Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465883
 
 
 

از مغير بن شعبه روايت است: نزد پيامبر  صلی الله علیه وسلم رفتم و با او درباره زني که قصد خواستگاريش داشتم صحبت کردم، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (إذهب فانظر إليها، فإنه أجدر أن يؤدم بينکما) «برو او را نگاه کن چون اين امر رابطه بين شما را پايدارتر مي‌کند».نسایی (69/6) و ترمذی (1093)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم ‌فرمود :(إذا ألقي الله في قلب امري خطبة امرأة، فلابأس أن ينظر إليها) «اگر خداوند خواستگاري زني را به قلب کسي القا کرد، باکي نيست که به او نگاه کند».ابن ماجه (1864)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (تزوجوا الودود الولود فإني مکماثر بکم الأمم) «با زنان محبت‌گر و بچه‌‌زا ازدواج کنيد؛ چون من در ميان امت‌ها به کثرت شما افتخار مي‌کنم».ابوداود (2035)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم فرمود: (تنکح المرأة لأربع: لمالها، و لحسبها و لجمالها، و لدينها، فاظفر بذات الدين تربت يداک)«زن بخاطر چهار چيز براي ازدواج انتخاب مي‌شود : مال و دارائي، اصل و نسب، زيبائي و ديانت؛ پس زن ديندار را انتخاب کن، دستهايت خاک‌آلوده شود».متفق عليه: بخاری (5090)، مسلم (1466)

******************

 پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (يا معشر الشباب من استطاع منکم الباءة فلتزوج، فإنه أغض للبصر و أحصن للفرج، و من لم يستطع فعليه بالصوم، فإنه له وجاء) «اي جماعت جوانان هر کس از شما توانايي ازدواج را دارد ازدواج کند؛ زيرا ازدواج بهتر چشم را (از حرام) مي‌پوشاند و بهتر فرج را (از حرام) محافظت مي‌کند، و کسي که نتوانست (ازدواج کند) بايد روزه بگيرد؛ چون روزه شهوت جنسي او را کم مي‌کند».متفق عليه: بخاری (5066)، مسلم (1400)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

آيا انتخاب همسر ازطريق سايت های همسريابي که جديدا اقتتاح شده اند جايز است؟

آيا انتخاب همسر ازطريق سايت های همسريابي که جديدا درايران اقتتاح شده اند جايز است؟

 

الحمدلله،

قبل از اينکه به اثرات چنين روشي بپردازيم، بايد گفت که يافتن همسر مورد دلخواه از اين طريق ايرادي ندارد و منع شرعي در آن نيست، البته بايد توجه داشت که آيا امکان شناخت طرفين در اينگونه روشها نسبت به هم بصورت دقيق وجود دارد، آيا بين طرفين ارتباط وجود خواهد داشت؟ و چگونه و تا چه حدي؟ جواب اين سوالات باعث مي شوند که حکم انتخاب همسر از اين روشها تغيير يابد! اگر ارتباطي نامشروع و ناجايز برقرار شود اين امر حرام است و انسان عاقل و فهميده از اين روش پرهيز مي کند زيرا زندگي و انتخاب همسر براي آينده خود بمانند انتخاب کالا و خريد اينترنتي نيست که از دور کسي را انتخاب نمود!!

بنا به اظهار روان‌شناسان، ازدواج‌هاي اينترنتي را به عنوان ازدواج‌هاي پايدار تلقي نمي‌کنند و نوع ارتباط را مشکل اصلي اين ازدواج‌ها مي‌داند و مي‌گويند ما در زوج‌هايي که حتي با مشاوره پيش از ازدواج با هم وصلت کرده‌اند، مسائل و مشکلاتي را مي‌بينيم.

حال چگونه مي‌توان انتظار داشت ازدواجي که با اتکا به ۲ مانيتور در فضايي مجازي فانتزي به ثمر نشسته است، موفق باشد؟

يکي از روانشناسان مي گويد: شيوه آشنايي بعدها در روابط زوج‌ها با هم تاثيرات عميقي مي‌گذارد. فرض کنيد دختر و پسري که از طريق اينترنت با هم آشنا شده‌اند و بعد هم اين آشنايي به ازدواج کشيده شده است.

آنها تحت تاثير فضاي احساسي جاي پديده‌هاي خوب و بد را در ذهنشان جابه‌جا مي‌کنند، اما اين جابه‌جايي زمان زيادي طول نخواهد کشيد و ذهن آنها به شناسايي دوباره مولفه‌هاي خوب و بد خواهد رفت.

بنابراين ما به چنين طريقي توصيه نمي کنيم.

 

والله اعلم

وصلي الله وسلم علي محمد و علي آله و اتباعه الي يوم الدين

سايت جامع فتاواي اهل سنت و جماعت

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.