Thu, 10 Apr 2025پنجشنبه 21 فروردين 1404
 
كليپهاي صوتي و تصويري: 599
تعداد كل مقالات : 2523
تعداد كل بازديدها تاكنون : 9465875
 
 
 

از انس روايت است : (ما رأيت رسول الله صلی الله علیه وسلم  أولم علي امرأة ما أولم علي زينب، فإنه ذبح شاة) «نديده‌ام که پيامبر صلی الله علیه وسلم  به اندازه‌اي که براي زينب وليمه داده، براي ساير زنانش بدهد، او براي زينب يک گوسفند ذبح کرد». متفق عليه: مسلم (1428)، اين لفظ مسلم است، بخاری (5171

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  به عبدالرحمن بن عوف فرمود: (أولم ولو بشاة) «وليمه بده اگرچه گوسفندي باشد». متفق عليه : بخاری (5153)، مسلم (1427)

******************

بريده بن حصيب رضی الله عنه گفت: (لما خطب علي فاطمة رضي الله عنها قال : قال رسول الله صلی الله علیه وسلم  : إنه لابد للعرس من وليمة) «وقتي که علي از فاطمه رضي الله عنها خواستگاري کرد، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : براي عروسي وليمه لازم است». صحیح ابن ماجه (2419)

******************

سنت است که مرد در هنگام آميزش با زن خویش بگويد : (بسم الله اللهم جنبنا الشيطان و جنب الشيطان ما رزقتنا) «به نام خدا، خداوندا! شيطان را از ما و از آنچه به ما عطا مي‌کني دور بگردان»، پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (فإن قضي بينهما ولد لن يضره الشيطان أبدا) «اگر کودکي از آن دو متولد شود، شيطان هرگز به او ضرر نمي‌رساند». متفق عليه : بخاری (5165)، مسلم (1434)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود : (إذا تزوج أحدکم امرأة، أو اشتري خادما، فليأخذ بناصيتها، وليسم الله عزوجل و ليدع بالبرکة، و ليقل : اللهم إني أسألک من خيرها وخير ما جبلتها عليه، و أعوذ بک من شرها و شر ما جبلتها عليه). «هرگاه يکي از شما زني را به ازدواج خود درآورد يا خادمي را خريد، دست بر پيشاني‌اش بگذارد و بسم الله بگويد و براي او از خدا طلب برکت کند ». ابوداود (2146)

******************

پيامبر صلی الله علیه وسلم  فرمود: (أحق ما أوفيتم من الشروط، أن توفوا به ما استحللتم به الفروج) «سزاوارترين شروطي که بايد به آن وفا کنيد شروط نکاح است». متفق عليه : بخاری (5151)، مسلم (1418)

******************

مشاهده كل احاديث

 
 
 

اسلام - قرآن و تفسیر
نوار اسلام
سایت جامع فتاوای اهل سنت
مهتدین
عصر اسلام
دائرة المعارف شبکه اسلامی
اسلام تيوب
اخبار جهان اسلام
سایت بیداری
کتابخانه
پاسخ به شبهات دینی
اسلام هاوس

حکم برگزاری مراسم ازدواج در هتل‌ها

نظر جنابعالی در مورد برگزاری مراسم عروسی در هتل چیست؟

 

الحمدلله،

 

برگزاری مراسم عروسی در هتل دارای چندین اشکال جدّی است:

1-    در اکثر موارد برگزاری مراسم عروسی در هتل، منجر به اسراف مي‌شود، در این مراسم بدون نیاز، تدارکات زیادی درنظر گرفته مي‌شود که عین اسراف و زیاده روی است.

2-    برگزاری مراسم عروسی در هتلها منجر به تکلّف و تحمل مخارج زیادی مي‌شود که هیچ ضرورتی بدان نیست، افراد زیادی حضور به هم مي‌رسانند، بدون اینکه نیازی به حضور آنان باشد.

3-    برگزاری مراسم عروسی در هتلها، منجر به اختلاط زنان و مردان نامحرم مي‌شود که امری منکر و خلاف شرع است.

«هیأت علمای عالي رتبه» از باب نصیحت و خیرخواهی نامه‌اي به حاکم کشور تقدیم نموده‌اند و از ایشان تقاضا داشته‌اند که از برگزاری مراسم عروسی در هتلها جلوگیری کند، بهتر آن است که خانواده‌های محترم، مراسم عروسی را در منازل برگزار کنند تا نیازی به هزینه‌های اضافی نباشد و از بسیاری امور منکر و خلاف شرع جلوگیری شود.

انگیزه‌ي این کار به خاطر ترّحم بر افراد جامعه است تا متحمّل اسراف و تبذیر و پرداخت هزینه‌های سنگین ازدواج نشوند، اگر از چنین عروسي‌های پرتجمل در هتلها جلوگیری شود، بقیه ي مردم که از نظر اقتصادی وضع متوسطی دارند به راحتی مي‌توانند از عهده ي مخارج ازدواج بر بیایند؛ زیرا وقتی شخصی که درآمد متوسطی دارد مي‌بیند که پسرعمویش یا یکی از خویشاوندانش مراسم عروسی خود را در هتل برگزار مي‌کند و مبالغ هنگفتی را خرج مي‌کند؛ ایشان هم از روی هم چشمی و رقابت همین کار را مي‌کند و مبالغ زیادی را قرض مي‌گیرد تا از دیگران عقب نیفتد؛ و یا مجبور مي‌شود ازدواج خود را به تأخیر بیاندازد؛ زیرا از عهده ي پرداخت این هزینه‌های سنگین بر نمي‌آید.

به همه ي برادران مسلمان وصیت مي‌کنم، مراسم عروسی خود را در هتلها برگزار نکنند و از رفتن در هتل‌های گران قیمت خودداری کنند؛ در صورت نیاز به این کار، مراسم را در هتل‌هایی برگزار کنند که هزینه‌های کمی دریافت مي‌کنند. بهتر آن است که مراسم را در هتلها برگزار نکنند و در آن اقامت نکنند؛ این مراسم را در منزل خود و یا یکی از خویشاوندان برگزار کنند.

 

 شیخ ابن باز- فتاوی المرأة، صفحه (105،106)

IslamPP.Com


بازگشت به ابتدا

بازگشت به نتايج قبل

 

ارسال مقاله به دوستان

چاپ مقاله

 

     

  معرفي سايت به دوستان  |   درباره ما   |  تماس با ما

All Rights Reserved For BlestFamily.com © 2010

كليه حقوق مادي و معنوي سايت محفوظ است.