Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465858
 
 
 

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (ثلاث جدهن جد، و هزلهن جد : النکاح و الطلاق و الرجعة) «سه چيز است که شوخي و جدي در آنها، جدي است : نکاح، طلاق و رجوع کردن».ابوداود (2180)

******************

از عبدالله بن زمعه روايت است که گفت : از پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (يعمد أحدکم فيجلد امرأته جلد العبد فلعله يضاجعها من آخر يومه) «بعضي از شما همسرشان را مانند برده شلاق مي‌زنند، در حاليکه شايد در آخر همان روز با او همبستر شوند».متفق عليه : بخاری (4992)، مسلم (2855)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (أيما امرأة سألت زوجها الطلاق من غير ما بأس فحرام عليها رائحة الجنة) «هر زني که بدون سبب از شوهرش تقاضاي طلاق کند، بوي بهشت بر او حرام است». ترمذی (1199) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (المختلعات هن المنافقات) «زناني که خلع مي‌کنند (تقاضاي طلاق مي‌کنند) منافق‌اند».[صحیح ابن ماجه 6681]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (لعل رجلا يقول ما يفعل بأهله، و لعل امرأة تخبر بما فعلت مع زوجها، فأرم القوم، فقلت إي و الله يا رسول الله، إنهن ليفعلن و إنهم ليفعلون، فقال صلی الله علیه وسلم  : فلا تفعلوا، فإنما مثل ذلک کمثل شيطان لقي شيطانة في طريق فغشيها و الناس ينظرون). «شايد در ميان شما مردي باشد که آنچه را با زنش انجام داده بگويد، و يا زني باشد که آنچه را با شوهرش انجام داده تعريف کند!؟ مردم ساکت شدند، گفتم : به خدا قسم اي رسول الله! زنان اين کار را مي‌کنند و مردان هم اين کار را مي‌کنند، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : اين کار را نکنيد چون اين کار مانند کار شيطان نري است که شيطان ماده‌اي را در راه مي‌بيند و در حاليکه مردم به آنها نگاه مي‌کنند با او آميزش مي‌کند».[آداب الزفاف 72]

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (إذا دعا الرجل امرأته إلي فراشه فلم تأته فبات غضبان عليها لعنتها الملائکة حتي تصبح) «هرگاه مرد از همسرش خواست تا در بسترش حاضر شود و همسرش امتناع ورزيد و شوهرش از او خشمگين شد، ملائکه تا صبح او را لعنت مي‌کنند». متفق عليه : بخاری (5194)، مسلم (1436) و در حديثي ديگر مي‌فرمايد : (إذا دعا الرجل زوجته لحاجته فلتأته و إن کانت علي التنور) «هرگاه مرد همسرش را براي نيازش فرا خواند، بايد نزد او برود اگرچه بر تنور باشد (مشغول پخت و پز باشد)». ترمذی (1170)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (لايحل للمرأة أن تصوم و زوجها شاهد إلا بإذنه) «جايز نيست که زن در حضور شوهرش روزه بگيرد مگر به اجازه او».بخاری (5195)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

آيا در اسلام چيزي به نام عشق وجود دارد؟ ‏

آيا در اسلام چيزي به نام عشق وجود دارد؟ ايا اگر يه دختر يا پسر عاشقي کسي بشود چه حکمي دارد؟ يا کل عاشق بودن چگونه است از ديدگاه اهل سنت؟

 

الحمدلله،

در قرآن و حديث صحيح پيامبر صلى الله عليه و سلم كلمه اى بنام عشق وارد نشده است، بلكه واژه محبت بكار گرفته شده است، لذا بهتر است كلمه محبت بجاى عشق گفته شود، مثلا در قرآن كريم آمده است كه خداوند متعال ميفرمايد:

" قُلْ إِن كُنتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ " ﴿آل‌عمران: 31﴾

«بگو» (اي‌ محمد، به‌ مدعيان‌ دوستي‌ من‌) «اگر خدا را دوست‌ داريد» (يعني‌: اگر به‌حق‌ در ادعاي‌ محبت‌ خداوند صادق‌ و راستگو هستيد) «پس، از من‌پيروي‌ كنيد» (در راه‌ اسلام‌ زيرا شما مي‌دانيد كه‌ من‌ پيامبر بر حق‌ خداوند هستم )‌«تا خدا دوستتان‌ بدارد و گناهانتان‌ را بر شما بيامرزد و خداوند آمرزنده‌ مهربان‌ است»

و در قرآن كريم در مورد محبت زوجين كلمه مودة آمده است و خداوند متعال ميفرمايد:

" وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ " (الروم : 21)

" و از نشانه‌های او این است که همسرانی از جنس خودتان برای شما آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید، و در میانتان مودّت و رحمت قرار داد؛ در این نشانه‌هایی است برای گروهی که تفکّر می‌کنند "

 

و در حديث پيامبر صلى الله عليه و سلم آمده است كه فرمودند:

" لا يُؤْمِنُ أَحَدُكُمْ حَتّى أَكُونَ أَحَبَّ إِلَيْهِ مِنْ والِدِهِ وَوَلَدِهِ و النَّاسِ أَجْمَعينَ (متفق عليه)

" ايمان شما كامل نميشود مگر اينكه من نزد او از پدرش و فرزندش و همه مردم محبوبتر باشم"

 

اما روايتى كه در ان كلمه عشق آمده است و ميگويد كه: " من عشق فكتم و عف و مات فهو شهيد" يعنى: " كسى كه عاشق شد ولى كتمان كرد و عفت ورزيد و بميرد شهيد است"، اين روايت موضوع است.

 

بنابراين بهتر است بجى كلمه عشق از محبت و مودت استفاده شود، و اگر منظور از محبت و دوستى، ايجاد رابطه اي همراه با مهر و عطوفت نسبت به جنس مخالف باشد در اينصورت اين امر در مکان و شرايط خود امري پسنديده نيز است. البته همانطور که گفته شد بايد در شرايط خود صورت گيرد مثلا عطوفت دو زوج نسبت به هم و اين امر جزو فطرت بشري است که الله تعالي در درون انسانها قرار داده است که بايستي در محل و مکان خود آنرا پرورش داد.

الله تعالي مي فرمايد:« وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ»(روم 21)

يعني: و از نشانه‏هاى او اينکه همسرانى از جنس خودتان براى شما آفريد تا در کنار آنان آرامش يابيد، و در ميانتان مودّت و رحمت قرار داد؛ در اين نشانه‏هايى است براى گروهى که تفکّر مى‏کنند!

يعني: تا به‌ همسرانتان‌ انس‌ و الفت‌ گرفته‌ و به‌ آنان‌ تمايل‌ ورزيد زيرا آرامش‌ و راحت‌ روانهايتان‌ با اين‌ انس‌ و الفت‌ است‌ «و در ميان‌ شما مودت‌ و رحمت‌ نهاد» يعني: در ميان‌ مرد و همسرش‌ در پرتو پيوند نكاح‌ و در درون‌ قلعه ‌مستحكم‌ آن، محبت‌ و علاقه‌ و شفقت‌ و عشق‌ قرار داد پس‌ به‌ وسيله‌ اين‌ نكاح‌ است‌ كه‌ شما با يك‌ديگر مهر و عاطفه‌ مبادله‌ مي‌كنيد، بي‌ آن‌كه‌ قبل‌ از اين‌ ميان ‌شما شناخت‌ و معرفتي‌ باشد، چه‌ رسد به‌ مهر و محبت‌.

ولي اين محبت بايد براي همسر و شوهر باشد و اگر جواني از دختري خوشش بيايد و مهر وي به قلبش راه يابد مي تواند با او ازدواج کند، و اگر موفق به اينکار نگرديد نبايد اين محبت را در قلب خود نگه دارد! زيرا ممکن است منجر به اعمال خلاف شرع شود و به فساد بيانجامد.

الله تعالي مي فرمايد :« وَلاَ تَقْرَبُواْ الزِّنَى إِنَّهُ كَانَ فَاحِشَةً وَسَاءَ سَبِيلاً»(اسرا 32)

يعني: و نزديک زنا نشويد، که کار بسيار زشت، و بد راهى است.

و محبت و علاقه ايکه بين نامحرم ايجاد شود راهي را به زنا نزديک مي گرداند، لذا در صورتيکه بين دختر و پسر علاقه ايجاد شود و آنها موفق نشوند با هم ازدواج نمايند بايستي اين علاقه را از خود دور کنند تا راه فساد را سد نمايند.

 

والله اعلم
وصلي الله وسلم علي محمد و علي آله و اتباعه الي يوم الدين
سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت
IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.