Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465836
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (خير النساء من تسرک إذا أبصرت، و تعطيک إذا أمرت، و تحفظ غيبتک في نفسها و مالک) «بهترين زنان زني است که وقتي به او نگاه مي‌کني، تو را خوشحال ووقتي که به او امر مي‌کني تو را اطاعت کند و در غياب تو حافظ خود و مال شما باشد». [صحیح ابن ماجه 3299].

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (والمرأة راعية في بيت زوجها و مسئولة عن رعيتها) «وزن در خانه شوهرش نگهدار و در برابر زيردستانش مسئول است». متفق عليه : بخاری (893)، مسلم (1829).

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌فرمايد : (إياکم و الدخول علي النساء، قيل يا رسول الله : أفرأيت الحمو – و هو قريب الزوج کأخيه و ابن أخيه و عمه و ابنعمه و نحوهم – قال : الحموالموت). «از داخل شدن بر زنان بپرهيزيد، گفته شد اي رسول خدا! نظرت درباره حمو (نزديکان شوهر مانند برادر و پسر برادر و عمو و پسر عمو و مانند آنها) چيست؟ فرمود : حمو مرگ است».متفق عليه : بخاری (5232)، مسلم (2172)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  مي‌فرمايد : (من أتي حائضا أو امرأة في دبرها، أو کاهنا فصدقه بما يقول فقد کفر بما أنزل علي محمد) «هر کس در زمان قاعدگي يا از غير محل نسل با همسرش آميزش کند يا نزد کاهني برود و آنچه را (کاهن) مي‌گويد تصديق کند، به آنچه بر محمد صلی الله علیه وسلم  نازل شده کافر شده است».ابن ماجه (639)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد: (والذي نفسي بيده، ما من رجل يدعوا امرأته إلي فراشه فتأبي عليه إلا کان الذي في السماء ساخطا عليها حتي يرضي عنها). «قسم به ذاتي که جانم در دست او است هر مردي که همسرش را به بسترش فراخواند و او سرباز زند، ذاتي که در آسمان است از او ناراضي مي‌شود تا وقتي که شوهرش از او راضي شود».مسلم (1436)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم مي‌فرمايد : (إذا صلت المرأة خمسها، و صامت شهرها، و حفظت فرجها، و أطاعت زوجها، قيل لها ادخلي الجنة من أي أبوابها شئت) «اگر زن نمازهاي پنجگانه را بجا آورد و روزة رمضان را بگيرد و از زنا دوري کرده و از شوهرش اطاعت کند به او گفته مي‌شود از هر دري از درهاي بهشت که مي‌خواهي داخل شو».[صحیح ابن ماجه 660]

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

آیا بعد از جاري شدن خطبه عقد بین دختر و پسر، هرگونه ارتباطي بين آنها در دوران نامزدی ‏جایز است؟

ايران را نميدانم ولي در روستاهاي افغان استان وقتي پسر و دختري باهم نامزد ميشن، اين جزو فرهنگ عنعنوي مردم هست که پسر در روز نامزدي و بعد از مراسم خورد نوش محفل نامزدي پا به لخک دروازه ي پدر زن نگذاره و اين امر باعث ميشه که مجلسي پرشکوهي با مخارج گزافي براي نامزدي ترتيب بشه، اما عقدشرعي که شايد خواندن خطبه وکالت و اين جور موضوعات باشه ناديده گرفته شود، اما نامزدي هاي روستايي در کشورما غير قابل انحلال هست و عقد هم روز عروسي صورت ميگره.

بنده جواني هستم که 2 سال قبل نامزد شدم، نامزدي من هم از اون دست نامزدي هاي محکم بدون عقد بود، نميتوانم ازدواج کنم چون پدر نامزدم تجارت پيشه هست و تا يک شش ماه ديگر بر ميگرده، قسميکه گفتم من و نامزدم نميتوانيم همديگر را ملاقات کنيم ولي با تليفون باهم بصورت مرتب صحبت ميکنيم، گاهي هم صحبت هاي بس و مفيدوديني و يک وقتاي هم که صحبت ها غير عادي ميشه...لطفاً در قسمت مجاز و غير مجاز بودن اين ارتباط راهنمائي فرمائيد. جزاکم الله خيراً

 

الحمدلله،

بر طبق شرع اسلام؛ دختر و پسر تا قبل از خواندن خطبه عقد که با حضور ولي دختر و دو شاهد مومن و مسلمان و (ايجاب و قبول از سوي ولي دختر و داماد)صورت مي گيرد، نامحرم هستند و هرگونه ارتباط بين آن دو جايز نيست.مگر در روز خواستگاري براي ديدن همديگر، که اين امر نيز با رعايت حجاب دختر و بدون خلوت بايد صورت گيرد{به فتواي شماره (2210) مراجعه نماييد}.

 بنابراين اگر شما تاکنون خطبه عقد را جاري نکرده ايد نمي توانيد با آن دختر ارتباط داشته باشيد ولو اينکه ارتباط شما تلفني باشد و اين امر جايز نيست و ممکن است باعث مفاسدي گردد. براي تفصيل بيشتر به فتاواي شماره (2213) مراجعه کنيد.

ولي بعد از جاري شدن خطبه عقد، هرگونه ارتباطي بين دختر و پسر (حتي جماع) منع شرعي ندارد جز اينکه بهتر است برخلاف عادات و عرف رايج (مشروع) رفتار نشود.به فتواي شماره (396) و (707) مراجعه کنيد.

و اگر هم شما را مجور نمايند که قبل از عقد در مراسمات سنتي آنها شرکت نماييد، چنانکه زنان و مردها در آن مراسم اختلاط کرده بودند يا اعمالي مخالف شرع صورت بگيرد، شما نبايد اين شرط را بپذيريد و در آن مراسم شرکت نماييد زيرا طاعت بندگان در معصيت الله تعالي حرام است.

 

والله اعلم

و صلي الله علي نبينا محمد و آله وصحبه وسلم

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.