکرات، اسراف است.

 

این مراسم باید به دور از هرگونه افراط و زیاده روی باشد. باید دانست که شکوه و جلال مراسم ازدواج به اسراف کردن در آن بستگی ندارد.

 

برخی از مردم، برای نشان دان فخر و تکبر خویش، در این مراسم دست به اسراف های گوناگونی می زنند که با این کار، خود را از محبت الله جل جلاله دور می کنند.

 الله تعالی می فرماید: {و بخوريد و بياشاميد اما اسراف نکنيد، بی گمان خداوند اسرافکاران را دوست نمی دارد}[3]. پس یک مؤمن نباید کاری را انجام دهد که الله جل و علا آن را نمی پسندد.

 

همچنین می فرماید: {و کسانی که چون انفاق کنند، اسراف نمی نمايند و سختگيری نمی کنند، و بين اين دو روش، اعتدال دارند}[4]. در هنگام اسراف نعمت، مال و زمان تلف می شود.

 

از دیگر این منکرات: وارد شدن داماد به مجلس زنانه است، به این بهانه که این جزیی از عادات و تقالید می باشد؛ رسول الله صلی الله علیه وسلم در این باره می فرماید: "از وارد شدن به مجالس زنان، دوری کنید"[5]. آیا شایسته است که یک مسلمان، به خاطر عادات و تقالید نادرستش از فرمان رسول الله صلی الله علیه وسلم سرپیچی کند؟!

 

یکی دیگر از این منکرات: گرفتن عکس های یادگاری است. این عکس ها زمانی گرفته می شود که عروس، بهترین لباس و آرایش را کرده و در زیباترین حالت قرار دارد. چگونه ممکن است یک مسلمان به این درجه از فرومایگی و پستی رسیده باشد که راضی شود از ناموسش، که در زیباترین حالت قرار دارد عکس گرفته شود و در بین مردم رد و بدل شود! آیا اگر شخصی به اندازه ی ذره ای غیرت داشته باشد به چنین کاری راضی می شود؟! آیا چنین شخصی راضی می شود که عکس خواهر، مادر و همسرش به دست مردان نامحرم بیفتد؟ چگونه ممکن است یک مسلمان راضی شود عکسی را که در اولین دیدار از همسرش گرفته می شود در دست نامحرمان قرار گیرد؟! این عمل منکری است که عقل و فطرت سالم آن را نخواهد پذیرفت.

 

از دیگر این منکرات: تأخیر کردن در دادن غذا به خصوص برای مجلس زنان است. این کار باعث می شود که تا ساعت های متأخری از شب، آنان در بیرون از خانه بمانند. و ممکن است که محرم آنان به خانه برگشته باشد و در این وقت نتواند وی را تا خانه همراهی کند. در این صورت زنان مجبور می شوند که از دیگران بخواهند تا وی را به خانه برسانند یا خود به تنهایی باز گردند که در این میان ممکن آنان گرفتار اذیت و آزار قرار گرفته که عواقب جبران ناپذیری را به دنبال داش

ته باشد. پس باید ولی زن این احتمالات را در نظر بگیرد و هنگام رفت و برگشت آنان را همراهی کند.

در اینجا ما فقط به بیان برخی از این منکرات، برای یادآوری پرداختیم؛ اما باید دانست که منکرات دیگری نیز وجود دارد که از آن ها نیز باید دوری کرد.

مثلا: زنان در آرایش کردن برای رفتن به این مراسم، کارهای حرامی مانند: برداشتن ابرو، خال کوبی و شبیه کردن خود به کافران، را انجام می دهند. همه این ها جزو گناهان کبیره محسوب می شوند که رسول الله صلی الله علیه وسلم، فاعل آن ها را لعنت نموده است. رسول الله صلی الله علیه وسلم می فرماید: "خداوند خالکوب و خالکوب کننده و نامص (باریک کردن ابرو، و کسی که براى دیگرى این کار را انجام می‌ دهد) و کسانی که بین دندانهاى خود فاصله قرار می‌ دهند، و می ‌گشایند (براى زیبائى) و این ها همه از تغییر خلق و آفریده ی خداست، لعنت کرده است"[6] و می فرماید: "هر کسی خود را شبیه قومی کند از همان قوم محسوب می شود"[7].

 

چه قدر زیبا خواهد بود که جشن ها و شادی های دنیایی مان را مطابق با شریعت اسلامی قرار دهیم تا خوشی های آخرت را زمانی که الله عزوجل را ملاقات می کنیم، زمانی که مؤمنان بهترین پاداش ها را از الله تعالی به دلیل دوری از گناهان و محرمات دریافت می کنند.

 

ترجمه شده

مترجم: ام احمد

http://al-badr.net

 



[1] "أعظم النساء بركة أيسرهن مئونة" روایت احمد، حاکم. حاکم آن را به شرط مسلم صحیح دانسته است و ذهبی نیز با وی موافق است.

[2] "عَنْ أَنَسٍ رضی الله عنه قَالَ: مَا أَوْلَمَ النَّبِيُّ صلی الله علیه وسلم عَلَى شَيْءٍ مِنْ نِسَائِهِ، مَا أَوْلَمَ عَلَى زَيْنَبَ، أَوْلَمَ بِشَاةٍ" روایت بخاری و مسلم.

[3] {وَكُلُوا وَاشْرَبُوا وَلَا تُسْرِفُواۚإِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ} اعراف:31

[4] {وَالَّذِينَ إِذَا أَنْفَقُوا لَمْ يُسْرِفُوا وَلَمْ يَقْتُرُوا وَكَانَ بَيْنَ ذَٰلِكَ قَوَامًا} فرقان:67

[5] "إيَّاكم والدخولَ على النّساء" روایت بخاری و مسلم.

[6] "لعن الله الواشمات والمستوشمات، والنامصات والمتنمصات، والمتفلجات للحسن المغیّرات خلق الله" روایت بخاری و مسلم.

[7] "من تشبه بقوم فهو منهم" روایت ابو داود و آلبانی آن را صحیح دانسته است.


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.