Fri, 04 Apr 2025جمعه 15 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9445924
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود : (من کانت له امرأتان يميل مع أحدهما علي الأخري، جائ يوم القيامة وأحد شقيه ساقط) «هر کس دو زن داشته باشد و بين آنها عدالت برقرار نکند، روز قيامت در حالي به پيشگاه خداوند حاضر مي‌شود که يکي از پهلوهايش ساقط (افتاده) است».ابن ماجه (1969)، ولي تمايل قلبي بيشتر به يکي از آنان اشکال ندارد.

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خيرکم، خيرکم لأهله، و أنا خيرکم لأهلي) «بهترين شما کسي است که با خانواده‌اش خوش‌رفتارتر باشد و من بهترين شما براي خانواده‌ام هستم».ترمذی (3985)

******************

از علي رضی الله عنه روايت است : (صنعت طعاما فدعوت رسول الله صلی الله علیه وسلم  فجاء فرأي في البيت تصاوير فرجع فقلت : يا رسول الله، ما أرجعک بأبي أنت و أمي؟ قال : إن في البيت سترا فيه تصاوير، و إن الملائکة لاتدخل بيتا فيه تصاوير). «غذايي را درست کردم و پيامبر صلی الله علیه وسلم  را دعوت نمودم، پيامبر آمد و چند عکسي را در خانه ديد و برگشت. گفتم اي رسول خدا! پدر ومادرم فدايت باد چه چيزي باعث شد که برگردي؟ فرمود : در خانه پرده‌هاي عکس‌داري(عکس ذي روح) بود و ملائکه به خانه‌اي که در آن عکس باشد داخل نمي‌شوند». ابن ماجه (3359)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعي أحدکم إلي طعام فليجب، فإن کان مفطرا فليطعم، و إن کان صائما فليصل : يعني الدعاء) «هرگاه يکي از شما دعوت شد، دعوت را اجابت کند، پس اگر روزه نبود غذا بخوردواگر روزه بود (براي صاحب عروسی) دعا کند». بیهقی (263/7) و مسلم (1431)

******************

پيامبر -صلى الله عليه وسلم- فرمود: (إذا دعي أحدکم إلي الوليمة فليأتها) «اگر يکي از شما به وليمه (عروسی که در آن امر خلاف شرع نباشد) دعوت شد، بايد براي آن بيايد». متفق عليه : بخاری (5173)، مسلم (1429)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (شر الطعام طعام الوليمة، يمنعها من يأتيها، و يدعي إليها من يأباها، و من لم يجب الدعوة فقد عصي الله و رسوله) «بدترين عذا، غذاي وليمه‌اي است که فقراي نيازمند از آن منع و ثروتمندان بي‌نياز به آن دعوت شوند، وکسي که دعوت وليمه را اجابت نکند به راستي نافرماني خدا و رسول او را کرده است». متفق عليه : مسلم (1432)، بخاري و مسلم اين حديث را بصورت موقوف از ابوهريره روايت کرده‌اند، بخاری (5177).

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

تعلیم ایمان به کودکان در دو سال اول عمر

تعلیم ایمان به کودکان در دو سال اول عمر

دو سال اول عمر هر کودک مهم ترین مرحله ی تربیت و القای ارزشها و اصول اخلاقی به درون طفل است. زیرا کودک در این مرحله از عمرش تمام حرکات و رفتارهای ما را زیر نظر دارند به گونه ای که تمام آنها در ضمیر ناخود آگاه وی ذخیره می شود. سپس تمام این اندوخته ها در اقوال و افعال کودک ظاهر می گردد.

 

در نتیجه ترتیب دادن یک برنامه روزانه برای تعلیم ذکر الله عزوجل به کودک و عادت کردن وی به آن بسیار مهم است. تا از این طریق ذکر و یاد الله تعالی به بخشی جدای ناپذیر زندگی روزمره کودک تبدیل گردد.

 

علاوه بر این برنامه دعا و طلب از الله سبحانه و تعالی نیز اهمیت بسزایی دارد. زیرا  دعا کردن تآثیر بزرگی در تربیت و بزرگ کردن صحیح دارد. و به یاد داشته باشید که ترتبیت راهی بسیار طولانی است که سالهای سال طول می کشد. پس عجله نکنید و ناامید نشوید. بلکه با دعا و طلب از الله عزوجل به خصوص در اوقات اجابت در به دست آوردن آن تلاش کنید.

 

و از سنت رسول الله صلی الله علیه و سلم دعای زیاد برای کودکان بوده؛ چنان که از ابن عباس رضی الله عنهما روایت شده که فرمود: (رسول الله صلی الله علیه و سلم برای من دو بار دعا کردند تا الله تعالی حکمت را به من بدهد).

 

و دعاهای بسیاری هستند که می توانیم روزانه برای فرزندانمان از الله تعالی بطلبیم مانند:

(پروردگارا فرزندانمان را جزو بندگان صالح خود قرار ده).

 

و (پروردگارا فرزندانمان را جزو اهل قرآن قرار ده؛ همان کسانی که اهل خاص تو هستند و اخلاق آنان را اخلاق قرآن قرار ده).

از عوامل دیگری که در اصلاح فرزندان اهمیت بسزایی دارد وجود قدوه برای آنان است که منظور از قدوه در اینجا والدین هستند.

علاوه بر این تلاوت کردن قرآن از عوامل مهم در تعلیم قرآن به کودکان است، و بدانید همانطور که طفل خود را وقتی جنین است عادت به صدای قرآن کردید الآن وقت آن رسیده که وی را با چندین صدا مانند صوت پدرش و یا یکی از قراء متقن عادت دهید تا بدین ترتیب با کلمات کتاب الله عزوجل انس گیرد و اینگونه با کتاب الله تعالی وی را تربیت کنید زیرا چنین عملی در آینده به کودک کمک می کند آسانتر قرآن را حفظ کند.

 

همچنین می توانید در این مرحله از عمر کودک با یک برنامه ریزی مرتب به کودکانتان انواع اذکار را آموزش دهید و با آن وی را آشنا کنید. به عبارت دیگر برای هر ذکری وقت محدد و مشخصی است که می توانید کودکتان را با آن آشنا کنید و این خود یک مزیت بزرگی دارد، زیرا وقت محدد برای هر ذکری حفظ آن ذکر را آسان می کند؛ مثلا: می توانید وقتی کودکتان از خواب بیدار می شود با تکرار کردن اذکار خواب به وی آن را یاد دهید. و یا وقتی می خواهد بخوابد برایش اذکار خواب را یاد دهید.

 

و همچنین در هنگام خوردن و آشامیدن با تکرار اذکار مخصوص آن کودکتان را به آن عادت دهید. و  مانند این بسیاری از اذکارهای دیگر.

و چقدر زیباست که وقتی کودکمان به سخن می آید اولین کلماتی را که به زبان می آورد کلمه توحید باشد؛ و لو که آن را به صورت شکسته و غیر واضح بیان کند.

از ابراهیم تمیمی رحمه الله روایت شده که فرمود: (مستحب است که وقتی طفل به سخن می آید اولین کلماتی که به وی یاد داده می شود: لا اله الا الله باشد).

 

و در کنار این میتوانید با ذکر دائم الله تعالی مانند گفتن: الله رازق، جبار، سمیع و بصیر و غفور است و با به جای آوردن شکر الله عزوجل در جلو کودکتان به وی یاد دهید که الله و رسولش را دوست داشته باشند.

 

و ساده ترین مثال این است که وقتی پدر هدیه ای را به طفل می دهد شما با نشان دادن خوشحالیتان و الحمدلله گفتن و به جای آوردن سجده ی شکر به کودکتان حمد و شکر نعمتهای پروردگار را اموزش دهید.

مترجم: ام محمد

منبع: www.alukah.net

 

 

 

 

 

 

 



ـ سنن ترمذی و شیخ آلبانی رحمه الله آن را صحیح می داند: (دَعَا لِي رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ أَنْ يُؤْتِيَنِي اللَّهُ الحِكْمَةَ مَرَّتَيْنِ).

ـ مصنف عبدالرزاق: (كانوا يستحبُّون أولَ ما يُفصح - يعني الصبيَّ - أن يعلِّموه: لا إله إلا الله سبع مرات، فيكون ذلك أولَ ما يتكلَّمُ به).


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.