Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465884
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (إذا صلت المرأة خمسها، و صامت شهرها، و حفظت فرجها، و أطاعت زوجها، قيل لها ادخلي الجنة من أي أبوابها شئت) «اگر زن نمازهاي پنجگانه را بجا آورد و روزة رمضان را بگيرد و از زنا دوري کرده و از شوهرش اطاعت کند به او گفته مي‌شود از هر دري از درهاي بهشت که مي‌خواهي داخل شو».[صحیح ابن ماجه 660]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  طولاني شدن شب نشيني (در عبادت) عبدالله بنعمر و دوري ازهمسرش را بر او انکار کرد و فرمود : (إن لزوجک عليک حقا) «همانا همسر شما بر شما حق دارد».متفق عليه :خ (1975)، مسلم (1159)

******************

اسماء بنت يزيد گفت : نزد پيامبر صلی الله علیه وسلم  بودم، و گروهي از زنان و مردان کنار او نشسته بودند که فرمود : (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها؟ فأرم القوم فقلت : إي والله يا رسول الله : إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون. قال فلا تفعلوا، فإنما ذلک مثل الشيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها والناس ينظرون) «شايد بعضي از مردان و زنان اسرار زناشوئي خود را بازگو کنند؟ مردم ساکت شدند، گفتم بله، به خدا قسم اي رسول خدا! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطاني نر است که شيطاني ماده را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».صحيح [آداب الزفاف البانی 72].

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌ فرمايد : (والرجل راع في أهله و هو مسئول عن رعيته) «مرد سرپرست خانواده است ونسبت به آنان سؤال مي‌شود».متفق عليه : بخاری (893)، مسلم (1829)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايفرک مؤمن مؤمنة إنکره منها خلقا رضي منها آخر) «هيچ مرد مؤمني نبايد کينه زن مؤمني را به دل بگيرد، چون اگر رفتاري را از او نپسندد،رفتار ديگري را از او مي‌پسندد».مسلم (469)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : ) أکمل المؤمنين إيمانا أحسنهم خلقا، و خيارکم خيارکم لنسائهم ) «کاملترين مؤمنان از لحاظ ايمان،خوش اخلاقترين آنان‌اند و بهترين شما کساني هستندکه براي همسرانشان بهترند»ترمذی (1172)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

درعروسي ها زنان دائره ميزنند و شعر ميخوانند آيا جائز است؟ ‏

درعروسي ها زنان دائره ميزنند و شعر ميخوانند آيا جائز است؟ موسيقي هاي که انسان را به وجد مياورد و به ياد خدا و مردن و اخرت ميندازد شنيدن ان چه حکم دارد؟ ايا شنيدن ساز و دهل بدعت است پس کسي که بگويد عجب ساز بود و از خواننده و ساز تعريف کند چه حکم دارد؟

 

الحمدلله،

اکثر علماي اسلام و جمهور امامان هدايت بر اين نظرند که آواز و همه‌ي انواع سازها حرام بوده و جزو وسايل عيش و نوش هستند و شکاندن وسايل موسيقي را واجب شمرده و گفته‌اند : کسي که آنها را از بين ببرد هيچ ضماني ندارد. و همچنين مي‌گويند : اگر آواز همراه ساز و موسيقي (طبل و چنگ و ني و امثال اينها) باشد به اجماع علماء حرام است. و فقط اظهار شادي زنان در عروسي را استثناء کرده‌اند.

اگر شعر هم در آن به وصف زيبايي زنان و دلربايي دختران و مدح باده و ميگساري پرداخته شود شامل «لهو الحديثَ» بوده و به اتفاق علماء منع شده است.

اما اگر شعر و آواز از چنين خصوصياتي بدور باشند. در زمانهاي معدودي چون جشن و عروسي و بعد از انجام کارهاي سخت و طاقت فرسا جايز هستند چنانکه در زمان پيامبر صلي الله عليه وسلم بعد از کندن خندق مدينه مسلمانان به شادي پرداختند و يا سلمه بن الاکوع براي حرکت کردن شتران آواز مي‌خواند.

ابوعمرو بن صلاح شهرزوري در مورد حرام بودن ساز و آواز (با هم) اجماع علماي اسلامي را بيان کرده است. علت آنهم فقط دچار شدن دل به بيماري و بي‌رحمي و دور افتادن از قرآن و دانشهاي مفيد است. هيچ ترديدي نيست که آلوده شدن به بطالت و بيهودگي از مکرهاي شيطان بوده و عامل فريب مردمان است و کساني که از علم و دين کم بهره‌اند به دام آن افتاده و در نهايت قرآنِ شيطان و آهنگ آن را بر شنيدن صداي قرآن و فرموده‌هاي پيامبر صلي الله عليه وسلم ترجيح مي‌دهند.

 و کسي که از آن تمجيد مي کند بستگي دارد:

- اگر از روي جهل باشد بر وي حکمي نيست ولي گناه کار شده بخاطر شنيدن آن و بايد از آن پرهيز نمايد

- اگر به اين سبب از آن تمجيد کند که اسلام مخالف ساز و موسيقي است،پس وي دچار کفر مي شود.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد و علي آله و اتباعه الي يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.