Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445930
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (إذا صلت المرأة خمسها، و صامت شهرها، و حفظت فرجها، و أطاعت زوجها، قيل لها ادخلي الجنة من أي أبوابها شئت) «اگر زن نمازهاي پنجگانه را بجا آورد و روزة رمضان را بگيرد و از زنا دوري کرده و از شوهرش اطاعت کند به او گفته مي‌شود از هر دري از درهاي بهشت که مي‌خواهي داخل شو».[صحیح ابن ماجه 660]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  طولاني شدن شب نشيني (در عبادت) عبدالله بنعمر و دوري ازهمسرش را بر او انکار کرد و فرمود : (إن لزوجک عليک حقا) «همانا همسر شما بر شما حق دارد».متفق عليه :خ (1975)، مسلم (1159)

******************

اسماء بنت يزيد گفت : نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  بودم، و گروهي از زنان و مردان کنار او نشسته بودند که فرمود : (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها؟ فأرم القوم فقلت : إي والله يا رسول الله : إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون. قال فلا تفعلوا، فإنما ذلک مثل الشيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها والناس ينظرون) «شايد بعضي از مردان و زنان اسرار زناشوئي خود را بازگو کنند؟ مردم ساکت شدند، گفتم بله، به خدا قسم اي رسول خدا! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطاني نر است که شيطاني ماده را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».صحيح [آداب الزفاف البانی 72].

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌ فرمايد : (والرجل راع في أهله و هو مسئول عن رعيته) «مرد سرپرست خانواده است ونسبت به آنان سؤال مي‌شود».متفق عليه : بخاری (893)، مسلم (1829)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايفرک مؤمن مؤمنة إنکره منها خلقا رضي منها آخر) «هيچ مرد مؤمني نبايد کينه زن مؤمني را به دل بگيرد، چون اگر رفتاري را از او نپسندد،رفتار ديگري را از او مي‌پسندد».مسلم (469)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : ) أکمل المؤمنين إيمانا أحسنهم خلقا، و خيارکم خيارکم لنسائهم ) «کاملترين مؤمنان از لحاظ ايمان،خوش اخلاقترين آنان‌اند و بهترين شما کساني هستندکه براي همسرانشان بهترند»ترمذی (1172)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

عیب جویی غذا

عیب جویی غذا


الله تعالی، انسان ها را متفاوت از یکدیگر خلق نموده است. هر شخصی در محیطی زندگی می کند که بر اساس آن برخی از چیزها را دوست دارد و برخی دیگر را نمی پسندد. به همین دلیل مزاج و سلیقه های آنان با یکدیگر متفاوت است و شریعت اسلامی به این تفاوت، احترام می گذارد تا زمانی که از حد و حدود شریعت تجاوز نکند. ممکن است شخصی غذایی را دوست داشته باشد و آن را لذیذ بداند اما در مقابل، فرد دیگری آن غذا را نمی پسندد. به همین دلیل یکی از سنت های رسول الله صلی الله علیه وسلم عدم عیب جویی در غذا و بد دانستن آن بود. ایشان هیچ گاه غذایی را تا زمانی که حلال بود بد نمی دانستند اما اگر آن را دوست نداشتند مؤدبانه آن را رد می کردند و بیان می نمودند که آن حلال است اما وی آن را دوست ندارد؛ این نشانگر کمال ادب و احترام نبی صلی الله علیه وسلم است.


ابوهریره رضی الله عنه می فرماید: "رسول الله صلی الله علیه وسلم هرگز از غذایی عیب جویی نکردند، اگر آن را دوست داشتند می خوردند و اگر دوست نداشتند آن را نمی خوردند"[1] و در روایت دیگر آمده است: "هیچ گاه ندیدم که رسول الله صلی الله علیه وسلم از غذایی عیب جویی کنند، اگر آن را دوست داشتند می خورند و اگر دوست نداشتند سکوت می کردند"[2].


همچنین موقعیت های عملی زیادی در سیره زندگی شان بیانگر این خلق و خوی زیباست. خالد بن ولید رضی الله عنه می فرماید: "برای رسول الله صلی الله علیه وسلم ضَب – نوعی سوسمار- کباب شده آوردند، دستشان را دراز کردند تا از آن بخورند که به ایشان گفته شد: آن ضب است. ایشان از خوردن آن اجتناب کردند. خالد رضی الله عنه فرمود: آیا آن حرام است؟ فرمودند: نه، اما آن در سرزمین قوم من وجود ندارد پس از آن امتناع می کنم. خالد رضی الله عنه از آن خورد و رسول الله صلی الله علیه وسلم نگاه می کردند"[3]. می بینیم که رسول الله صلی الله علیه وسلم عذر نخوردن آن غذا را بیان می نمایند و چیز بدی در مورد شکل و طعم آن نمی گویند تا تأثیر سلبی بر کسانی که آن را دوست دارند نگذارد.


همچنین جابر رضی الله عنه می فرماید: "رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند: هركس كه سیر و یا پیاز بخورد، از ما كناره گیری نماید. یا فرمودند: به مساجد ما نیاید و در خانه ی خود بنشیند.


همچنین، روزی، یک دیگ نزد آنحضرت صلی الله علیه وسلم آوردند كه در آن، چند نوع سبزی بود. بوی تندی از آن ها به مشام رسول اكرم صلی الله علیه وسلم رسید. از محتویات آن پرسیدند: آن ها سبزیجاتی را كه در آن، وجود داشت، نام بردند. آنحضرت صلی الله علیه وسلم نخوردند و با اشاره به سویی از اصحاب كه همراهش بود، فرمود: «نزد او ببرید». او نیز از خوردن آن، سرباز زد. رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند: بخور زیرا من با كسی سخن می‌ گویم – جبرئیل – كه شما با او سخن نمی ‌گویید"[4].


این یکی از سنت های بسیار زیبای رسول الله صلی الله علیه وسلم است که می توان آن را در داخل و خارج از خانه به کار برد. به این وسیله اعضای خانواده و دوستان می توانند به راحتی مراعات یکدیگر را کنند و چنین ادب و احترامی باعث بهتر شدن روابط بین آنان می شود. زیرا هیچ کس دوست ندارد که دیگری از چیزهایی که وی دوست دارد و از آن لذت می برد توصیف بدی کند بخصوص زمانی که آن چیز حلال و پاک باشد.


 

شعارمان را فراموش نکنید: {وَإِنْ تُطِيعُوهُ تَهْتَدُوا}[5] یعنی: و اگر اطاعت کنید هدایت می شوید.

 

مترجم: ام احمد

http://islamstory.com

 



[1] "مَا عَابَ النَّبِيُّ صلى الله عليه وسلم طَعَامًا قَطُّ، إِنِ اشْتَهَاهُ أَكَلَهُ وَإِلَّا تَرَكَهُ" روایت بخاری.

[2] "مَا رَأَيْتُ رَسُولَ اللهِ صلى الله عليه وسلم عَابَ طَعَامًا قَطُّ، كَانَ إِذَا اشْتَهَاهُ أَكَلَهُ، وَإِنْ لَمْ يَشْتَهِهِ سَكَتَ" روایت مسلم.

[3] "خَالِدِ بْنِ الوَلِيدِ رضي الله عنه، قَالَ: أُتِيَ النَّبِيُّ صلى الله عليه وسلم بِضَبٍّ مَشْوِيٍّ، فَأَهْوَى إِلَيْهِ لِيَأْكُلَ، فَقِيلَ لَهُ: إِنَّهُ ضَبٌّ، فَأَمْسَكَ يَدَهُ، فَقَالَ خَالِدٌ: أَحَرَامٌ هُوَ؟ قَالَ: «لاَ، وَلَكِنَّهُ لاَ يَكُونُ بِأَرْضِ قَوْمِي، فَأَجِدُنِي أَعَافُهُ»، فَأَكَلَ خَالِدٌ وَرَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم يَنْظُر" روایت بخاری.

[4] "عَنْ جَابِرٍ رضي الله عنه أَنَّ النَّبِيَّ صلى الله عليه وسلم قَالَ:«مَنْ أَكَلَ ثُومًا أَوْ بَصَلاً فَلْيَعْتَزِلْنَا». أَوْ قَالَ: «فَلْيَعْتَزِلْ مَسْجِدَنَا وَلْيَقْعُدْ فِي بَيْتِهِ». وَأَنَّ النَّبِيَّ أُتِيَ بِقِدْرٍ فِيهِ خَضِرَاتٌ مِنْ بُقُولٍ، فَوَجَدَ لَهَا رِيحًا، فَسَأَلَ فَأُخْبِرَ بِمَا فِيهَا مِنَ الْبُقُولِ، فَقَالَ: «قَرِّبُوهَا» إِلَى بَعْضِ أَصْحَابِهِ كَانَ مَعَهُ، فَلَمَّا رَآهُ كَرِهَ أَكْلَهَا، قَالَ: «كُلْ فَإِنِّي أُنَاجِي مَنْ لا تُنَاجِي" روایت بخاری و مسلم.

[5] نور:54


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.