Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445949
 
 
 

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (أيما امرأة سألت زوجها الطلاق من غير ما بأس فحرام عليها رائحة الجنة) «هر زني که بدون سبب از شوهرش تقاضاي طلاق کند، بوي بهشت بر او حرام است». ترمذی (1199) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (المختلعات هن المنافقات) «زناني که خلع مي‌کنند (تقاضاي طلاق مي‌کنند) منافق‌اند».[صحیح ابن ماجه 6681]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله، و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها، فأرم القوم، فقلت إي و الله يا رسول الله، إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون، فقال صلی الله علیه وسلم  : فلا تفعلوا، فإنما مثل ذلک کمثل شيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها و الناس ينظرون). «شايد در ميان شما مردي باشد که آنچه را با زنش انجام داده بگويد، و يا زني باشد که آنچه را با شوهرش انجام داده تعريف کند!؟ مردم ساکت شدند، گفتم : به خدا قسم اي رسول الله! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطان نري است که شيطان ماده‌اي را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».[آداب الزفاف 72]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعا الرجل امرأته إلي فراشه فلم تأته فبات غضبان عليها لعنتها الملائکة حتي تصبح) «هرگاه مرد از همسرش خواست تا در بسترش حاضر شود و همسرش امتناع ورزيد و شوهرش از او خشمگين شد، ملائکه تا صبح او را لعنت مي‌کنند». متفق عليه : بخاری (5194)، مسلم (1436) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (إذا دعا الرجل زوجته لحاجته فلتأته و إن کانت علي التنور) «هرگاه مرد همسرش را براي نيازش فرا خواند، بايد نزد او برود اگرچه بر تنور باشد (مشغول پخت و پز باشد)». ترمذی (1170)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايحل للمرأة أن تصوم و زوجها شاهد إلا بإذنه) «جايز نيست که زن در حضور شوهرش روزه بگيرد مگر به اجازه او».بخاری (5195)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ولاتنفق امرأة شيئا من بيت زوجها، إلا بإذن زوجها، قيل و لا الطعام؟ قال : ذلک أفضل أموالنا) «زن نبايد از مال شوهرش مصرف کند، مگر اينکه شوهرش به او اجازه دهد، گفته شد حتي غذا؟ فرمود : آن بهترين اموالمان است».[صحیح ابن ماجه 1875]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (فحقکم عليهن ألا يوطئن فرشکم من تکرهون، و لايأذن في بيوتکم لمن تکرهون) «حق شما بر زنانتان اين است که ناموستان را حفظ کنند و کسي را که دوست نداريد به خانه‌هايتان راه ندهند»

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

پرسش هایی دشوار از زنان متبرج

بسم الله الرحمن الرحیم


پرسش هایی دشوار از زنان متبرج


الحمد لله الذي بيده مقاليد الأمور، وبأمره تصريف الأحوال، وهو على كلِّ شيء قدير، وبكلِّ شيء عليم، والصلاة والسلام على رسول الله، سيد ولد آدم، وأشهد أن لا إله إلا الله وحده لا شريك له، وأشهد أن محمدًا عبده ورسوله، أما بعد:


در این جا مجموعه ای از پرسش های دشواری را خطاب به زنان متبرج و خودنما ذکر می کنم. شاید که از طریق آن غافلی بیدار شود، جاهلی دانا شود و شخص عاقل و فاضل بر راهش ثابت قدم بماند. پس می گویم:


 خواهرم!

آیا تبرج می کنی تا مردم با این لباس تو را ببیند با اینکه تبرج، دردسر دارد؟ و خوشحال می شوی زمانی که چشم ها به سوی تو خیره شوند؟


پس الله چی؟


کسی که تو را از چنین امری منع نموده و تو از او نافرمانی می کنی؟

آیا از عذابش بیم نداری؟ از مجازاتش نمی هراسی؟ از حساب و کتابش نمی ترسی؟

یا فریب دنیا را خورده ای؟ و تو را به دره اش کشانده و به زنجیر کشیده است؟

آیا دنیای فانی را تکیه گاهت قرار داده ای و از آخرت ابدی غافل شده ای؟

آیا در آنچه که ناپایدار است طمع کرده ای؟ و در آنچه که از بین رونده است مشغول شده ای؟ و روزی را که بسیار طولانی است فراموش کرده ای؟


الله تعالی می فرماید: {و از روزی بترسيد که در آن به سوی الله باز گردانده می شويد، سپس به هرکس پاداش آنچه انجام داده تمام و کامل داده می شود و به آنان ستم نخواهد شد}[1]


خواهرم!

آیا رسول الله صلی الله علیه وسلم را دوست داری؟! به اندازه ی یک چشم به هم زدن هم در آن شک ندارم.


آیا راضی هستی که ایشاناز قبرشان برانگیخته شوند و تو را در این حالت بدبختی و واقع شرم آور ببیند؟!


این را تصور کن، سپس همان کاری را انجام ده که به نظرت می رسد!

ابوهریره رضی الله عنه از رسول الله صلی الله علیه وسلم روایت می کنند که ایشان فرمودند: "تمام امت من وارد بهشت می شوند مگر کسی که امتناع ورزد. گفتند: ای رسول الله! و چه کسی ممکن امتناع می ورزد؟! فرمودند: کسی که از من اطاعت کند وارد بهشت می شود و کسی که نافرمانی که کند در حقیقت امتناع ورزیده است"[2].


آیا نمی ترسی از کسانی باشی که پس از ایشان به نوآوری در دین روی آوردند و اعمالی را انجام دادند که در شریعت وجود ندارد و کارهایی کردند که به آنان اجازه اش داده نشده است. پس از نزد ایشان طرد می شوند و از حوضش (حوض کوثر) محروم می گردند و از نوشیدن آب از دست مبارکشان رانده می شوند, در روزی که بسیار طولانی است و ترس و هراس آن هولناک است؟! ایشان می گویند: امت من! امت من! اما پاسخ داده می شود: همانا تو نمی دانی که پس از تو چه کردند؟!!


خواهرم!

آیا خوشحال می شوی که ملک الموت به سویت بیاید و روحت را از این بدن برهنه و زینت داده شده است خارج کند و تو الله را با این لباس و حجاب بی بند و بار ملاقات کنی؟ یا اینکه از سوء خاتمه و عاقبت بد نمی ترسی؟ درحالی که شخص روز قیامت بر همان حالتی برانگیخته می شود که در آن جان داده است سپس در برابر پروردگارش بر اساس آنچه انجام داده محاسبه می شود.


آه.. که بسیارند کسانی که در روز دیدارد با الله، حسرت و افسوس می خورند.


الله جل وعلا می فرماید: {بگو: بی ‌گمان آن مرگی که از آن فرار می کنيد، يقيناً به شما خواهد رسيد، سپس به سوی دانای غيب و آشکار – الله – باز گردانده می شويد، آنگاه شما را از آنچه انجام می ‌داديد خبر می ‌دهد}[3].


خواهرم!

اگر برادرت از تو بخواهد که برایش همسری صالح از میان کسانی که می شناسی انتخاب کنی و تمام قرارات و اختیارات را به دست تو گذاشته باشد..


آیا آن شخص متبرج ناپسند را انتخاب می کنی؟ یا اینکه از او صرف نظر می کنی و به دنبال لؤلؤ حافظت شده و مروارید پنهان شده ای می گردی که خود را در لباسش پیچانده و حجاب کرده است تا خود را از نگاه های خائنانه که گروه های شیطانی به وسلیه ی گرگ های انسان نما به او می اندازند حفظ کند؟. از نگاه هایی که گرداگرد قربانییان نادانی را فرا گرفته اند که خود را به میان دندان ها و چنگال های جوانان گرگ صفت انداخته است.! کدام را انتخاب می کنی؟


من مطمئنم که تو دومی را بر اولی ترجیح خواهی داد؟ آیا دیدی که چه کسی شایسته ی احترام است؟ به چه کسی می توان اعتماد کرد؟ به سوی چه کسی قلب ها و عقل ها تمایل دارند؟


خواهرم!

آیا با این تبرج و خودآرایی ات به مادران مؤمنان، زنان نیکوکار و همسران صحابه رضی الله عنهم و زنان تابعین، کسانی که فرمانبردار پروردگارشان بوده اند اقتدا کرده ای؟ یا افراد فاسد و گناهکار کافر، بی عفت و هرزه را الگویت قرار داده ای؟! و یا به بازیگران منحرف و خوانندگان شهوتران و گمراهان سرگشته اقتدا کرده ای؟!


 آیا ترسی نداری از اینکه با آنان محشور گردی؟ زیرا تشبه در ظاهر از تعلق باطنی سرچشمه می گیرد و هر کس خود را شبیه به قومی سازد از همان قوم محسوب می شود و روز قیامت با کسی محشور خواهد شد که دوستش دارد..!


پس همراهت را انتخاب کن زیرا روز موعد روز قیامت است.


ام سلمه رضی الله عنها می فرماید: "زمانی که آیه ی {چادرهای خود را بر خويش فرو افکنند}[4] نازل شد، زنان انصار از منازلشان با پوشش های مشکی خارج می شدند به گونه ای که به نظر می رسید بر سر ایشان کلاغی نشسته است"[5].


و عائشه رضی الله عنها می فرماید: "رحمت الله بر زنان مهاجرین پیشگام باد، زمانی که الله تعالی آیه ی {و روسری های خود را بر گريبان هايشانی بيفکنند}[6] را نازل نمود، ضخیم ترین پوشش های خود را برش داده و با آن خود را پوشاندند[7]".


خواهرم!

آیا می دانی که شخص متبرج بی حجاب از درون، شکست خورده است؟ زیرا شخصیتش را از دست داده و هویتش از بین رفته است.! عزم و اراده از او سلب شده؛ به دین و عقیده اش افتخار نمی کند.. او خودش را بی ارزش می بیند و اعتماد بنفسش را از دست داده است! پس سعی می کند این بدی را با زشتی تبرج و بی حجابی و خودنمایی بپوشاند؛ و چه بسیار چیزهایی را به خاطر این خودنمایی از دست می دهد! او کجا و آن متمسک به دین که اعتماد به نفس دارد، و به دینش افتخار می کند و فرمانبردار پروردگارش هست کجا؟! کسیکه حجابش را اصلی قرار داده و بر اساس آن زندگی می کند و هرگز نمی تواند از آن تنازل کند، بلکه به خاطر آن مبارزه می کند.!


 آیا چنین شخصی با کسی که هر روز بلکه هر لحظه آن را زیر پای دشمنانش پایمال می کند و او را از مسیرش هرطور که بخواهند خارج می کنند در حالی که او فرمانبردار آنان و خوار و ذلیل است, و نه رأی نظری دارد و نه می تواند تصمیمی بگیرد و فکر و اختیارش را از دست داده است.!


الله سبحانه و تعالی می فرماید: {آيا کسی که به رو افتاده حرکت می کند به هدايت نزديکتراست يا آن کسی که راست واستوار بر راه راست گام بر می دارد؟!}[8].


خواهرم!

آیا معتقدی که تبرج و بی حجابی، تمدن و فرهنگ و همگام شدن با پیشرفت و تکامل است؟ حقیقت این است که آن نیرنگ و حقه ای است که گمان نمی کنم از آن اطلاع نداشته باشی و حساب نمی کنم که تو از قربانیانش باشی.!


 تبرج و خودنمایی، بازگشت به عصور بربری و سنت های جاهلیت است. برای همین است که الله تعالی در کتاب کریمش به طور صریح و مستقیم ما را از بازگشت و رجوع به عصر و زمان جاهلیت و وحشی گری منع می نماید؛ می فرماید: {و به شیوه ی جاهلیت نخستین تبرج نکنید}[9].


پس آیا راضی می شوی که تو را به جهالت توصیف کنند؟ یا تو را از عصر حجر بدانند؟ از مکر و حیله ی دشمنان، برحذر باش و از کید شیطان دوری کن. ترقی و پیشرفت با تمسک به آداب شرعی و ارزش های ایمانی تحقق می یابد و غیر از این جاهلیت نخستین و عقب ماندگی بحساب می آید.


خواهرم!

آیا تحمل می کنی که به خاطر یک هوس و خیال زودگذر از بهشت برین، محروم شوی؟ هوی و هوسی که به سرعت برق می گذرد سپس در کارنامه ی اعمال چیزی جز گناهش باقی نمی ماند و باعث محرومیت از بهشت می شود. آه که چه محرومیت دردناک و زیان جبران ناپذیری است!


ابوهریره رضی الله عنه از رسول الله صلی الله علیه وسلم روایت می کند که ایشان فرمودند: "دو گروه از جهنمیان اند که آنها را ندیده ام:


  1. گروهی که تازیانه های مانند دُم گاو دارند و با آن دیگران را کتک می زنند.
  2.  و زنانى که پوشیده ی عریان اند، منحرف اند و دیگران را به سوی خود متمایل می سازند. موى سرشان مانند کوهان کج شتران بُختی است. اینها به بهشت داخل نمی ‌شوند و بوى بهشت هم به مشامشان نمی‌ رسد، در حالیکه بوى بهشت از فاصله ی بسیار زیادی به مشام می ‌رسد"[10].

همچنین می فرمایند: "بهترين زنان شما، زن فرزند آور مهربانى است كه شريک و مطيع همسرش باشد، اگر از الله مى‏ ترسد,  و بدترين زنانتان تبرج کنندگان متكبرند.! آنان منافقند، كه از ميانشان فقط به تعداد كلاغ اعصم[11] به بهشت مى ‏روند" منظور این است که تعداد کمی از آنان به بهشت می روند. زیرا چنین کلاغی بسیار نادر و نایاب است.


خواهرم!

چرا تبرج و خودنمایی می کنی؟ مگر به این دلیل نیست که مردم تو را ببینند، عاشقت شوند، به تو نگاه کنند، از تو تعریف و تمجید کنند و از تو راضی و خوشنود شوند؟!


آیا به رضایت الله و چگونگی خوشنود ساختن وی فکر کرده ای؟ نکند که آخرین چیزی که به آن فکر می کنی رضایت الله تعالی باشد؟! مگر نه این است که قلب های بندگان در دستان الله است و هرطور که بخواهد آن را متحول کرده و تغییر می دهد؟!


مادر مومنان عائشه رضی الله عنها از رسول الله صلی الله علیه وسلم روایت می نمایند که ایشان فرمودند: "هرکس خوشنودی الله را به دست آورد اگر چه مردم از او ناراض شوند؛ الله از او خوشنود می شود و مردم را نیز از او خوشنود می سازد و هرکس خوشنودی مردم را در مقابل نارضایتی الله به دست آورد؛ الله از او ناراض می شود و مردم را نیز از او ناراض می گرداند"[12].


خواهرم از این خواب عمیق بیدار شو و از آفت های راه, دوری کن و بدان که امروز، روز عمل است و فردا روز حساب است بدون عمل،! فردا روز بازگشتت به سوی الله است و در برابر او خواهی ایستاد، پس خودت را برای آن مهیا کن و جواب هایت را آماده ساز...!


 نگذار که فریبنده ها تو را نسبت به الله بفریبند، همانا بازگشت همه ی امور به سوی الله است.


مترجم: ام احمد

http://ar.islamway.net





[1] {وَاتَّقُوا يَوْمًا تُرْجَعُونَ فِيهِ إِلَى اللَّـهِ ۖثُمَّ تُوَفَّىٰ كُلُّ نَفْسٍ مَا كَسَبَتْ وَهُمْ لَا يُظْلَمُونَ} بقره:281

[2] كل أمتي يدخلون الجنة إلا من أبى. قالوا: يا رسول الله ومن يأبى؟ قال: من أطاعني دخل الجنة، ومن عصاني فقد أبی" روایت بخاری."

[3] {قُلْ إِنَّ الْمَوْتَ الَّذِي تَفِرُّونَ مِنْهُ فَإِنَّهُ مُلَاقِيكُمْ ۖثُمَّ تُرَدُّونَ إِلَىٰ عَالِمِ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ فَيُنَبِّئُكُمْ بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ} جمعه:8

[4] {يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ} احزاب:59

[5] "لمَّا نزلت: {يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِن جَلَابِيبِهِنَّ} خرج نساء الأنصار كأن على رؤوسهن الغربان من الأكسية" روایت ابوداود. آلبانی آن را صحیح دانسته است.

[6] {وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَىٰ جُيُوبِهِنَّ} نور:31

[7] "يرحم الله نساء المهاجرات الأول، لمَّا أنزل الله: {وَلْيَضْرِ‌بْنَ بِخُمُرِ‌هِنَّ عَلَىٰ جُيُوبِهِنَّ} شققن أكنف ـ وفي رواية؛ أكثف ـ مروطهنَّ فاختمرن بها" روایت مسلم.

[8] {أَفَمَنْ يَمْشِي مُكِبًّا عَلَىٰ وَجْهِهِ أَهْدَىٰ أَمَّنْ يَمْشِي سَوِيًّا عَلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ} ملک:22

[9] {وَلَا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِيَّةِ الْأُولَىٰ} احزاب:33

[10] "صِنفانِ مِن أهلِ النار لم أرَهُما. قومٌ معهُم سياطٌ كأذنابِ البقرِ يضربُونَ بها الناسَ، ونساءٌ كاسياتٌ عارياتٌ، مميلاتٌ مائلاتٌ، رُؤسُهنَّ كأسنةِ البُختِ المائلةِ لا يدخلنَ الجنةَ، ولا يجدنَ ريحهَا، وإنَّ ريحها ليُوجدُ مِن مسيرةِ كذا وكذا" روایت مسلم.

[11] کلاغ اعصم: در مورد آن تعریف های زیادی گفته شده:1. کلاغی است که یکی از پاهایش سفید است. 2. منقار و پاهایش قرمز باشد. 3. سینه اش سفید باشد. 4. دوبالش سفید باشد. 5. دو پایش سفید باشد.

[12] "من التَمس رضا الله بسخط الناس؛ رضي الله عنه، وأرضى عنه الناس، ومن التمس رضا الناس بسخط الله، سخط الله عليه، وأسخط عليه الناس" روایت ترمذی. آلبانی آن را در "صحیح الجامع" صحیح دانسته است.


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.